Buldogg Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 W byłem z moim psem u dziadków. Mieszkają oni na wsi i posiadają mieszańca. Ich „pupil” przez dwa dni bawił się z moim Bonzem. W poniedziałek ,przed wyjazdem babcia mówi , że Sopel od pewnego czasu się ciągle drapie i ma pchły! Teraz obawiam się , że mój labrador mógł coś przywlec z prowincji! Doradźcie czy powinienem podjąć pewne kroki w ramach prewencji? Znacie jakieś odpowiednie szampony czy krople? A może prosto do weterynarza?! Help! Quote
Wilczocha Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 U nas przed pchłami i kleszczami znakomicie sprawdza się obroża kiltix. Quote
owczarek.niemiecki Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 ostatnio uzywałem practic, działa skutecznie , zanim zastosujesz upewnij się ze to napewno pchły. Quote
wet_CBDNA_pl Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Polecam poczytać ten wątek gdzie masz wymienione skuteczne sposoby aby zapobiegać kleszczom i pchłom,uchrnoć swojego pupila,zobacz sama http://www.dogomania.com/forum/topic/146606-ochrona-przed-pch%C5%82ami/ Quote
Recommended Posts