Florentyna Posted December 17, 2015 Author Posted December 17, 2015 Będę miała bardzo trudno wrócić do jakiejkolwiek korporacji. No wiadomo, życie pokaże.... U Neli cisza. Nikt o nią nie dzwoni, nikt nie pyta. Może to i lepiej przed świętami... Quote
papryka Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Pozdrawiamy. Aga bardzo nam przykro... Trzymamy kciuki za Twoją nową pracę!!!!! Quote
Florentyna Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Dzięki papryczko. Kochani mija kolejny rok, wielkimi krokami zbliżają się kolejne święta Bożego Narodzenia. Życzę szczęścia, umiejętności dokonywania właściwych wyborów - czasem wbrew wszystkim i wszystkiemu. Obyśmy za rok mogli usiąść do kolacji wigilijnej w tym samym gronie, ewentualnie tylko większym :) Życzę zwierzakom, aby każdy z nich miał takich osobistych Aniołów Stróżów, jakich mieli w tym roku i liczę, że nadal mają :) : Pianka, Popcorn, Funny, Tito, Molly, Betty i teraz Nelka. Zwierzęta są prawdziwe, kochają prawdziwie, czasem niestety ludzie nie zasługują na taką miłość. Oby coraz częściej zasługiwali! Wesołych Świąt! Quote
Nutusia Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Piękne życzenia - oby się spełniły! A do grona szczęśliwców dopisz także Florkę ;) Quote
Florentyna Posted December 28, 2015 Author Posted December 28, 2015 Kochani, na koniec roku postanowiłam napisać / pokazać Wam, co słychać u naszych byłych podopiecznych. I tak: 1. Luna - kiedyś Popcorn - zobaczcie jaki szczęśliwy, spokojny, pewny siebie pies. Pamiętacie, jaki to był dziki, sparaliżowany strachem wypłosz?? Ani śladu tamtego psa. 2. Pianka - zdjęcia mam obiecane wkrótce. Rozmawiałam dziś z Panią Grażyną. Pianka bardzo boi się wystrzałów, Pani Grażynka chce się skonsultować z weterynarzem, czy nie trzeba jej wspomóc uspokajaczami. To, co mi się w tej rozmowie bardzo podobało, to, że Pani Grażynka kilkakrotnie podczas rozmowy ze mną rozmawiała z Pianuszką. Słychać było dużo uczucia i troski w jej głosie. SUPER! 3. Felka - kiedyś Funny - tu za wiele nie trzeba mówić, zdjęcie mówi samo za siebie :) Felka grzeczna, bezproblemowa. I przede wszystkim bardzo kochana w swoim domu. 4 i 5. Molly i Betty - zdjęcie może niezbyt wyraźne, ale i tak widać, jaka była główna atrakcja pod choinką. Dziewczynki grzeczne. Betty upodobała sobie Pana domu. Tak tak, właśnie faceta, a przecież na początku miała olbrzymi uraz do mężczyzn. Betty musi przejść na dietę, bo jedzenie jest jej pasją, w przeciwieństwie do Molly. 6. Puszek - kiedyś Tito - tutaj też mam nadzieję na zdjęcia niedługo. Ostatnie wieści są takie, że sierść odrasta po fryzjerze. Puszek robi się znowu puchaty. Grzeczny, nie ma konfliktów z psim towarzyszem. 7. Nela - kiedyś Melba - ta karta pozostaje do zapisania. Mam nadzieję na szczęśliwą siódemkę. I jeszcze jedno. Dziękuję cudownym domkom, że zawsze znajdują czas, żeby poopowiadać o psiakach, przesłać zdjęcia. To daje dużo siły do dalszych działań. Wiem, że psiaki trafiły do wyjątkowych domów i takich będziemy szukać dla kolejnych podopiecznych. Quote
Nutusia Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Cudnie! Cudnie! Cudnie! Zajrzyj na mój wątek wspomnieniowy i podziwiaj swoją... imienniczkę :D Quote
Florentyna Posted December 29, 2015 Author Posted December 29, 2015 Byłam. Wieści cudne. Oczywiście się wzruszyłam.... :) Quote
Florentyna Posted December 30, 2015 Author Posted December 30, 2015 Wieści od Titulka teraz Puszka: "Puszek jest najfajniejszy na swiecie i chyba niedlugo zacznie kariere jako pracownik domu opieki :) dziekujemy za super psiaka" Załączam kilka zdjęć. Quote
Nutusia Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Najfajniejszy na świecie - to jest TO! :D Quote
Florentyna Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 Zapraszam na wątek szczeniaków, które są u mnie na tymczasie Quote
papryka Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 U Nelci bez zmian:) szaleje z innymi psiakami z uśmiechem na pysku:) wszystkich wkoło obdarza buziakami i przytulachami:) ot cała Nelcia:) Quote
konfirm31 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Nelci dobrze służy zima - pięknieje w oczach :) Może i dobry domek szybko przyniesie dziewczynce ? Quote
Florentyna Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 Piękna dziewczyna się zrobiła. Naprawdę zmieniła się bardzo :) Aż buzia się śmieje człowiekowi. Quote
Nutusia Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 Faktycznie - za każdym razem coraz ładniejsza!!!! :D Quote
Florentyna Posted January 22, 2016 Author Posted January 22, 2016 Dzięki papryczko. Ostatnio zaniedbałam i wątek i ogłaszanie dziewczyny. Jak Elsa wybędzie do domu, to zajmę się Nelką bardziej intensywnie :) Quote
Florentyna Posted January 29, 2016 Author Posted January 29, 2016 Jestem. Nic nowego się nie dzieje, ale chociaż podniosę wątek :) Quote
Kejciu Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Jestem i ja - po zmianach na dogo ciężko się ogarnąć zwłaszcza jak zero czasu jak u mnie ostatnio :( Quote
Nutusia Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Nelka, śmigaj wreszcie do domciu - najwyższy czas ;) Quote
Florentyna Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 No dopóki nie śmignie, to musimy sobie jakoś radzić z jej utrzymaniem. Nie jest łatwo, ale jakoś dajemy radę. Uzupełniłam wpłaty w drugim poście. Quote
Florentyna Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 Na Warszawę i Wrocław, ale była też na Kraków i Poznań. Muszę przypuścić taki atak ogłoszeniowy jak na szczeniorki. Quote
Mazowszanka13 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 To trzymam kciuki za akcję ogłaszania :) Quote
papryka Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Nelka ma się dobrze:)) jest w super formie i oczywiście czeka na dom:)) pozdrawiamy Quote
Recommended Posts