Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heloł :).
Wróciliśmy.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.Kubek jest the best.
Charakter ma extra.Moje diabły przyjęły go dobrze,chodzą i się obwą****ą.Sotek,ladaco go zaczepia.Misia troszkę na dystans.Pilnuje zabawek i pozostałego dobytku.Nikt nikogo nie zjadł ;).Kubuś non stop macha ogonkiem,więc jest zadowolony :loveu:.
Fotki później jak dzieciaki pójdą spać :evil_lol:.

Posted

Jestem cała happy :loveu:,.ze Kubuś trafił do Misiaczka.Z nami jechał grzecznie,jest bardzo słodki.Dotychczasowa opiekunka prawie popłakała się ,tak go polubiła.Będziemy nadal szukac dla niego DS.
Miałam przygodę w drodze.:angryy:Przestała działać wycieraczka po stronie kierowcy,a kilka kilometrów przed Lubinem było oberwanie chmury i musiałam zatrzymać się na stacji benzynowej ,na której nawet WC było zamknięte z powodu braku prądu.
Powrót do domu wyglądał ja k na filmie Beny Hilla.Koleżanka mówiła czy dobrze jadę w strugach deszczu,bo po jej stronie wycieraczka działała,co chwilę wysiadała ,wycierała szybę i gnałyśmy co sił.Szczęśliwie dotarłyśmy na miejsce.

Posted

Poker...dzięki :loveu:.
Wiecie co,Kubuś jest bardzo spokojny.Leży pod biurkiem na moich stopach :).Nie wiem jeszcze jaki jest dla innych ludzi,ale ja mu chyba przypadłam do gustu,na co nawet Poker zwróciła uwagę ;).Już za Nową Solą zaczął być niespokojny i koniecznie chciał się przedżeć do mnie,na przednie siedzenie.Jakoś dojechałyśmy,ale jak wyskoczył z samochodu zaczął skakać na mnie,przymilać się i poszczekiwać.
Juz w domu,po zaspokojeniu ciekawości przez wszystkie 3 piesy,zaczęła sie proza życia.Kubuś mnie nie opuszcza ani na chwilę.Nie pozwala moim psom się do mnie zbliżyć.Misię chciał ugryźć.Gdyby mnie nie było w pobliżu to by ją dziabnął.Teraz śpią.Wszyscy na podłodze,co wcześniej było u moich psów nie do pomyślenia.
Wszyscy stresa mają,to i zachowania dziwne ;).
Pięknie chodzi na smyczy.Gorzej ja chodzę,prowadzona przez 3 psy ;) :evil_lol:.Jest wesoły.Wachluje ogonkiem bez przerwy.
Suma sumarum,jak na pierwszy dzień nie jest źle ;).
Kilka fotek

Posted

Kubuś dziś zaliczył kąpiel.Miał zapach obroży przeciwpchelnej pomieszany z resztkami żarełka w wąsiskach i kostek śmierdziuszek,które dostał na drogę od poprzedniej opiekunki.
W wannie zachowywał się bezproblemowo.Nawet pozwolił się wysuszyć.
Jest kochany i przytulaśny,tylko bardzo zaborczy.Jak juz pisałam moje psy poustawiał po kątach,bo jak do mnie podchodzą zaczyna piszczeć i poszczekiwać.Troszkę się go zaczęły z tego powodu bać.
Na śniadanko,Orijena wciągnął w 3 sekundy ;).
Teraz leży wykąpany na kanapie i zawiązuje sadełko po śniadanku ;).
Najgorsze jest to,że nie mogę wyjść nawet na chwilę,bo zaczyna szczekać i piszczeć (a szczek,Poker potwierdzi,ze ma donośny).Jak wyszłam do samochodu,bo czegoś zabrać zapomniałam,to słychać go było na całym osiedlu.
Postaram się wstawić filmik jak się zapoznawał z Sotusiem.Chciałam to zrobić wczoraj ale ładował się na wrzucie 1,5 godziny i poszłam spać :).

Posted

śliczna ta cała sforka :loveu:
.Kubuś ma w ciągu krótkiego czasu sporo zmian w życiu i pewnie chciałby już mieć tę swoją stałą pańcię.
Myślę,że trzeba mu pokazać miejsce w szeregu,żeby nie dominował.Szczek to on ma ma donośny i jeszcze szczeniakowaty.Dotychczasowa opiekunka mówiła,że zostaje w domu bez problemu.Może on się po prostu boi ,że straci kolejną pańcię.
pieszczoty ode mnie dla całej psiej trójki i pozdrowienia dla ludzkiej części rodziny.

Posted

Poker,Kubusia mierzyła i pisała,że ma 43cm w kłębie.Ja przed sekundą go zważyłam i Kubuś pióreczko.Waży 11,7kg.Prawdę mówiąc,się troszkę zdziwiłam że taki leciutki a wcale chudy nie jest.

Posted

Kubuś chudy może i nie jest ,ale baaardzo szczupły.Na pewno przytył u dotychczasowej opiekunki,bo jak go znalazłam pod Selgrosem,to był skóra i kości.

Posted

Może do grubasów Kubuś nie należy,ale pod palcami tez nie ma żeber wystających.Pięknie u mnie je.Poker mówiła,że nie chce jeść suchego.Poprzednia opiekunka karmiła go pedigree.U mnie wcina na śniadanko Oriena az mu się uchole trzęsą ;).Ale konkurencja do miski tez robi swoje :evil_lol:.Je i patrzy się na moją Miśkę.A jeszcze jak ona się najeży i powarkuje,to już zupełnie Kubuś pochłania w iście expresowym tempie :evil_lol:.Po południu dostają gotowane mięsko z ryżem i warzywami i też wcina z apetytem.
Jest wspaniały.Gdybym tylko mogła go zatrzymać,to z pewnością bym to zrobiła :placz:.Jeszcze następną,pozytywną cechę u Kubełka odkryłam.Mozna go czesać godzinami.Ani zniecierpliwienia nie widać,ani nie kręci się.Cierpliwe,łagodne cudo.I starsznie mi go żal,jak moje wieczorem pchają sie do wyrka a on się kładzie obok.Normalnie serce mi pęka.Chciałam go zaprosić,ale wiem,ze jest nauczony nie spania w łóżku i stwierdziłam,że nie wiadomo,czy stały dom chciałby,żeby Kubek spał w wyrku i dałam spokój.
Jedyny minus,że moja Misia sie go boi.Jak zacznie szczekać to ucieka do kąta.Ona jest bardzo wrażliwa i zazdrosna.Za to mały Sotek,wogóle się go nie boi.Bawią sie razem.Przy czym Kubuś jest bardzo delikatny,żeby go nie zgnieść lub innej krzywdy mu nie zrobić.