Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja o tym samym, charciarze może przyjedziecie, w końcu jest to niedaleko Katowic, także po drodze na wystawę w Niedzielę....

Są tam przepiękne tereny do spacerowania z psami i olbrzymi zalew z czyściutką wodą i plaża z czystego pisku...

Ja z moimi potworami przyjadę na 100%, także również Was bardzo serdecznie zapraszam... :lol:

Posted

No tak, to jest wszystko piękne, jak się dwudniowy wyjazd planuje. Ja niestety o świcie do Katowic i wieczorem wracam :roll:

Posted

Ita a może dasz radę przyjechać w sobotę?? jeśli nie masz noclegu to zapraszam do mnie, co prawda to jest jakieś 70 km, od Katowic, ale droga dwupasmowa.... :lol:

Posted

Gocha

Dzięki wielkie, ale my możemy jechać dopiero w niedzielę. Wcześniej emerytka Orka (nie zgłoszona do Katowic) nie ma z kim zostać. :lol:

Posted

Gocha

Ja jeszcze raz względem tego węgierskiego Granda, bo coś na tych "wystawach" nie możemy się złapać. :lol:

Skąd masz wymagania, bo mnie napisali (MEOE), że trzy CAC'e i BOB, ale pismo jest z listopada '02.

Posted

Wszystkich informacji udzieliła mi jedna hodowczyni CTR, która właśnie robiła te Championaty, - hodowla nazywa się Van Dog, i jest na Liście Wystawy (ja się z niej wypisałam), także może tam zapytasz....

ja dostałam poniższe cyt:

"...WEGRY

potrzeba 4 x CAC, Odstep czasu pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC -

conajmniej jeden rok. Minimum jeden CAC musi byc z wystawy miedzynarodowej.

Znowu uwaga: na Wegrzech, podobnie jak w Czechach, na wystawie krajowej

wybierany jest BOB /zwyc.rasy/ z pomiedzy WSZYSTKICH zwyc. klas. Nie wybiera

sie najlepszej suki/psa.

Na Wegrzech mozna uzyskac jeszcze jeden championat, niezwykle ceniony przez

tamtejszych hodowcow/wystawcow. Tutyl ten to "Grand Champion". Dostaje go

pies/suka, ktory w KLASIE CHAMPIONOW uzyskal 4 x CAC i dodatkowo 2 x BOB

/zwyc. rasy/. Z czego jeden CAC i jeden BOB musza byc zdobyte na wystawie

miedzynarodowej.

...."

Posted

Tilia , Alexandra dajcie znac czy mamy zabrac "Kulawke" do Wojnowic, bo nie mamy waszego telefonu , a wyjezdzamy jutro wczesnie rano. Moj tel. 076- 8318 166; 0502 237 448.

• 2 weeks later...
Posted

No słyszymy, że Artemida czyli teraz Pasja jest już u Oli :)

Bardzo się ciesze :wink: :wink:

Ale to, że Arika już u nas, Frytka w swoim nowym domku i Pasja też to nie koniec. Bagi z Marcin - H mają jeszcze Cyranke. Podobno Cyraneczka narazie gdzieć w Polsce będzie mieszkać, a potem ci co ją teraz wezmą jadą do Kanady. Chart polski w Kanadzie :P hihihi :)

Pozdrówka

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7-letni Bidabliu oraz 1,5-miesięczna Fanta

Posted

Taaa. Cyrana w koncu trafila do nas , nie bez pomocy naszej uroczej Wirki( co musze koniecznie podkreslic), ale trafila znowu tylko na chwilke i za tydzien jedzie juz do wlascicielki do Sanoka, a do tej Kanady to rzeczywiscie tez sie obie juz razem wyprowadzaja w sierpniu. Z tym ze to nie jest absolutnie pierwszy CP w Kanadzie jest ich tam juz kilka , nawet byly juz kanadyjskie mioty jak masz ochote to mozesz wejsc sobie na strone " All hart" z linkow na naszej stronie, to jest wlasnie kanadyjska hodowla.

Posted
Taaa. Cyrana w koncu trafila do nas , nie bez pomocy naszej uroczej Wirki( co musze koniecznie podkreslic), ale trafila znowu tylko na chwilke i za tydzien jedzie juz do wlascicielki do Sanoka, a do tej Kanady to rzeczywiscie tez sie obie juz razem wyprowadzaja w sierpniu. Z tym ze to nie jest absolutnie pierwszy CP w Kanadzie jest ich tam juz kilka , nawet byly juz kanadyjskie mioty jak masz ochote to mozesz wejsc sobie na strone " All hart" z linkow na naszej stronie, to jest wlasnie kanadyjska hodowla.

Dzięki bardzo za dodatkowe wiadomości :D

Wiem, że cp w innych krajach to normalka. A jak Cyranka się miewa??

Poznała swoją matczyne Surme? A jak na nią zaeregowała Sonia, że ktoś z nowu z rodziny chartów w jej domu :)??

Ale Cyranka trafila do was przed pojechaniem do domu Pasi?

Pozdrówka :wink:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7-letni Bidabliu oraz 1,5-miesięczna Fanta :kociak: