Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie. Jesteśmy z Koszalina woj. zachodniopomorskie. Interesuje nas metoda leczenia komórkami macierzystymi.

Mam psiaka w typie Owczarka Niemieckiego, który niestety cierpi z powodu bólu stawów i prawdopodobnie kręgosłupa, dostaje oczywiście leki Lecz rozważamy właśnie tą opcję leczenia. 

Orientuje się ktoś może gdzie w woj. zachodniopomorskim wykonują taki zabieg lub z kim mogłabym na ten temat porozmawiać oprócz wet. prowadzącego dotychczasowe leczenie?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odp.

Ela

Posted

Witam

Ja też miałam psiaka w typie owczarka i  strasznie się męczył przy chodzeniu. Widać było że cierpi. Leczyliśmy go jedynie suplementami diety zawierającymi glukozoaminę, kwas hialuronowy i dostawał też duże dawki witamin. , Przy gorszych dniach kiedy ciężko mu było chodzić to dostawał CARPRODYL  i jakoś wtedy mógł chociaż chodzić i ból mijał.  Całe szczęście że bardzo dobrze tolerował ten CARPRODYL.Zaprzyjaźniony lekarz powiedział ,że ze względu na wiek tj 12 lat  szkoda go męczyć operacjami,  gdyż to dla niego duży stres i lepiej żeby skupić się na uprzyjemnieniu mu ostatnich lat życia niż bieganie po lecznicach i fundowanie kolejnych zabiegów które nie dają gwarancji poprawy stanu zdrowia a są na pewno bardzo stresujące dla psa.. Nie wiem w jakim wieku jest twój pies i jakie leki dostaje. Czasami lepiej zastosować dobre leki przeciwzapalne i przeciwbólowej oraz dobre suplementy na stawy i fizykoterapię niż kłaść psa zwłaszcza starszego na stole operacyjnym.. Mojemu psu niestety przyplątała się jeszcze jedna choroba ( rak ) i nic nie dało się już zrobić..  Zostało mi sporo  CARPRODYLU 100 mg , który jest dobrym ale drogim lekiem ( z terminem ważności do 2017 roku)  i mogę go odstąpić za 50% ceny sprzedaży. Jeżeli byłabyś zainteresowana proszę podać maila lub nr telefonu.

Posted

Mój psiak ma 11 lat, ale mimo wieku jest bardzo wesoły i ciągle by się bawił :) oczywiście ograniczamy go, bo stan by się w ten sposób pogarszał. Borys nie jest jeszcze w takim stanie żeby by było tragicznie i nie chcemy do tego doprowadzić. Owszem nadejdzie kiedyś ten czas, może jakaś inna choroba się przypałętać, ale póki co nie poddajemy się :) Co innego gdyby nie mógł chodzić w ogóle, robił pod siebie, nie chciał jeść itd... Borys dostaje suplementy na stawy, wcześniej miał Carprodyl, ale teraz dostaje Previcox (lepiej na niego działa), ale wątroba jest tylko jedna i cała reszta i niewiadomo jak długo jeszcze może wytrzymać... Z tego względu zdecydowaliśmy się na podanie mu komórek macierzystych, ale DOŻYLNIE, więc bez żadnych operacji i całej nieprzyjemnej reszty, tylko 1 zastrzyk. Wiadomo 100% gwarancji na poprawę nie ma, ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy.... Może akurat się uda i bedzie można odstawić leki. Trafiłam do Pana Jerzego Kemilew  (regenvet.pl), z którym miałam kilka długich rozmów i przekonał nas do tego, więc będziemy próbować. 

Posted

Witam.

Mam nadzieję że ta terapia komórkami macierzystymi jest skuteczna, bo mam jeszcze jednego psiaka młodego i małego który czasami kuleje . W tym przypadku sama jestem bardzo zainteresowana  efektami tej kuracji . Życzę powodzenia , trzymam kciuki za skuteczność i będę pilnie śledzić posty na dogomanii.

Posted

Jesteśmy już po :) Borys dochodzi do siebie, bo niestety nie obyło się bez ''głupiego jasia''. no ale nic, będziemy czekać wytrwale na efekty. :)