Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Irysku, może nie maszjakiegoś programu w kompie, bo mnie sie wszystko otwiera bez problemu.
A kubus szaleje jak moja Masza. widać, że się chłopak dobrze czuje na tymczasie :loveu: .

Posted

poprzedni filmik otwierał mi się ,a ten nie :shake:.Szukamy dla Kuby DOMKU STAŁEGO chociaż w DT jest mu super .Bardzo prosżę Reno i Fizię ,aby podtrzymały jego ogłoszenia :modla:

Posted

Poker napisał(a):
poprzedni filmik otwierał mi się ,a ten nie :shake:.Szukamy dla Kuby DOMKU STAŁEGO chociaż DT jest mu super .Bardzo prosżę Reno i Fizię ,aby podtrzymały jego ogłoszenia :modla:

Nie ma problemu ;) .
Na allegro ma 4 obserwatorów i spora ogladalność.
Powstawiam nowe zdjęcia.
I może troche zmienię tekst.

Czy kontakt nadal na Ciebie Poker???

Posted

Dalsza część wygłupów chłopaków.Zaprzyjaźnili się od pierwszego dnia.Ale niestety,Misię odsunęli na bok.Sotek nie zwraca na nią uwagi,bo ma nowego kumpla a Kubuś na nią szczeka jak próbuje sie zbliżyć.

Posted

mam informacje na mailu i nie wiem co myśleć.wklejam go
Witam,znalazłam na aukcji allegro zdjęcie Kuby,zrobił duże wrażenie na mijej rodzinie,szukamy z
mężem psa o nie największych rozmiarach i łagodnym usposobieniu(mamy 5-letnie dziecko)Kuba jest
właśnie takim psem o jakim myślimy.Mieszkamy na wsi w woj.lubelskim,jesteśmy zainteresowani adopcją
Kuby.
Z poważaniem

Justyna i Piotr Rycerz
Co o tym myślicie?Niepokoi mnie to ,ze są ze wsi,żeby nie poszedł do budy albo na łańcuch.Ale podałam swój telefon i porozmawiam.

Posted

Poker, ja też poprosiłam o kontakt. Tak na wszelki wypadek ;) !

Warto porozmawiać.
A to, że mieszkaja na wsi może nic nie znaczyć.
Zaznacz, że absolutnie pies do budy trafic nie może.
I, że będą wizyty poadopcyjne itp :eviltong: .

Teraz dużo ludzi buduje sie na prowincji i to nie oznacza, że prowadzą podupadłe, zapyziałe goespodarstwo, gdzie zwierzęta traktuje się jak przedmiot.

Pozrozmaiwj. Zobaczymy

Posted

Outsi,byłoby super gdybys mogła :).
Ja już pisalam Poker,że jadąc po psa na drugi koniec Polski raczej do budy go nie wezmą.No i zwrócili uwagę na wielkość Kubusia,ze względu na dziecko.Do budy podejrzewam,ze byłoby im obojętne jaki duży i na miejscu by szukali.
Ale Wy macie doświadczenie z domami adoptującymi pieski,więc ja się dostosuję do Waszych decyzji.Chodzi tylko o to,żeby czasami nie przepuścić dobrego domu.

Posted

outsi,dzięki.
Pani już dzwoniła rano.Z rozmowy wynikało ,że chcą psa niby do domu,ale tez miałby budę.Mieszkałby i w domu i w budzie,gdzie by chciał.Pani zdziwiła się,że on nie lubi być sam na dworze tylko woli być w domku.Łóżeczko,kanap u nich nie wchodzi w grę.Mieli ponkowatego,ale im ukradli.Szczepienia wykonuje weterynarz wiejski,który chodzi po wsi i szczepi psy.Na wizytę przed i poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej zgdza się bez problemu.Ma porozmawiać z mężem i dac znać,ale wyraźnie nie pasowało jej to ,że pies nie chce zostawać na dworze.Powiedziała,że o budzie nie ma mowy,że to nie ten pies.Odpoweidź była ,no,tak hmmm....,porozmawiam jeszcze z mężem.
I co Wy na to?Mieszkaja na wsi w pobliżu Bychawy.

Posted

Misiaczku oni zwrócili uwagę na łagodność Kubusia ze względu na dziecko a nie wielkość. Co do małego psa w budzie to często spotykam się że ktoś trzyma małe/średnie psy przy budzie.
To że mieszkają na wsi niewiele znaczy - też chciałabym mieszkać na wsi ale nie wyobrażam sobie trzymania psa w budzie.
Sam fakt że pies ma mieć budę sugeruje że będzie w niej miał spać z ewentualną możliwością pozwolenia mu czasem wejść do domu :niedowia: tak ja to rozumiem (wychowałam się na wsi ) Bo po co psu który ma spać w domu buda???
Uważam że powinneście pani napisać że Kubuś to nie PON tylko bardziej Terier Tybetański (łudząco przypomina tą rasę) i jest za delikatny do budy.
Taki pies jak Kuba nie musi mieszkać w budzie, zobaczycie że będą lepsze oferty, nie ma co łapać pierwszej lepszej deski ratunku.
Jak sobie wyobrażacie sierść Kuby w budzie?:crazyeye:

Posted

Jej zapewne chodziło,że pies będzie miał cały czas dostęp do dworu i tam spędzał dzionki.A jak będzie chciał odpocząć,to położy się w budzie.
Moje zdanie jest takie,ze Kubuś do budy i na dwór bez opieki,się kompletnie nie nadaje.Na pewno nie z tym włosem.To piesek typowo domowy.Tam gdzie ja,tam on...nawet teraz mi leży pod nogami.Po tygodniu pobytu na dworze i w budzie wyglądałby jak kupa nieszczęścia.Jego trzeba codziennie wyczesać,spłukać łapki i czasami dupke (jak coś tam zawiśnie ;)) po spacerze.Trzeba umyć mordulca po obiadku gotowanym,bo i marcheweczka się przylepi i kawałek mięska czasami...nie mówiąc już o zlepionym włosie.
Takie pieski wymagają sporo poświęcenia.
ON KOCHA CZŁOWIEKA I DOM

Posted

ja też uważam,że to nie ten domek.Budzie mówimy NIE,jego sierść po kilku dniach byłaby jednym wielkim kołtunem!!a on byłby bardzo smutny. Niejedna dogomaniaczka mieszka na wsi,ale mają właściwe podejście do psów.JA WSI NIE PRZEKREŚLAM,ALE DOMEK MUSI SPEŁANIAĆ NASZE WYMAGANIA,PRAWDA?