Poker Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Misiaczku,super ogłoszenie na Allegro :loveu: .Wkrótce koniec wakacji,więc moze wzrośnie zainteresowanie pieskami. Quote
Poker Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 co tu taka cisza?córka rodzi? ja wyjeżdżam jutro na tydzień i nie będę miała dostępu do komp. Pozdrawiam wszystkich,szczególnie Misiaczka i jej sforkę na czele z Kubełkiem :loveu: Quote
Reno2001 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ja też mu wystawiłam allegro :p . Może teraz pójdzie dwa razy szybciej???:lol: Przepraszam, ale właściwie nie mam teraz dostępu do netu i stąd to opóźnienie :oops: . Quote
misiaczek Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Poker napisał(a):co tu taka cisza?córka rodzi? ja wyjeżdżam jutro na tydzień i nie będę miała dostępu do komp. Pozdrawiam wszystkich,szczególnie Misiaczka i jej sforkę na czele z Kubełkiem :loveu: Dziękujemy za pozdrowienia :).Dziś troszkę nieczasowa byłam.Córka na szczęście jeszcze nie urodziła.Musi się wstrzymać,aż Kubuś domu nie znajdzie ;).Jak na razie z Misią się omijają.Nie wiem co by było,gdybym ich samych zostawiła.Wolę nie ryzykować. Dziś miałam zapytanie z allegro.Pani pytała się czy Kubuś jest szczekliwy,szczególnie z rana.Bo ona ma sunie z interwencji,z którą wcześnie rano wychodzi (5:30-6:00) i tamta nie obwieszcza wizji spacerku szczekaniem i nie budzi sąsiadów.Pani mi się spodobała,ale nie mogłam jej okłamać,ze Kubuś należy do psów cichych.Darł się wniebogłosy na początku jak zakładałam szelki najpierw moim psom ( a Poker wie jaki on ma szczek :evil_lol:).Wiec teraz najpierw jego ubieram.Ale tym sposobem Misia znowu poczuła sie zepchnięta w hierarchii.Lecz nie ma innego wyjścia,bo mnie sąsiedzi wyeksmitują. Reno2001 napisał(a):Ja też mu wystawiłam allegro :p . Może teraz pójdzie dwa razy szybciej???:lol: Przepraszam, ale właściwie nie mam teraz dostępu do netu i stąd to opóźnienie :oops: . Reno nic nie szkodzi ;).Nie każdy może być 24h/na dobę w necie :lol:.Grunt,że już jesteś i może rzeczywiście szybciej pójdzie. EDIT: Reno,a ten mail podany u Ciebie na aukcji,to jest do Poker? Bo ona wspominała,że wyjeżdża na tydzień. Quote
misiaczek Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Andre,z zielonogórskiej Inicjatywy dla zwierząt,który również udziela sie na dogomanii,podpiął wątek Kubusia z tamtejszego forum,na stronę główną Inicjatywy.Andre,jeśli tu zaglądasz to dziękuję Ci serdecznie :). http://www.inicjatywa.zgora.pl/main.php?l=pl&p=m Quote
misiaczek Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 NIESPODZIANKA :lol: Kubuś ma nowy dom :multi:.W Zielonej Górze :multi:. Moja siostra pracuje na uniwersytecie.Rozesłała wici o Kubusiu ,chyba do wszystkich instytutów :evil_lol:.No i okazało się,że znajomi znajomych szykują się na przygarnięcie pieska.Wcześniej mieli psy.Zawsze biedy.Pierwszy to znajda a teraz odeszła im ze starości sunia ze schroniska.Siostra podała do mnie telefon,pani zadzwoniła i umówiła się na spotkanie.Przyjechała z synkiem 11 letnim i od razu oboje zakochali się w Kubełku.Kubeł chłopcem był zachwycony,zresztą z wzajemnością.Wprawdzie szukali czegoś mniejszego od Kubusia,ale widziałam wypieki na ich twarzach i że obojętnie tego nie zostawią :lol:.Ja zaznaczyłam,że na psa absolutnie nie namawiam,bo później nie chciałabym żeby znalazł się w schronisku.Pani powiedziała,że doskonale sobie z tego zdaje sprawę,jest osobą odpowiedzialną,wie jakie obowiązki niesie posiadanie psa i w pełni świadomie podejmą decyzję.Porobiła Kubusiowi fotki i poszła naradzać sie z mężem.Miała mi dać znać najpóźniej w niedzielę.Moje zaskoczenie było wielkie jak dziś,po 8-smej rano zadzwoniła,ze biorą Kubę i poprosiła o wykasowanie wszystkich ogłoszeń,bo są zdecydowani na 100%. Dziś wyjeżdżają i Kubusia mieliby odebrać w sobotę za tydzień,przed południem. Oczywiście bardzo sie cieszę,bo to podobno dobrzy ludzie:loveu:. Sierściuchy uwielbiają.Poprzedni pies też był sierściuchem,tylko dużo większym od Kuby.Czyli pani w pielęgnowaniu kudłów,również ma doświadczenie ;). Szkoda,że Poker wyjechała.Na pewno by się ucieszyła z tej wiadomości. Zresztą Kubuś będzie u mnie jeszcze tydzień. Reno,czy można aukcje na allegro zakończyć przed czasem? Bo nowi państwo prosili,żeby już mu nie szukać domu,bo są zdecydowani na 100%. Quote
misiaczek Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Wykasowałam,wszystkie ogłoszenia w necie oprócz allegro,bo nie jestem pewna czy mogę przed czasem.Dlatego,poczekam co powie Reno,bo ma doświadczenie :). Proszę moda o przeniesienie na "Już w nowym domu" :lol: i o zmianę tytułu wątku "Kubuś jeszcze w DT u Misiaczek,za tydzień już w SWOIM DOMU" Poker wyjechała na tydzień,więc sama tego zrobić nie może.Jak wróci,to akurat będzie mogła zmienić na "Kubuś już w nowym domu" :multi: Będę tęsknić :-(...ale niech ma już chłopak ten SWÓJ PRAWDZIWY DOM. Quote
Reno2001 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Misiaczku,spokojnie możesz albo zdjąć allegro albo (tak ja ja zrobię) zmienić na innego psa. Po prostu wchodzisz w zmiany i zmieniasz zdjęcia tekst itd. Zatwierdzasz i gotowe. ja dałam w wyróżnionych więc mi szkoda zdjąć, bo przepadnie kaska a tak skorzysta inny psiak :p . Ogromnie sie cieszę, że tak szybko teraz poszło :multi: :multi: :multi: ! Pozdrowionka dka Was :loveu: . Quote
misiaczek Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Reno,dzięki...oczywiście mogę zmienić na innego psiaczka,tylko powiedz na jakiego.I czy możesz mi powiedzieć jeszcze jak to się płaci? Po zakończeniu aukcji,dostanę jakieś powiadomienie,gdzie i jak mam zapłacić? Quote
Reno2001 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 misiaczek napisał(a):Reno,dzięki...oczywiście mogę zmienić na innego psiaczka,tylko powiedz na jakiego.I czy możesz mi powiedzieć jeszcze jak to się płaci? Po zakończeniu aukcji,dostanę jakieś powiadomienie,gdzie i jak mam zapłacić? Psiak jest dowolny. Pochodź po wątkch to na pewno jakiegoś znajdziesz. Ja już wystawiła ostrowieckiego Moruska. A płaci się raz w miesiącu. Dostaniesz info z allegro na swojego maila ile, do kiedy i na jakie konto masz wpłacić. Nie przejmuj się jeśli na początku nie zmieni się miniaturka na aukcji i dalj bedzie na niej Kubuś. To zawsze trwa ok dwóch dni zanim się zmieni. Ale się zmieni. Już wypraktykowałam :evil_lol: . Quote
fizia Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Bardzo się cieszę!!!:multi: :multi: :multi: Quote
misiaczek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 My też się cieszymy :multi:. A tu chłopaki spoglądają sobie w oczy ;) I tu z Misiulką Quote
misiaczek Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Kubuś właśnie poszedł do nowego domu.Przyjechała po niego cała rodzina,małżenstwo z synkiem 11 letnim.Bardzo sympatyczni ludzie.Przekupili Kubę ciasteczkami ;).Kupili dla niego całe nowe wyposażenie.Legowisko,smycz,obrożę skórzaną oraz smakołyki i kosteczki skórzane do obgryzania.Kuba bardzo upodobał sobie synka.Cały czas przy nim siedział.Myślę,ze wszystko będzie ok :lol:. Moja kochana córeczka,również grzecznie poczekała aż Kubuś pójdzie do nowego domu i dziś rano,przed ósmą urodziła pięknego synka :loveu:. Jako świeżo upieczona (młoda ;)) babcia ,będę miała teraz mniej czasu na dogo.Ale jak tylko otrzymam fotki i relacje z nowego domu,od razu dam znać. Maupa,proszę zmień tytuł na "Kubuś już w nowym domu" :). Quote
