Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam Dogomanikaów:cool3:
Mam tak owego problema. Mój pies jamnik jak zobaczy coś co lata, ćme, muche, a szczególnie ose/pszczołe żuca sie na nią i nie patrzy sie na droge czy nic nie ma na przeszkodzie:placz::placz:co z tym fantem zrobić ?? już jestem sporo kasy przez niego do tyłu:mad:
co robić :) ? żeby nie skakał na nie i żeby ich nie jadł :P ?
pozdr:diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Zioło']witam Dogomanikaów:cool3:
Mam tak owego problema. Mój pies jamnik jak zobaczy coś co lata, ćme, muche, a szczególnie ose/pszczołe żuca sie na nią i nie patrzy sie na droge czy nic nie ma na przeszkodzie:placz::placz:co z tym fantem zrobić ?? już jestem sporo kasy przez niego do tyłu:mad:
co robić :) ? żeby nie skakał na nie i żeby ich nie jadł :P ?
pozdr:diabloti::diabloti:
Mój się RZuca na bąki ;) Z nudów. Po prostu go czymś zajmuję i pilnuje... Może pies jest po prostu niewybiegany i niewybawiony...

[hm, kolejny raz, gdzie piszesz o kasie... karma za droga, tu pies tez kase ciagnie... :/]

Posted

No mój pies też niestety bardzo się ekscytuje np. na widok osy - ku mojemu przerażeniu :-o Jeśli jest to przy mnie w domu, po prostu każę jej się odsunąć, iść na miejsce, a sama rozprawiam się z intruzem :diabloti: Na dworzu zazwyczaj jest gdzieś blisko i pod kontrolą, więc mogę w porę zauważyć takie niebezpieczne zabawy i odwrócić jej uwagę, powiedzieć "nie wolno", itp.
Niestety much nie chce łapać - chyba są za pospolite, a więc mało interesujące. A szkoda, bo to by było bardzo pożyteczne :lol:

Posted

Mojego psa kiedyś osa użądliła w nos i od tamtego czasu omija wszystko co lata, na samo słowo mucha ucieka do drugiego pokoju :diabloti:

Posted

Jaki jest związek między rzucaniem się na owady a utratą kasy, bo nie kojarzę.
Nasz Czaruś łapie owady ;) niesamowicie. W maju łapał chrabąszcze w locie, wyskakując wysoko w górę. Ale kiedy leciała osa, odwracaliśmy po prostu jego uwagę.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Jaki jest związek między rzucaniem się na owady a utratą kasy, bo nie kojarzę.
Nasz Czaruś łapie owady ;) niesamowicie. W maju łapał chrabąszcze w locie, wyskakując wysoko w górę. Ale kiedy leciała osa, odwracaliśmy po prostu jego uwagę.

Proste pies złapie osę lub pszczołę i te go żądlą i trzeba do weta.

Zaraz powiem Sabrze że przez Nią tracę kasę :evil_lol::evil_lol:.
Ciekawe co mi odpowie pewnie coś w stylu :"widziały gały co brały ":evil_lol::evil_lol: