Tigraa Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Radom. Mroźna, zimowa noc. Ulicą na peryferiach miasta błąka się mała, przerażona, zmarznięta sunia... Głodna i zrezygnowana idzie już tak kilka dni i szuka swojego pana, który ją porzucił. Skrajnie wycieńczona, w ostatniej chwili zauwaza pochylającą się nad nią kobietę... gdy odzyskuje świadomość, leży owinięta w koce w ciepłej kuchni, a zatroskana twarz kobiety wyraża radość. Ta smutna historia wydarzyła się naprawdę, parę miesięcy temu. Pani, która ją przygarnęła tymczasowo, sama ma już 15 psów na utrzymaniu. Sunia szuka pilnie domku, nie może zostać na zawsze u tej pani... pomózmy jej. Ma ok. 3 lata Quote
D O R K A Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Dodam, że sunia ma około 3 lat i wabi się Muffi. Ze względu na trudną sytuację mała pilnie musi znaleźć swój domek bo koleżanka, która ją tymczasowo przyganęła nie daje już rady z utrzymaniem tak dużej ilości zwierząt....:shake: Quote
D O R K A Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Piękna Mufii szuka wspaniałego, kochającego domku na zawsze! Mufii nieśmiało prosi o allegro....:placz: Quote
gallegro Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Mówisz-masz... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=223788727 Quote
D O R K A Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 [quote name='gallegro']Mówisz-masz... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=223788727 Oj Tomeczku czytasz w moich myślach:loveu: Dzięki:multi: Quote
gallegro Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 D O R K A napisał(a):Oj Tomeczku czytasz w moich myślach:loveu: Dzięki:multi: Nie zupełnie... to tygrysiczka popędziła mnie do roboty ;). Tak czy siak, zrobiłem to z przyjemnością. Muffi, marsz po domek... Quote
D O R K A Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Sunia w dalszym ciągu bez domku...:shake: Nadal przebywa w domu tymczasowym oczekując na kochający domek...nieprawdopodobne żeby takie cudeńko nie przypadło jeszcze nikomu do serca...:placz: Quote
tula Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 cześć, wstawiłam sunię na ogłoszenia aaby w wyborczej http://www.aaaby.pl/100,47260,,,,22909597,Zwierzaki,SHOW.html? Quote
D O R K A Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Mam wspaniałą wiadomość, Mufii zostaje u MonikiB (z dogomanii), która pomagała Wiesi w opiece nad suńką:multi:lepiej nie mogła trafić. Moniczko:Rose::Rose::Rose: Quote
gallegro Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 W samą porę... właśnie dzisiaj miałem wystawić kolejną aukcję... ;). Dziękujemy za serducho, jakim została obdarowana sunia... Quote
monikab Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 moja Mufelka miewa się świetnie,jest przekochana,mądra,słuchana i wdzięczna za wszystko,zaprzyjaźniła się z moim psem.Dziś wstawie zdjecia Quote
desdemona Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 wspaniala wiadomosc. od razu cieplej sie robi na sercu:) Quote
monikab Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 A oto moje Szczęscia Najdroższe: Mufka i Gucci Quote
gallegro Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Panienka śliczna, a i kawaler niczego sobie :p. Hmm... o ile to... kawaler... Gucci... sam nie wiem ;-). Quote
monikab Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 kawaler,kawaler. Mufka jest teraz zupelnie innym psem.Kiedy ją znalazłam miala pocharatane do kosci pokrwawione łapy,kulała.Prawdopodobnie zostala potrącona przez samochód.A do tego miała jeszcze cieczke i dosłownie taszczyła na sobie amanta który nie pozwalał sie do niej zbliży.Wreszcie się udało odstraszyc gwałcicielai wyciągnąc Mufke przestraszona i przerażoną spod samochodu.Urodziła szczeniaki które niestety trzeba było uśpic.Szybko doszła do siebie.Łap na szczęscie nie miała złamanych,dostawała przez jakiś czas środki przeciwzapalne i jest już dobrze.Jest niesamowicie wiernym psem, wdzięcznym za wszystko,uwielbia jeździc samochodem i razem z Guccim tworzą bardzo zgrany duet.Niczego jej u mnie nie brakuje a przede wszystkim otrzymuje duuuużo miłosci kazdego dnia Quote
gallegro Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 monikab napisał(a):...Niczego jej u mnie nie brakuje a przede wszystkim otrzymuje duuuużo miłosci kazdego dnia To jest najważniejsze... Dzięki za Twoje Wielkie Serce... Quote
Recommended Posts