Nutusia Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Nelcia ma bardzo poczciwy wyraz pysia :) Że też forsa nie chce rosnąć na drzewach, no... :( Quote
Florentyna Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Super, że jesteście, bo jakoś cicho się zrobiło. Z tą forsą na drzewach to byłoby za łatwo ;) Zorganizowany jest bazarek dla Nelki na fb, ale niestety dogomania na moim komputerze działa słabo i nie mogę go zorganizować tutaj. Nie mogę wstawić zdjęć, a jak się już uda to znikają za chwilę. To nie na moje nerwy. https://www.facebook.com/events/1640319482852301/ Quote
Nutusia Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Zareklamuj ten bazarek na wątku reklamowym na dogo! Quote
konfirm31 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Też by mi się takie forsiaste drzewko przydało. Z resztą, komu nie ;) Quote
Florentyna Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Nutusiu gdzie znajdę ten wątek? Dasz jakiś link? Quote
Nutusia Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Oczygwizdek, bardzo proszę: http://www.dogomania.com/forum/topic/143995-reklamy-bazark%C3%B3w/page-54 Quote
Margo3011 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Sliczna jest Nelcia :) trzymam kciuki ,za dobry domek dla Niej Quote
Florentyna Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Na razie nie ma o nią telefonów. Muszę jej jeszcze porobić ogłoszenia na inne województwa. Nutusiu dałabyś radę coś skrobnąć dla Nelci? Quote
konfirm31 Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 Nutusia pisze wspaniałe teksty. Takie, które łapią za serce :). Przyłączam się do prośby Florentyny :) Quote
Nutusia Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 U mnie skrobanie to czysta przyjemność! :D Tylko konspekt w punktach poproszę (albo poprzedni tekst ;)) Quote
Florentyna Posted October 21, 2015 Author Posted October 21, 2015 Poniżej tekst, który jest obecnie na olx na Warszawę. NELCIA – zwykła, owczarkowata sunia średniej wielkości (waży 22 kg). Przez swą zwykłość niezauważalna. Spędziła 5 lat w schronisku w Radysach. Sama ma 6 lat. Całe życie za metalowymi kratami, musząc walczyć o przetrwanie. Ma liczne ślady na pysku po pogryzieniach. Przyjechała do hoteliku ponad miesiąc temu. Została wysterylizowana i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Mówiąc górnolotnie, jest psem o pięknej duszy. I jakie to smutne, że od pięciu lat nikt jej nie potrzebował, nikt nie szukał, nikt nie chciał odwzajemnić jej tej przyjaźni.. Jednak pięć zmarnowanych lat nie dało rady zniszczyć jej wiary w ludzi. Jest wesołą, otwartą przylepą spragnioną kontaktu z człowiekiem. W kontaktach z innymi psami ostrożna, ale nie agresywna. Uczy się chodzić na smyczy, jest pojętną uczennicą. Nelcia obecnie przebywa w hoteliku niedaleko Skierniewic. Nie zostanie wydana do budy ani na łańcuch. Nelcia poszukuje rodziny, w której będzie kochana i rozpieszczana i będzie jej członkiem. Rodziny, która jest gotowa z nią pracować i pokazać jej normalne psie szczęśliwe życie. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna oraz umowa adopcyjna. Kontakt w sprawie adopcji Więcej zdjęć i informacji o Nelci na stronie:https://www.facebook.com/events/649738145135232/ Dziękuję Nutusiu :) Quote
Nutusia Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Naskrobane! :D NELCIA – czy zwykła znaczy niewidzialna? Wylewne zachowanie psa dowodzi tkwiących w nim ogromnych pokładów współczucia, optymizmu, nadziei oraz charakteryzującej go niezwykłej wprost umiejętności przebaczania, której wszyscy możemy mu tylko pozazdrościć. Nelcia ma ok. 6 lat, z czego 5 spędziła w schronisku. Przez ten czas nikt jej nie wypatrzył, nikt nie zabrał do lepszego świata, nie zauważył tego zwykłego psa o niezwykłej duszy. Nelcia powinna ludzi nienawidzić za to, jaki zgotowali jej los, a przynajmniej stracić do nich zaufanie! A Nelcia? Nelcia garnie się do człowieka, zaprzyjaźnia się z nim w okamgnieniu i jest gotowa pójść za nim w ogień. Nelcia jest średniej wielkości – waży ok. 22 kg, sięga trochę ponad kolano. W psim hotelu uczy się żyć nie tylko wśród innych psów, ale także wśród ludzi. Sunia jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana, coraz lepiej radzi sobie na smyczy. Szukamy kogoś, kto w zwykłej Nelci dostrzeże to, co w niej niezwykłe! Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji Więcej zdjęć i informacji o Nelci na stronie:https://www.facebook...9738145135232/ Quote
Florentyna Posted October 21, 2015 Author Posted October 21, 2015 Ekspress Nutusiu! Dziękuję :) Quote
Nutusia Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 A na co czekać, skoro kolejka potrzebujących dłuuuuuuuuga ;) Quote
Florentyna Posted October 21, 2015 Author Posted October 21, 2015 Taka myśl wyczytana dziś w internecie... Dorota Sumińska : Ci, którzy mówią: "Nie mogę patrzeć na cierpienie, nie mogę wziąć zwierzęcia, bo jestem zbyt wrażliwy, aby znieść jego śmierć, wcale nie są wrażliwi. Są egoistami najgorszego gatunku. Ty cierp w samotności. Giń z głodu i tęsknoty, bo ja nie mogę na to patrzeć. Potem robią sobie kolację, włączają telewizor i idą spać w poczuciu swojej wrażliwej wielkości". (z książki "Autobiografia na czterech łapach czyli historia jednej rodziny") Quote
Nutusia Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Ta książka, podobnie jak "Świat wg psa" to moje... biblie! Trudno odmówić racji autorce i jamnikowi Bolkowi. Quote
Florentyna Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Wstyd przyznać, ale przestałam czytać. Jeszcze rok, dwa temu dwie książki tygodniowo, a teraz NIC :( I nawet nie chce mi się wziąć za czytanie czegokolwiek.... Quote
Mazowszanka13 Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Mam Panią, która szuka średniej wielkości suczki (z ogłoszenia Blanki). Podeślij mi Florentyno link do ogłoszeń, to podam Pani. Wysłałam już jej Amisię. Quote
Florentyna Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Wysłałam link na priv. Dzięki Mazowszanko za pamięć :) Quote
Florentyna Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 Kilka słów o Nelci z hoteliku: "Sunia jest spragniona kontaktu z człowiekiem, bardzo zabiega o każdego głaska. Lubi się przytulać i rozdawać buziaki. Ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość. w stosunku do innych psów i suk nie wykazuje agresji. Psiak jest w pełni gotowy do adopcji." Domku gdzie jesteś??? Quote
papryka Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Widzę, że Aga nas ubiegła ze zdjęciami:)))) dzięki za wrzucenie:) potwierdzamy co powyżej:) Quote
papryka Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Wariacje:) nie ma problemów z dogadywaniem się Nelci z innymi psiakami, zarówno z sukami jak i psami. Widać na załączonym obrazku:) pozdrawiamy:) 1 Quote
Recommended Posts