Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki papryczko.

Kochani mija kolejny rok, wielkimi krokami zbliżają się kolejne święta Bożego Narodzenia. Życzę szczęścia, umiejętności dokonywania właściwych wyborów - czasem wbrew wszystkim i wszystkiemu. Obyśmy za rok mogli usiąść do kolacji wigilijnej w tym samym gronie, ewentualnie tylko większym :)

Życzę zwierzakom, aby każdy z nich miał takich osobistych Aniołów Stróżów, jakich mieli w tym roku i liczę, że nadal mają :) : Pianka, Popcorn, Funny, Tito, Molly, Betty i teraz Nelka. Zwierzęta są prawdziwe, kochają prawdziwie, czasem niestety ludzie nie zasługują na taką miłość. Oby coraz częściej zasługiwali!

Wesołych Świąt!

Posted

Kochani, na koniec roku postanowiłam napisać / pokazać Wam, co słychać u naszych byłych podopiecznych. I tak:
1. Luna - kiedyś Popcorn - zobaczcie jaki szczęśliwy, spokojny, pewny siebie pies. Pamiętacie, jaki to był dziki, sparaliżowany strachem wypłosz?? Ani śladu tamtego psa.
2. Pianka - zdjęcia mam obiecane wkrótce. Rozmawiałam dziś z Panią Grażyną. Pianka bardzo boi się wystrzałów, Pani Grażynka chce się skonsultować z weterynarzem, czy nie trzeba jej wspomóc uspokajaczami. To, co mi się w tej rozmowie bardzo podobało, to, że Pani Grażynka kilkakrotnie podczas rozmowy ze mną rozmawiała z Pianuszką. Słychać było dużo uczucia i troski w jej głosie. SUPER!
3. Felka - kiedyś Funny - tu za wiele nie trzeba mówić, zdjęcie mówi samo za siebie :) Felka grzeczna, bezproblemowa. I przede wszystkim bardzo kochana w swoim domu.
4 i 5. Molly i Betty - zdjęcie może niezbyt wyraźne, ale i tak widać, jaka była główna atrakcja pod choinką. Dziewczynki grzeczne. Betty upodobała sobie Pana domu. Tak tak, właśnie faceta, a przecież na początku miała olbrzymi uraz do mężczyzn. Betty musi przejść na dietę, bo jedzenie jest jej pasją, w przeciwieństwie do Molly.
6. Puszek - kiedyś Tito - tutaj też mam nadzieję na zdjęcia niedługo. Ostatnie wieści są takie, że sierść odrasta po fryzjerze. Puszek robi się znowu puchaty. Grzeczny, nie ma konfliktów z psim towarzyszem.
7. Nela - kiedyś Melba - ta karta pozostaje do zapisania. Mam nadzieję na szczęśliwą siódemkę.

I jeszcze jedno.
Dziękuję cudownym domkom, że zawsze znajdują czas, żeby poopowiadać o psiakach, przesłać zdjęcia. To daje dużo siły do dalszych działań. Wiem, że psiaki trafiły do wyjątkowych domów i takich będziemy szukać dla kolejnych podopiecznych.

• 3 weeks later...