Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pati napisał(a):
prosze zeby sie ktos ze mna skontaktowal kto mial stycznosc z ta fundacja i moze o niej cos mi opowiedziec rozwiac moje obbawy pzreciez pisze ze prosze o kontakt ciotki a nie o kontakt do fundacji ;-)

Pati napisze ci na gg o co biega z ta fundacja;)

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A kto jeszcze, Karilko:cool3:?

(Tak, tak, to prowokacja:roll:)

[SIZE=2]Kamka pewnie dobrze. Olena coś długo nie pisze, mam nadzieję, że to "tylko" przez liczne zajęcia i że nie dzieje się nic złego.

Posted

Sorki że tak długo nie pisałam ale przy takiej ilości psów to nie do rady długo siedzieć przy kompie.
Zonia siedzi w garażu teraz w zamknięciu i wypuszczana tylko jak ja mam czas z nią iść do lasu a tak to tylko na krótko na załatwienie potrzeb i z powrotem bo zimno i deszcz a ona nie lubi wody i zimna. A jak tylko mam sekundę nieuwagi – ona już przy płocie kombinuje jak by tu uciec. Jest bardzo fajna i słodka ale to jej uciekanie!

Z
Kamą było gorzej ale teraz, po kolejnym poważnym szyciu (bo organizm Kamy za szybko wychlania szwy i jej język nie służy gojeniu też) na szczęście stwierdzono doktorem że jest lepiej bo prawie polowa dziury zaczęła fajnie się goić ( bo przemywaliśmy z mężem ranę kilka razy dziennie rivanolem). Kama dobrze jest, śpi, i wyobraźcie sobie żąda zabawy. Biega z szytym brzuchem z piłeczką i zachęca mnie do zabawy. Ale ja nie poddaję się i nadal trzymam ją w kubraku, dwóch kołnierzach i kagańcu. Nu czasami zdejmuje jej to aby poczuła się fajnie.

Zara jest odrobaczona, zaszczepiona na wściekliznę, zaczipowana i zapaszportowana. W następnym tygodniu szczepienie maluchów i Zarczi na wirusówki.

Nu i mały
Tommy. Ten to rozrabia najbardziej! Też juz ma wyleczone oczy, żołądek i odrobaczony i zaszczepiony. Dokumenty już wystawione tak że możno szukać domu motylkowi.

Pochorowali mi się oba koty. Nie mam za bardzo czasu na nic. Jeden kicha a drugi ma pobraną krew pod kontem wirusuwek (bo nie czuje się najlepiej). Może być nawet babicyloza.
Pozdrawiam wszystkich.
Asiu wstawisz foty jak Tommy bawi się z Viką? Wyślę ci jutro.

Posted

Olenka!!!! DZIĘKI!!! Chętnie bym się z nią pobawiła tą piłką....szkoda,że mam tak daleko do Ciebie....Trzymam kciuki za całą Twoją brygadę.Pozdrawiam serdecznie.Paulina.

Posted

Kama teraz z Tommy nie rozstaję sie. Rezem jedzą i razem spią. Obawiam sie że to kolejny problem bo dla Kamy trzeba szukac domu takiego ktury zgodzi sie na malego Tommy też. Oddzielnie zamknieci plakali a teraz spokój.

Posted

Witam za sprawa Oleny stałam się domem tymczasowym dla dobermana z Przyborowska.
Nazwałam go Dekster. Dekster trafił do schroniska we wrześniu, cała zimę tam spędził. Teraz jest już u nas. To bardzo miziający piesio, cały czas szuka kontaktu z człowiekiem. Musiał mieć ciężkie życie boi się gwałtownych ruchów, i za nic w świecie nie chce wchodzić (przynajmniej na razie) dobrowolnie do domu, muszę go do niego wnosić . Najszczęśliwszy jest na dworze. Bez problemu zgadza się z kotami, i moimi sukami, (choć jedna moja sunia Kora , boi się go, ale to dlatego, że to tez pies z „odzysku” i swoje w życiu już przeszła). Lubi dzieci. Dekster został w schronisku wykastrowany, i teraz tylko musi się zagoić rana, jest odrobaczony i odpchlony. Jak tylko to będzie możliwe zostanie zaszczepiony. Szukamy dla niego dobrego domu z cierpliwymi ludźmi, żeby pokonać demony przeszłości. Dekster to czuły dobry piesek, który z pewnością sprawi wiele radości swoim nowym opiekunom. Jak tylko będę mogła wstawię fotki Dekstera.

Posted

Witaj Agnieszka wśród naszych :loveu: DOMKÓW TYMCZASOWYCH :loveu:
Rewelacja! I Ty i Olena...rewelacyjne z Was babki!!!
Co za nami, już wiemy :-(, co przed nami...mam nadzieje że same dobre sprawy :multi:!
Ten siwiusieńki powyżej to Dekster ?

Posted

A tylne!!! widzicie na fotce powyżej? On tak wyciaga jak bokserki i inne rasy. Pierwszy raz tak u dobka wyciągnięte tylne łapy widzę. Rewelacja. ale ładny piesek!