Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O 7 rano, to ja dostałam smsa od Freda, że urodziło się 11 "puppies" ;) A Tessie chyba rodziła całą noc!
Wielkie ukłony wobec Freda, który dzielnie ten poród odbierał SAM, pierwszy raz w życiu! :loveu:

Niestety chciałam się do wiedzieć od koleżanki Beaty J co należy zrobić z bałaganem poporodowym, ale nie ma jej w domu. Fred więc znów musiał poradzić sobie sam. W każdym razie Tessie i jej 10 małych są w najlepszych rękach, jak się okazuje.:multi:

Posted

GoniaP napisał(a):
O 7 rano, to ja dostałam smsa od Freda, że urodziło się 11 "puppies" ;) A Tessie chyba rodziła całą noc!
Wielkie ukłony wobec Freda, który dzielnie ten poród odbierał SAM, pierwszy raz w życiu! :loveu:

Yyyy....znaczy się, tak, właśnie, o 7 rano nadeszła wiadomość, a ja nieco nieprzytomna (chcąc nie chcąc brałam dziś w nocy udział w wielkiej imprezie techno i jestem troszkę niedospana :roll: ) napisałam niedokładnie.

Posted

Tessie zaczęła rodzić o północy. I tak jeden po drugim przychodziły na świat szczenięta. Fred cały czas był z Tessie. Dwa razy pomógł jej 'przegryźć" pępowinę, bo nie mogła sobie poradzić.
Rozczulająca była Jego relacja... W słuchawce brzmiał drżący głos z francuskim akcentem, pełen uczucia i troski. Fred mówi, że to niesamowite przeżycie, przeżycie, które go wzbogaciło. A Tessie ponoć całą sobą wyrażała wdzięczność wobec Freda, że nie zostawił jej samej, że przy niej trwał. Mówił o pełnych niemej prośby spojrzeniach, o lizaniu ręki, o tym, że pozwalała mu dotykać nowo narodzonych szczeniąt i "pomagać" sobie w ich oczyszczaniu.
Fred posprzątał, nakarmił mamę i teraz odpoczywają.
Około 14 jadę tam z weterynarzem, bo żaden z okolicznych nie poczuwał się do przyjazdu. Uważam, że to skandal.

Guest monia3a
Posted

Kochana sunia :loveu:

Czekam z niecierpliwością na fotorelację :loveu:

Posted

Wszystkim osobom ktore przyczynily sie do udzielenia pomocy tej psiej mamusi w imieniu wszystkich zwierzatek wielkie dzieki,Osobne dzieki dla jedynego dzielnego mezczyzny wspaniale dajacego sobie rade z cala psia rodzinka.:Rose: :Rose: :Rose: Wszystkie psiaki maja zagwarantowane miejsce w D.Z rozmowy telefonicznej p.H z org.dowiedzialam sie pieski moga wyjechac po 15 sierpnia.

O schronisku wrzesinskim mozna poczytac we watku zalozonym przez ata.Poniewaz nie byl podbijany gdzies zniknal .

Guest monia3a
Posted

Jakie śliczności :loveu: :loveu: :loveu:

A mamcia jaką ma fajniutką białą plamkę :loveu:

Gratulacje :multi:

Posted

O ja pierdykam!!! Tyle mnie nie było na dogo a tu Fred sam poród odbiera - ja nie moge!! Czemu mi nic nie powiedział. Ojojoj.

Ale normalnie mi adrenalinka skoczyła.
Szczeniaczki i mama sąpod wspaniałą opieką - nie ma co sie martwić. Fred! Jesteś niesamowity!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

szczeniaczki-trzymajcie sie mocno maminego cycucha:evil_lol:

a czy przapadkiem takiej ilosci nie bedzie trzeba dokarmiac?:ices_bla:

wyrazy uznania dla Tatusia:Rose: