Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krzysiu, napisz na PW co to za gmina, tj. domyślam się, ale jednak, jeśli bogata to może coś by się dało zrobić żeby chociaż koszty leczenia pokryli. 

już ;)

Posted

Od wczoraj jest u mnie ok. 4 miesięczna śliczna kociczka z Kieleckiego schroniska, Melania (bo tak ją ochrzciłem) miała tragiczny start w życiu.

Z plotek dowiedziałem się że podobno jakiś idiota pozbył się całego miotu kotków, zostawiając je na środku ruchliwej drogi na pewną śmierć.

Całe rodzeństwo Meli zginęło pod kołami samochodów, pozostała tylko ciężko ranna Melania. 

Melania do końca Życia będzie musiała żyć bez jednej nóżki i tylko z kawałkiem ogonka...

DSCF6040.jpg

Zrobię wszystko żeby ta skrzywdzona, śliczna, maleńka kociczka nie zaznała już w życiu niczego złego. Postaram się znaleźć dla niej wspaniały dom.

DSCF6313.jpg

Posted

Melanio, czy Ty zdajesz sobie sprawę jakie miałaś szczęście w nieszczęściu?...

Gdyby Sławuś miał zostać Krakusem, to w razie czego informuję, że jakoś koniec września/początek października jedziemy do Krakowa i możemy go podrzucić ;)

Posted

Ostatnio poczytałem trochę o białaczce z racji tych biednych kociąt z tej "bogatej gminy" i pomyślałem, że dobrze by było sprawdzić czy nasze maluchy tego świństwa nie mają. Losowo wybrałem Elika i pojechałem z nim do kliniki. Kocio miał zrobiony test i całe szczęście wyszedł negatywny :)

DSC_3607.jpg

Posted

Melanio, czy Ty zdajesz sobie sprawę jakie miałaś szczęście w nieszczęściu?...

Gdyby Sławuś miał zostać Krakusem, to w razie czego informuję, że jakoś koniec września/początek października jedziemy do Krakowa i możemy go podrzucić ;)

Na razie Pani się zastanawia ;) Dziękuję za propozycję- w razie czego chętnie skorzystam ;)

Posted

Z wiadomości od Cioci Agasz o Koralgolu:

Koralgol jest bardzo wesoły i przytulaśny, jest strasznym łakomczuchem. :)

Bardzo dobrze dogaduje się zarówno z psiakami jak i z kotką, (również chorą na białaczkę) którą Ciocia Agasz również ma u siebie na tymczasie. :)

Ciocia Agasz woła na Koralgola Tofik ;)

Zakupiłem dla Koralgola vel Tofika jedzonko za kwotę: 19,76zł

DSC_3609.jpg

oraz żwirek ;)

DSC_3608.jpg

Posted

Sławuś jest przepiękny :) Faktycznie ma w sobie coś z eleganta.

A Melania to niemal kopia mojego Kurzyka, tyle że krótkowłosa ;)

Posted

Już na drugi dzień gdy trafiła do mnie Melania zauważyłem, że jej ogonek nie wygląda dobrze, jest rozogniony i sączący. Przez dwa dni przemywałem jej rivanolem, ale wczoraj postanowiłem pojechać do Pana Doktora, którego dane znalazłem w książeczce Melanii. Niestety nie trafiłem do Pana doktora, ale do jego małżonki, która zaleciła opatrunki żelowe. Oprócz tego Gentamicin do oczka, które ropieje.
Niestety po opatrunkach jest jeszcze gorzej, kociczka płacze, pewnie ją boli a gdy próbowałem zmienić opatrunek to ogonek wygląda pięć razy gorzej niż wczoraj.

Zdecydowałem, że jutro zasięgnę opinii innego lekarza, bardzo dobrego chirurga z Kielc.