Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni błakał sie w okolicy Grand Hotelu w Sopocie piekinczyk-sunia.
Teraz przebywa w schronisku (i bedzie musiał tam przebywac az do czasu zakonczenia kwarantanny).Przez ZK szukamy hodowcy.A przede wszystkim WŁASCICIELA.
Szuka ktos zaginionego pekinczyka?

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

drogie Panie nie wiedza jak pekinczyk wyglada? :razz: ;)
Ja po kontakcie z ta liszka,podjelam decyzje,ze na starosc bede miala pekinczyka.
mala ma fatalna siersc-nie dosc,ze miala kołtunki,to widac,ze kiepsko zywiona.Chudziutka.
Charakter-sam miód.Przymilna,lagodna,kochana,slodziutka.Wszyscy plackiem przed nia leża.

Posted

Oooo!!!! Dopiero teraz do niej trafiłam...
To chyba będzie casting na domek, co Wiolu?
Chcę zobaczyć Liszkę!!! Potem bedę umierać z rozpaczy, że nie moge jej wziąć...
Mordka plaskata, ślepka wyłupiaste, łapinki króciutkie - wszystko co uwielbiam :placz:

Posted

dlaczego mi to robisz Brązowa-zabiłaś mnie :mdleje: :mdleje: :flaming:

przez najbliższe 2 dni nie wejdę też na wątek Bambina popatrzec w nowym domku-mam słąbośc jak narkoman do hery do płaskich pysiów.

P.A. następna crazy-to Akucha:evil_lol: ja jak widzę Boksia to już w duchu drżę i sobie marzę "Boże, jaki piękny-prawie mój Grynio...ten z avka:eviltong: )

Posted

O maaatko!!! Jej nikt nie szuka??? Taki gapiszonek słodki, a minkę ma :mdrmed: Mogłam tu nie włazić... Jej to chyba wystawiać nie należy, bo ludzie się pozabijają. Naród teraz nerwowy jest.

Oktawio, tak!!! Ja plaskaczolubna jestem! :lol: A w moim avatarze bulwa jest :evil_lol:, toż gryfonik prawie!

Posted

Chefrenek napisał(a):
Czy nic się nie da zrobić by znaleźć właściecieli tej suni?

co jeszcze mozna zrobic? ZK powiadomiony (bardzo dobrze sie z odddzialem sopockim wspołpracuje),ogloszenie w prasie dane,2 tygodnie suczka na kawrantannie musi odsiedziec,czekajac na wlasciciela.Oczywiscie mozna to pociagnac do dwoch miesięcy.
I kontynuowac ogloszenia oraz czekac w schronisku,az sie własciciel zglosi ,ale ja zadnemu psu bym tego nie zrobiła.
Akuszko,masz racje!,na trojmiejskie nie dajemy-zaczna ludziska szalec i żądac pekinczyka za 1 zł .

Posted

:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: I po co ja wchodziłam na dogo :placz: :placz: :placz:
Wiola -zabiłaś mnie... Dzieci siedzą i wyją, żeby pojechać do schroniska po "Pirulcię"! A oczka jak u mojego Pirula tyle, że w przeciwieństwie do niego smutne. :placz: :placz: :placz:

Posted

Mama Dorota-to tyż też zabita?:evil_lol: ja wczoraj śniłam o tej pięknej mordce-właściciel-to po prostu nieodpowiedzialny bęcwał-bo psa się pilnuje-a nie błąkał się po ulicy-w tłumie ludzi i nic-mogła pod kołami zginąc z flakami na wierzchu!!!w dodatku wychodzony-a gdzie miał adresówkę lub czipa? to jakieś kpiny a nie odpowiedzialny właściciel-więc niech trafi do czułego odpowiedzialnego domu gdzie będzie miał ciszę i stablizację....ja jestem też chętna-dziewczynka, spokojna i mizialska-nie atakująca, nie zadziorna-a przede wszystkim wczoraj poczułam wieczorem motylki....jakbym pierwszy raz na randkę miała wyjśc ze swoim TZ-tak jak 10 lat temu:eviltong: Ja bym ją wysterylizowała u siebie. Boże motylki w brzuchu-co się porobiło.....do mnie zapraszam Was wszystkie na kontrolę-jestem chętna-:p

