Guest TyŚka Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Urocze słodkości :) I o nieprzecietnej urodzie. Trzymam kciuki, by jak najszybciej znalazły swoje cudowne domki. 1 Quote
mar.gajko Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Przepiękne kiciaki :) rozczulające. A jak choraczek? 1 Quote
Ferox Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Choraczek już dużo lepiej, :) przynajmniej na razie... Je, pije i znowu bryka ;) Prawdopodobnie w niedzielę będę u Cioci Agasz, to wstawię jakieś nowe fotki Tofika ;) No i pomyślimy z Ciocią Agasz nad tą kuracją interferonem... Natomiast niebieska kicia po sterylce powoli robi małe postępy, widać potrzeba było jej więcej czasu. :) Quote
Ferox Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Urocze słodkości :) I o nieprzecietnej urodzie. Trzymam kciuki, by jak najszybciej znalazły swoje cudowne domki. A co do domków... :) W pierwszych dniach przyszłego tygodnia do nowego domku w Rudzie Śląskiej (dzięki ogłoszeniom niezastąpionej Cioci Ludki :wub: ) do bardzo miłej Pani jedzie Sławuś :D Domek sprawdzony, Pani bardzo przejęta, odpowiedzialna, już dokonuje niezbędnych poprawek na przyjęcie Sławusia :) Już jest po wizycie PA, którą zrobił dla Sławusia Syn Cioci AtaO i wujka Rentsa, za krórą bardzo, bardzo mu dziękuję. :wub: Quote
mar.gajko Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Krzysiu, może trzeba się rozglądnąć. Ja kiedyś sprowadzałam z Rosji, Ukrainy taki zwierzęcy interferon, nazywało się to Cykloferon, no i 5 ampułek kosztowało 20 zł. Kolega jeździł często na wykopaliska archeologiczne do Odessy i zawsze mi przywoził zapas. Niestety, teraz, jak wiesz, Odessa niedostępna nam, ale ale tyle jest ludzi z Ukrainy u nas, że może jakoś by się dało. Quote
Ferox Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Wklejam paragonik za kocie zakupki- 4 paczki żwirku dla kociaków :) Quote
Ferox Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Krzysiu, może trzeba się rozglądnąć. Ja kiedyś sprowadzałam z Rosji, Ukrainy taki zwierzęcy interferon, nazywało się to Cykloferon, no i 5 ampułek kosztowało 20 zł. Kolega jeździł często na wykopaliska archeologiczne do Odessy i zawsze mi przywoził zapas. Niestety, teraz, jak wiesz, Odessa niedostępna nam, ale ale tyle jest ludzi z Ukrainy u nas, że może jakoś by się dało. Myśleliśmy z Ciocią Agasz o tym ludzkim, cena niewielka- a kotka białaczkowa, którą Agasz ma u siebie na również na tymczasie po tej kuracji bardzo się "podniosła" na zdrowiu. Najgorsze jest dla mnie to, że białaczki nie możemy wyleczyć, tylko "zaleczamy" na jakiś czas :( Quote
Ferox Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 Daisy vel Beza pozdrawia ze swoim przyjacielem Miszką ze swojego domku :) Quote
Little_My Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Co do interferonu, to zapytaj u Steinhoffa, jakieś półtora roku temu on miał właśnie w takich mniej więcej cenach jak podała mar.gajko. Mówił mi dlaczego jest taki tani, ale już niestety nie pamiętam :( Quote
Nutusia Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Jaka piękna kocia przyjaźń! A moja goopia Helena "zwalcza" Kocia jak może :( Quote
agasz Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Jagódka przeszła kurację właśnie u dr Steinhofa Quote
agasz Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Jagódka przeszła kurację właśnie u dr Steinhofa Quote
Guest TyŚka Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 I takich domków jak Bezy szukamy! :) Zaciskam kciuki za Sławusia, cieszę się, że ma już domek. Quote
