Xibalba Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Krzysiu, napisz na PW co to za gmina, tj. domyślam się, ale jednak, jeśli bogata to może coś by się dało zrobić żeby chociaż koszty leczenia pokryli. Quote
Ferox Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Krzysiu, napisz na PW co to za gmina, tj. domyślam się, ale jednak, jeśli bogata to może coś by się dało zrobić żeby chociaż koszty leczenia pokryli. już ;) Quote
Ferox Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Od wczoraj jest u mnie ok. 4 miesięczna śliczna kociczka z Kieleckiego schroniska, Melania (bo tak ją ochrzciłem) miała tragiczny start w życiu. Z plotek dowiedziałem się że podobno jakiś idiota pozbył się całego miotu kotków, zostawiając je na środku ruchliwej drogi na pewną śmierć. Całe rodzeństwo Meli zginęło pod kołami samochodów, pozostała tylko ciężko ranna Melania. Melania do końca Życia będzie musiała żyć bez jednej nóżki i tylko z kawałkiem ogonka... Zrobię wszystko żeby ta skrzywdzona, śliczna, maleńka kociczka nie zaznała już w życiu niczego złego. Postaram się znaleźć dla niej wspaniały dom. Quote
Ferox Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Serdecznie dziękuję Cioci Olenie84 za pieniążki dla kociaków w kwocie 50zł :wub: jak i również Cioci Colette za 100zł dla kotków :wub: Quote
Nutusia Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Melanio, czy Ty zdajesz sobie sprawę jakie miałaś szczęście w nieszczęściu?... Gdyby Sławuś miał zostać Krakusem, to w razie czego informuję, że jakoś koniec września/początek października jedziemy do Krakowa i możemy go podrzucić ;) Quote
Ferox Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Ostatnio poczytałem trochę o białaczce z racji tych biednych kociąt z tej "bogatej gminy" i pomyślałem, że dobrze by było sprawdzić czy nasze maluchy tego świństwa nie mają. Losowo wybrałem Elika i pojechałem z nim do kliniki. Kocio miał zrobiony test i całe szczęście wyszedł negatywny :) Quote
Ferox Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Melanio, czy Ty zdajesz sobie sprawę jakie miałaś szczęście w nieszczęściu?... Gdyby Sławuś miał zostać Krakusem, to w razie czego informuję, że jakoś koniec września/początek października jedziemy do Krakowa i możemy go podrzucić ;) Na razie Pani się zastanawia ;) Dziękuję za propozycję- w razie czego chętnie skorzystam ;) Quote
Ferox Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Z wiadomości od Cioci Agasz o Koralgolu: Koralgol jest bardzo wesoły i przytulaśny, jest strasznym łakomczuchem. :) Bardzo dobrze dogaduje się zarówno z psiakami jak i z kotką, (również chorą na białaczkę) którą Ciocia Agasz również ma u siebie na tymczasie. :) Ciocia Agasz woła na Koralgola Tofik ;) Zakupiłem dla Koralgola vel Tofika jedzonko za kwotę: 19,76zł oraz żwirek ;) Quote
Ferox Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Zrobiłem również małe zakupy dla reszty kociaków: Quote
Ferox Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 Z mojego "letniego" bazarku dla kociaków uzbierało się 672,70zł :) Quote
Ferox Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 A teraz trochę fotek ;) Sławuś: 2 Quote
Nutusia Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Cudniaki! Sławuś elegancik jaki :D 1 Quote
Xibalba Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Bardzo ładne zdjęcia, nie wiedziałam, że masz taki ukryty talent :) Kociaki słodkie 1 Quote
Guest TyŚka Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Sławuś jest przepiękny :) Faktycznie ma w sobie coś z eleganta. A Melania to niemal kopia mojego Kurzyka, tyle że krótkowłosa ;) Quote
jola&tina Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Przepiękne kociaki. Trudno powiedzieć, który najładniejszy. Quote
Ferox Posted September 13, 2015 Author Posted September 13, 2015 Już na drugi dzień gdy trafiła do mnie Melania zauważyłem, że jej ogonek nie wygląda dobrze, jest rozogniony i sączący. Przez dwa dni przemywałem jej rivanolem, ale wczoraj postanowiłem pojechać do Pana Doktora, którego dane znalazłem w książeczce Melanii. Niestety nie trafiłem do Pana doktora, ale do jego małżonki, która zaleciła opatrunki żelowe. Oprócz tego Gentamicin do oczka, które ropieje. Niestety po opatrunkach jest jeszcze gorzej, kociczka płacze, pewnie ją boli a gdy próbowałem zmienić opatrunek to ogonek wygląda pięć razy gorzej niż wczoraj. Zdecydowałem, że jutro zasięgnę opinii innego lekarza, bardzo dobrego chirurga z Kielc. Quote
Recommended Posts