Posted

Ano zabita, zabita. Ja też plaskaczoczubna. Już Bambo mnie wykończył, a teraz ona. A co gorsze ;) na własnej piersi wychowałam kolejne pokolenie "walniętych" tak jak ja, co mi cały czas wyją, żeby pekinkę do domu zabrać. "No mamo, powiedz jak taka malutka Pirulcia może być w schronisku? Przecież ona powinna być na rączkach i kolankach!"
I co ja mam im powiedzieć jak sama tego nie mogę pojąć. A przez tę lalunię to na pewno spać nie będę. Niby inna niż mój Piruli, ale mimo wszystko taka podobna...:placz: Hm... Piruli miałby koleżankę takich samych gabarytów... :cool1: Matka włącz myślenie! :mad:

Posted

U mnie by miała twarzystwo w jej pokroju:eviltong: :

czy już teraz wszystko jasne dlaczego mam motylki w brzuchu jak widzę-kopię swego psa?ten beżowy ma identyczne umaszczenie.

Mama Dorota a jakie masz płaskonose w domu?:razz:
chociaż i tak wiem że będzie schandlowana ze schroniska-i na nic nasze szlochy i nasze psie "CV"....
po prostu znam życie i wiem jak będzie......

Posted

Ja mam pekinka mini, strasznego kudłacza, boksię Wenusię, którą wystawiła tu rok temu szmaja oraz terapeutę Dimka z Olsztyna. :loveu: I choć Brylantowy Dimuś nie płaskonosy tylko jak twierdzą dzieci ma dziób -dlatego w domciu nazywamy go Chickenem- ale fafle też ma ;) zwłaszcza jak się je naciągnie :evil_lol:

A ta niunia niech idzie szybko do dobrego domku bo mamuśce jeszcze co odbije i... :painting: Wioluś obiecaj, że mi jej nie dasz jakbym przypadkiem na głowę upadła :evil_lol:

.

Posted

MamaDorota-ale Pekińczyków Mini nie ma! chyba, że tak czule po domowemu go ujęłaś:loveu:
a jednak ostro serce przebite mamy-widzę, że nadal uparcie na wątek wchodzisz....mimlo wszystko.....ja też cazy:siara:
Mój TZ jak zakochałam się w Gryfciu-powiedział "ee minie Ci taka pierwsza euforia" jakoś rok, minął, drugi, trzeci, zaraz czwarty stuknie i jest tak samo: crazy in love:loveu: :eviltong: a buziaków z całej gromady...to on najmniej dostaje:evil_lol:

Posted

oktawia6 napisał(a):
MamaDorota-ale Pekińczyków Mini nie ma! chyba, że tak czule po domowemu go ujęłaś:loveu:
a jednak ostro serce przebite mamy-widzę, że nadal uparcie na wątek wchodzisz....mimlo wszystko.....ja też cazy:siara:

Oj mamy przebite, mamy. Gdyby to ode mnie zależało już by u mnie była :loveu: tak jak i wszystkie boksie na dogo (dlatego tak mało udzielam się na wątkach boksiowych, bo mi serce pęka jak je widzę, choć śledzę je wszystkie)
A pekinki mini są. Czytałam, że do nich kwalifikowane są pekinki poniżej 4kg choć zdarzają się nieczęsto. A jak nazwać wyrośniętego chomika, który waży zaledwie 2,5kg? Myślałam, że będę miała maskotkę, a okazało się, że mam kinder niespodziankę. :evil_lol:

Co u laluni słychać? Może znalazł się właściciel?

.