Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co tu taka cisza?córka rodzi?
ja wyjeżdżam jutro na tydzień i nie będę miała dostępu do komp.
Pozdrawiam wszystkich,szczególnie Misiaczka i jej sforkę na czele z Kubełkiem :loveu:

Posted

Poker napisał(a):
co tu taka cisza?córka rodzi?
ja wyjeżdżam jutro na tydzień i nie będę miała dostępu do komp.
Pozdrawiam wszystkich,szczególnie Misiaczka i jej sforkę na czele z Kubełkiem :loveu:

Dziękujemy za pozdrowienia :).Dziś troszkę nieczasowa byłam.Córka na szczęście jeszcze nie urodziła.Musi się wstrzymać,aż Kubuś domu nie znajdzie ;).Jak na razie z Misią się omijają.Nie wiem co by było,gdybym ich samych zostawiła.Wolę nie ryzykować.
Dziś miałam zapytanie z allegro.Pani pytała się czy Kubuś jest szczekliwy,szczególnie z rana.Bo ona ma sunie z interwencji,z którą wcześnie rano wychodzi (5:30-6:00) i tamta nie obwieszcza wizji spacerku szczekaniem i nie budzi sąsiadów.Pani mi się spodobała,ale nie mogłam jej okłamać,ze Kubuś należy do psów cichych.Darł się wniebogłosy na początku jak zakładałam szelki najpierw moim psom ( a Poker wie jaki on ma szczek :evil_lol:).Wiec teraz najpierw jego ubieram.Ale tym sposobem Misia znowu poczuła sie zepchnięta w hierarchii.Lecz nie ma innego wyjścia,bo mnie sąsiedzi wyeksmitują.

Reno2001 napisał(a):
Ja też mu wystawiłam allegro :p .
Może teraz pójdzie dwa razy szybciej???:lol:
Przepraszam, ale właściwie nie mam teraz dostępu do netu i stąd to opóźnienie :oops: .

Reno nic nie szkodzi ;).Nie każdy może być 24h/na dobę w necie :lol:.Grunt,że już jesteś i może rzeczywiście szybciej pójdzie.

EDIT:
Reno,a ten mail podany u Ciebie na aukcji,to jest do Poker? Bo ona wspominała,że wyjeżdża na tydzień.

Posted

NIESPODZIANKA :lol:
Kubuś ma nowy dom :multi:.W Zielonej Górze :multi:.
Moja siostra pracuje na uniwersytecie.Rozesłała wici o Kubusiu ,chyba do wszystkich instytutów :evil_lol:.No i okazało się,że znajomi znajomych szykują się na przygarnięcie pieska.Wcześniej mieli psy.Zawsze biedy.Pierwszy to znajda a teraz odeszła im ze starości sunia ze schroniska.Siostra podała do mnie telefon,pani zadzwoniła i umówiła się na spotkanie.Przyjechała z synkiem 11 letnim i od razu oboje zakochali się w Kubełku.Kubeł chłopcem był zachwycony,zresztą z wzajemnością.Wprawdzie szukali czegoś mniejszego od Kubusia,ale widziałam wypieki na ich twarzach i że obojętnie tego nie zostawią :lol:.Ja zaznaczyłam,że na psa absolutnie nie namawiam,bo później nie chciałabym żeby znalazł się w schronisku.Pani powiedziała,że doskonale sobie z tego zdaje sprawę,jest osobą odpowiedzialną,wie jakie obowiązki niesie posiadanie psa i w pełni świadomie podejmą decyzję.Porobiła Kubusiowi fotki i poszła naradzać sie z mężem.Miała mi dać znać najpóźniej w niedzielę.Moje zaskoczenie było wielkie jak dziś,po 8-smej rano zadzwoniła,ze biorą Kubę i poprosiła o wykasowanie wszystkich ogłoszeń,bo są zdecydowani na 100%.
Dziś wyjeżdżają i Kubusia mieliby odebrać w sobotę za tydzień,przed południem.
Oczywiście bardzo sie cieszę,bo to podobno dobrzy ludzie:loveu:.
Sierściuchy uwielbiają.Poprzedni pies też był sierściuchem,tylko dużo większym od Kuby.Czyli pani w pielęgnowaniu kudłów,również ma doświadczenie ;).

Szkoda,że Poker wyjechała.Na pewno by się ucieszyła z tej wiadomości.
Zresztą Kubuś będzie u mnie jeszcze tydzień.

Reno,czy można aukcje na allegro zakończyć przed czasem? Bo nowi państwo prosili,żeby już mu nie szukać domu,bo są zdecydowani na 100%.

Posted

Wykasowałam,wszystkie ogłoszenia w necie oprócz allegro,bo nie jestem pewna czy mogę przed czasem.Dlatego,poczekam co powie Reno,bo ma doświadczenie :).

Proszę moda o przeniesienie na "Już w nowym domu" :lol: i o zmianę tytułu wątku "Kubuś jeszcze w DT u Misiaczek,za tydzień już w SWOIM DOMU"
Poker wyjechała na tydzień,więc sama tego zrobić nie może.Jak wróci,to akurat będzie mogła zmienić na "Kubuś już w nowym domu" :multi:

Będę tęsknić :-(...ale niech ma już chłopak ten SWÓJ PRAWDZIWY DOM.

Posted

Misiaczku,spokojnie możesz albo zdjąć allegro albo (tak ja ja zrobię) zmienić na innego psa. Po prostu wchodzisz w zmiany i zmieniasz zdjęcia tekst itd. Zatwierdzasz i gotowe. ja dałam w wyróżnionych więc mi szkoda zdjąć, bo przepadnie kaska a tak skorzysta inny psiak :p .

Ogromnie sie cieszę, że tak szybko teraz poszło :multi: :multi: :multi: !

Pozdrowionka dka Was :loveu: .

Posted

Reno,dzięki...oczywiście mogę zmienić na innego psiaczka,tylko powiedz na jakiego.I czy możesz mi powiedzieć jeszcze jak to się płaci? Po zakończeniu aukcji,dostanę jakieś powiadomienie,gdzie i jak mam zapłacić?

Posted

misiaczek napisał(a):
Reno,dzięki...oczywiście mogę zmienić na innego psiaczka,tylko powiedz na jakiego.I czy możesz mi powiedzieć
jeszcze jak to się płaci? Po zakończeniu aukcji,dostanę jakieś powiadomienie,gdzie i jak mam zapłacić?

Psiak jest dowolny. Pochodź po wątkch to na pewno jakiegoś znajdziesz. Ja już wystawiła ostrowieckiego Moruska.
A płaci się raz w miesiącu. Dostaniesz info z allegro na swojego maila ile, do kiedy i na jakie konto masz wpłacić.

Nie przejmuj się jeśli na początku nie zmieni się miniaturka na aukcji i dalj bedzie na niej Kubuś. To zawsze trwa ok dwóch dni zanim się zmieni. Ale się zmieni. Już wypraktykowałam :evil_lol: .

Posted

Kubuś właśnie poszedł do nowego domu.Przyjechała po niego cała rodzina,małżenstwo z synkiem 11 letnim.Bardzo sympatyczni ludzie.Przekupili Kubę ciasteczkami ;).Kupili dla niego całe nowe wyposażenie.Legowisko,smycz,obrożę skórzaną oraz smakołyki i kosteczki skórzane do obgryzania.Kuba bardzo upodobał sobie synka.Cały czas przy nim siedział.Myślę,ze wszystko będzie ok :lol:.
Moja kochana córeczka,również grzecznie poczekała aż Kubuś pójdzie do nowego domu i dziś rano,przed ósmą urodziła pięknego synka :loveu:.
Jako świeżo upieczona (młoda ;)) babcia ,będę miała teraz mniej czasu na dogo.Ale jak tylko otrzymam fotki i relacje z nowego domu,od razu dam znać.

Maupa,proszę zmień tytuł na "Kubuś już w nowym domu" :).

Posted

już jestem i na dodatek szczęśliwa :multi:,że Kubuś znalazł ,miejmy nadzieję,swój stały,wymarzony domek ,chociaz na pewno tęskni za Misiaczek.Chłopak miał w sumie duzo szczęścia.
Duuuużo radości i mało problemów dla młodej mamy i nowoupieczonej Babci
:Rose:

Posted

Wczoraj miałam pierwsze info o Kubusiu.
Podobno bardzo tęskni.Odmawia posiłków.Skusił się jedynie na ciasteczka i surowe mięsko :shake:.Pańciowie obawiali się,żeby Kubuś nie popadł w jakąś chorobę,taki smutny był :placz:.Poświęcają mu dużo uwagi.Spacerki,mizianka,czesanka,całuski.
Całą noc nie spałam,bo myślałam o Kubusiu.
Teraz dopiero włączyłam kompa i następne info przeczytałam.

Dzien dobry ponownie!
Trochę Panią wystraszyłam, a pod wieczór Kuba zjadł konkretną porcję. Cieszy się na spacery, łasi się i szuka towarzystwa, szczególnie "zabawy" z męzem mu służą - jest wyczochrany i zmeczony, ale zadowolony. Niezły z niego zadzior - szczeka na balkonie ostro i chętnie.
Myslę, że będzie coraz lepiej, o czym nie omieszkam napisać!
Kamień z serca...dobrze,ze nowi państwo to rozsądni ludzie i wiedzą,ze czas jest tu najlepszym sprzymierzeńcem.
Lecę...ale będę na bierząco Was informować ;).
Aż mi się humor poprawił :evil_lol:.

Posted

Gratulacje dla młodej Babci :Rose: :thumbs: I Mamusi:cunao:

Kubełek potrzebuje 3-4 dni na zaaklimatyzowanie się w nowym miejscu. On teraz wypracowuje sobie swoją pozycję w stadzie tak że dobrze byłoby aby państwo zanadto się nad nim nie rozczulali aby mu się w kudłatym łepku nie poprzewracało.
W tym czasie może zwiać tym bardziej że u poprzedniej opiekunki miał bardzo dobrze.

Posted

Poker napisał(a):
kamień z serca,badzo sie cieszę :multi: , a jak wnusio i mamusia?jak ma na imię maluch?
Jak się wykasowuje banerek??

Ja też sie bardzo cieszę!!!

Poker aby wykasować banerek wchodzisz w Panel Użytkownika a następnie Edytu podpis. Tam na dole jest miejsce na umieszczanie tekstu i banerków. Klikasz na banerku i wykasowujesz Delete. Dalej klikasz Zapisz podpis i gotowe.

Posted

Tak,cały czas nowa pańcia zdaje mi relacje.A ja z każdą sie upewniam,ze Kuba nie mógł lepiej trafić :).
W przyszłym tygodniu idą do fryzjera,więc będą fotki :).

Poker,córka z małym Mateuszkiem mają sie dobrze.Zdrowi oboje.Wczoraj na drugą dobę po porodzie wyszli ze szpitala.
Pochwalę sie małym na wątku Kubusia ;).
Jeszcze w szpitalu po urodzeniu na rączkach u babci Joli :evil_lol:.Takie minki,to u niego norma :evil_lol:.