rugitus Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Witam, Mamy do oddania śliczną sunię , piękna, na początku była do nas nie ufna teraz kocha nas bardzo, szybko się przywiązuje. Ma swoje sympatie i antypatie wśród psów . Jest bardzo młodym pieskiem który potrzebuje ruchu . Piesek niewielki do kolana (na zdjęciu wygląda na większą ). Dogaduje się z dziećmi w wieku ok 8-10 lat(co do młodszych nie wiem ) jest bardzo energiczna, więc pewnie psie sporty uznałaby za fascynujące. Sunia jest strachliwa przez co wykazuje agresję do obcych piesków, jest to jednak do skorygowania ze względu na jej wiek, ale musi ufać właścicielowi. Dodatkowo pozostawiona sama w kojcu zjada kołderki i kocyki, poza tym zachowuje czystość ;) nie siusia nie kupka u siebie czeka grzecznie na spacerek. poza tymi "wadami" można o niej opowiadać godzinami jak uwielbia tarzanie na trawce, bieganie i zaczepianie do zabawy człowieka, uroczo potrafi po komendzie "siad" prosić i pełnymi życia oczkami czekać na oferowaną nagrodę (czy to jedzonko, czy pieszczoty). Zna podstawowe komendy, powtórzę tutaj uwielbia biegać i nie da się nie uśmiechnąć patrząc ile radości jej to sprawia. Lara miała jechać do schroniska, jednak trafiła do domku tymczasowego, niestety to nie to samo co prawdziwy Właściciel - osoba która poświęci jej całą swoją uwagę i czas, za co w zamian wniesie ogromne pokłady radości swoją wesołą osóbką. Suczka znajduje się w okolicy Lubina, jeśli będą jakiekolwiek pytania proszę o kontakt. w razie potrzeby nr tel 669323785, oraz jeśli ktoś poważnie będzie zainteresowany wyślę zdjęcia dodatkowe. http://olx.pl/oferta/sliczna-mlodziutka-sunia-do-oddania-CID103-ID9MHEf.html#3ebeb6d44f[attachment=12393:246745143_1_1000x700_sliczna-mlodziutka-sunia-do-oddania-lubin_rev004.jpg][attachment=12392:P4100028.JPG][attachment=12391:P4100008.JPG][attachment=12390:P4100019.JPG][attachment=12389:P4100012.JPG][attachment=12388:P4100025.JPG] Quote
rugitus Posted May 5, 2015 Author Posted May 5, 2015 nadal szukamy dla młodej damy domku.. biega z uśmiechem przez świat, który bardzo ją fascynuje.. Dziewczynka niebawem będzie w pełni zrównoważonym aniołkiem dlatego serdecznie polecam WSPANIAŁĄ sunie!! !! !! Piesek jest cudowny. Cały czas otrzymuje lekcje poznawania świata co owocuje większym spokojem i zrównoważeniem. a oto nowe zdjęcia Lary Quote
rugitus Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 :( jeśli ktoś szuka kochającej suczki serdecznie polecam!! !! !! Quote
Poker Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 A dlaczego sunia jest do oddania? Czy jest wysterylizowana? Quote
rugitus Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 Przepraszam najmocniej,że nie odpowiedziałam wcześniej... już tłumaczę.. Sunia którą uwielbiam jest genialna jeśli chodzi o psie sporty...będzie super..(takie wtrącenie).. Piesek miał iść do kojców gminnych(czyli schronisko inaczej nazwane), ale za względu na jej osobowość, temperament i potrzebę ruchu została "przejęta" w jej smutnej drodze.. nie wiemy skąd się wzięła i jak doszło do tego,że nie posiada właścicieli, została "odłowiona" przez straż miejską.. czy uciekła? czy ktoś ją wyrzucił? nie wiem..ale wiem czego się boi.. piesek trafił do mnie, bo "ktoś tak ruchliwy i energiczny nie wytrzyma w klatce" mimo,że był wybór co do piesków wybrałam najbardziej nieodpowiedniego moim zdaniem na "kojcowego" i teraz staram się kierować jej charakterek w dobrą a stronę. Marzę o domku dla niej mimo,że będę ogromnie tęsknić za nią, ale wiadomo skoro będę tęsknić.. nie mogę zatrzymać.. posiadam dwa kociaki i dwie suczki w bloku..:( i niestety jeszcze jakiś czas jest potrzebny żeby ją zrehabilitować ale z obserwacji mogę powiedzieć, że piesek może być jak marzenie..troszkę pracy i oddany obrońca po kres swych dni... uwielbia kamyczki (ale bieganie za nimi NIE z NIMI) Kocha biegać ponad wszystko...i potrafi być niesamowicie "karna" co klasyfikuje ją do "mistrza" psich sportów typu agility.. Quote
rugitus Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 trzeba by było kontrolować, ale ocieranie(kotka o nią) zaliczyła i jedynie lekkie zdziwienie, agresji nie zaobserwowałam, więc powinno być ok jednak należało by ja początkowo kontrolować.. Quote
rugitus Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 Larunia znalazła Swoich nowych Właścicieli, którzy chętnie biorą ją na dłuuugie spacerki, towarzyszy przy bieganiu i jak się nauczy to i przy rowerku spacerek jej nie ominie.... spokojna mieszka już w mieszkanku więc i zimą nie zmarznie ;D Quote
Recommended Posts