Guest TyŚka Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Ludko, gapa ze mnie... Jesli dorosly kot ma objawy choroby i test potwierdza białaczkę, to można przyjąć test za wiarygodny. U młodych sie powtarza testy. Są rózne testy, także badanie szpiku pod katem bialaczki. Tylko przebywając w środowisku z wirusem, kociaki ciągle są narażone na zakażenie, jesli nawet urodziły się bez wirusa FeLV. Tu masz wiecej informacji http://www.weterynarz-lancut.pl/?informacje/kacik-porad/bialaczka-kotow.html Dziękuję za informację. Mój kot ma obecnie 7msc, typowo domowy jedynak i waham się czym i kiedy go zbadać, ten artykuł trochę rozwiał moje wątpliwości. Jeszcze raz dziękuję ;) Quote
ludka Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 TyŚka, jeśli kot nie choruje, nic się nie dzieje, to przy okazji zrób mu zwykły test paskowy. Zawsze dobrze wiedzieć, że nie jest nosicielem FeLV/FIV, nawet na wypadek dokocenia lub tymczasowania. Quote
ludka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Cioteczki, a może byśmy zafundowały tym bialym srajdkom pakiecik Animondy dla niemowlaków? http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/animonda_vom_feinsten/animonda_vom_feinsten_tacki/437308 Będę robić zamówienie w Bitibie, mogę zamówić i jest okazja transportowa pod koniec tygodnia. Ktoś zechce dorzucić dyszkę lub ile może? :) Quote
mar.gajko Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Cioteczki, a może byśmy zafundowały tym bialym srajdkom pakiecik Animondy dla niemowlaków? http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/animonda_vom_feinsten/animonda_vom_feinsten_tacki/437308 Będę robić zamówienie w Bitibie, mogę zamówić i jest okazja transportowa pod koniec tygodnia. Ktoś zechce dorzucić dyszkę lub ile może? :) No ja jestem za :) 20 zł dorzucę bardzo chętnie. Quote
ludka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Fajnie :) Poczekam dzień lub dwa, może jeszcze ktoś się dołączy, i zamówię. Quote
Ferox Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Cioteczki, a może byśmy zafundowały tym bialym srajdkom pakiecik Animondy dla niemowlaków? http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/animonda_vom_feinsten/animonda_vom_feinsten_tacki/437308 Będę robić zamówienie w Bitibie, mogę zamówić i jest okazja transportowa pod koniec tygodnia. Ktoś zechce dorzucić dyszkę lub ile może? :) Ludko, taki smaczny upominek to pewnie z okazji Dnia Zwierząt ;) Na pewno srajdkom się przydadzą takie smakowitości, bo takie biedusie są. Jeszcze by im się przydała mama, płaczą w niebo głosy i domagają się ciągle przytulania, a ja niestety nie mam dla nich odpowiednio dużo czasu :( Nazywamy je w Białogonkowie sierotkami :( Dziękujemy Ci Ludko za taką propozycję, :wub: mnie samego nie stać na taki zakup Quote
Ferox Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 No ja jestem za :) 20 zł dorzucę bardzo chętnie. Ciociu Mar.gajko, w imieniu sierotek i swoim bardzo, Ci dziękuję :wub: Quote
mar.gajko Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Ludko, taki smaczny upominek to pewnie z okazji Dnia Zwierząt ;) Na pewno srajdkom się przydadzą takie smakowitości, bo takie biedusie są. Jeszcze by im się przydała mama, płaczą w niebo głosy i domagają się ciągle przytulania, a ja niestety nie mam dla nich odpowiednio dużo czasu :( Nazywamy je w Białogonkowie sierotkami :( Dziękujemy Ci Ludko za taką propozycję, :wub: mnie samego nie stać na taki zakup Krzysiu, daj im termofor owinięty w jakieś miękkie coś, futerkowe, albo cos podobnego. Quote
Ferox Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Przy okazji przedwczorajszej wizyty w Białogonkowie Ciocia Dorot131 wraz z mężem wyprzytulała nasze małe kocie sierotki, jak i te już nieco większe :) Quote
Ferox Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Krzysiu, daj im termofor owinięty w jakieś miękkie coś, futerkowe, albo cos podobnego. Margajko, dzięki za pomysł :) na pewno wykorzystam patent, ;) może odciąży to trochę Fenixa, bo to Fenix robi teraz za termofor, nawet do ssania... :) Maluchy obkładają się wokół niego a nawet na nim i ssają go jak mamusię i o dziwo on im na to pozwala :) Po takiej akcji ma cały wyśliniony brzuszek... Quote
Recommended Posts