Reno2001 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Ogromnie się cieszę ze szczęścia Kubełka i Waszego. Gratulacje Misiaczku dla Ciebie jako młodej babci i Twojej córki jako mamy :loveu: ! Quote
Poker Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 już jestem i na dodatek szczęśliwa :multi:,że Kubuś znalazł ,miejmy nadzieję,swój stały,wymarzony domek ,chociaz na pewno tęskni za Misiaczek.Chłopak miał w sumie duzo szczęścia. Duuuużo radości i mało problemów dla młodej mamy i nowoupieczonej Babci :Rose: Quote
misiaczek Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Wczoraj miałam pierwsze info o Kubusiu. Podobno bardzo tęskni.Odmawia posiłków.Skusił się jedynie na ciasteczka i surowe mięsko :shake:.Pańciowie obawiali się,żeby Kubuś nie popadł w jakąś chorobę,taki smutny był :placz:.Poświęcają mu dużo uwagi.Spacerki,mizianka,czesanka,całuski. Całą noc nie spałam,bo myślałam o Kubusiu. Teraz dopiero włączyłam kompa i następne info przeczytałam. Dzien dobry ponownie! Trochę Panią wystraszyłam, a pod wieczór Kuba zjadł konkretną porcję. Cieszy się na spacery, łasi się i szuka towarzystwa, szczególnie "zabawy" z męzem mu służą - jest wyczochrany i zmeczony, ale zadowolony. Niezły z niego zadzior - szczeka na balkonie ostro i chętnie. Myslę, że będzie coraz lepiej, o czym nie omieszkam napisać!Kamień z serca...dobrze,ze nowi państwo to rozsądni ludzie i wiedzą,ze czas jest tu najlepszym sprzymierzeńcem. Lecę...ale będę na bierząco Was informować ;). Aż mi się humor poprawił :evil_lol:. Quote
Sonata78 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Gratulacje dla młodej Babci :Rose: :thumbs: I Mamusi:cunao: Kubełek potrzebuje 3-4 dni na zaaklimatyzowanie się w nowym miejscu. On teraz wypracowuje sobie swoją pozycję w stadzie tak że dobrze byłoby aby państwo zanadto się nad nim nie rozczulali aby mu się w kudłatym łepku nie poprzewracało. W tym czasie może zwiać tym bardziej że u poprzedniej opiekunki miał bardzo dobrze. Quote
Poker Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 kamień z serca,badzo sie cieszę :multi: , a jak wnusio i mamusia?jak ma na imię maluch? Jak się wykasowuje banerek?? Quote
Reno2001 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Poker napisał(a):kamień z serca,badzo sie cieszę :multi: , a jak wnusio i mamusia?jak ma na imię maluch? Jak się wykasowuje banerek?? Ja też sie bardzo cieszę!!! Poker aby wykasować banerek wchodzisz w Panel Użytkownika a następnie Edytu podpis. Tam na dole jest miejsce na umieszczanie tekstu i banerków. Klikasz na banerku i wykasowujesz Delete. Dalej klikasz Zapisz podpis i gotowe. Quote
Poker Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 dzieki Reno,mam nadzieje,że mi sie udało. Quote
Reno2001 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Jak widać, udało się :cool3: :cool3: :cool3: ... Jakieś wieści od KUbełka??? Quote
misiaczek Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Tak,cały czas nowa pańcia zdaje mi relacje.A ja z każdą sie upewniam,ze Kuba nie mógł lepiej trafić :). W przyszłym tygodniu idą do fryzjera,więc będą fotki :). Poker,córka z małym Mateuszkiem mają sie dobrze.Zdrowi oboje.Wczoraj na drugą dobę po porodzie wyszli ze szpitala. Pochwalę sie małym na wątku Kubusia ;). Jeszcze w szpitalu po urodzeniu na rączkach u babci Joli :evil_lol:.Takie minki,to u niego norma :evil_lol:. Quote
Recommended Posts