hop! Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 ;) Życzę udanych i magicznych świątecznych dni. Quote
hop! Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 Nika odeszła 01.01.2013r. Żyła około 6,5 roku - u mnie 5 i pół. Dopadła ją babeszjoza - mimo szybkiej diagnozy i prawidłowego leczenia nie udało się jej uratować... Kilka dni po tym, jak do nas trafiła z elbląskiego schroniska, wyrwała się na spacerze mojej mamie i przerażona popędziła przed siebie. Była wyjątkowo strachliwa... Wtedy zdarzył się cud, bo odnalazła się po 3 dniach. W tej chwili zadziałał straszny pech i wystarczyły trzy dni, żeby zdrowy, radosny pies odszedł na zawsze. Dramat. Strasznie mi ciężko. Nie mogę się z tym pogodzić i pewnie nigdy się nie pogodzę. Ostatnie zdjęcia Niki - kilka godzin później już nie żyła... Quote
Lemoniada Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Jestem całkowicie wstrząśnięta i nie wiem, co napisać. Wiem, jak straszna i podstępna jest babeszjoza, w zeszłym roku omal nie zabrała mojego Mocusia, to był cud. Tak bardzo mi przykro, że zabrakło tego cudu dla Niki... hop!, przytulam Cię mocno, takiej straty odżałować się nie da. Quote
ronja Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 mi też strasznie przykro. nic więcej nie umiem napisac... Quote
mysza 1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 W takiej chwili niewiele jest słów pocieszenia... Jest mi niewyobrażalnie przykro i nie mogę odżałować Niki chociaż znałam ją tylko wirtulanie... Bardzo Ci współczuję. Wiem, jak to boli... Mam nadzieję, że z czasem uda Ci się pogodzić z tą ogromną stratą. Quote
asiaf1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Ciągle o Niej myślę, miałam nadzieję, że wyzdrowieje... Żadne słowa nie są w stanie przynieść ulgi... Cały czas mam ją przed oczami, na tym zdjęciu jak razem biega z Leonem... Tak strasznie mi przykro... NIKA ['] Quote
hop! Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Bardzo brakuje mi Niki - wszędzie ją widzę... Trio już nie istnieje. Duet - Jo i Kiku - radzi sobie doskonale. Nie tęsknią za Niką, chociaż były mocno z nią związane. Quote
mysza 1 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Niestety, strasznie ciężko sobie nam ludziom poradzić z taką stratą. Psy bardziej tęsknią chyba za ludźmi niż za członkami stada. Chociaż to różnie bywa. Na pewno z czasem będzie Ci trochę łatwiej, teraz jest najgorszy okres :( Quote
asiaf1 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Haker, Berta, Murzynek -3 moje psy z odejściem, których nigdy się nie pgodziłam...choć mineło tyle czasu.Zawsze będzie mi ich brakować i zawsze będę je opłakiwać...Czas łagadzi rany ale nie leczy...Trzeba jakoś żyć, choć na początku wydaje się to niemożliwe... Quote
hop! Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 7 stycznia Gabiszon skończył 17,5 roku. Jest coraz bardziej niedołężny i upierdliwy, ale wciąż chce żyć. Quote
Lemoniada Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Niech żyje jak najdłużej, kochany Dziadzio :) Zawsze kiedy wchodziłam do tego wątku spodziewałam się zdjęć Niki... Quote
mysza 1 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Dziadek jest niezniszczalny. Informacja o Nice w pierwszym poście robi wrażenie :( Smutno :( Quote
hop! Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='Lemoniada']Niech żyje jak najdłużej, kochany Dziadzio :) [quote name='mysza 1']Dziadek jest niezniszczalny. To dziadyga - zombiak. ;) W tym momencie mam wrażenie, że mam go tak dość, że jak umrze, to odetchnę z ulgą. Obsługa niedołężnego i niewdzięcznego dziadygi, to nic fajnego. Spędza życie na materacu. Gdy z niego spadnie nawet częściowo albo źle się ułoży, zaczyna szurać łapami i głośno wrzeszczeć okropnym, starczym głosem. Jak go poprawiam, to gryzie syfiastymi zębami (ma wszystkie zęby ;)). Budzi mnie w ciągu nocy 2-3 razy. Sam nie jest w stanie się podnieść, ale postawiony na łapy dziarsko maszeruje. Tylko, że jak go podnoszę i przenoszę, to kłapie zębami. Tak samo jest jak mu obmywam fiutka, czyszczę uszy, przemywam zaropiałe oczy... Czasami zrobi siku i kupę pod siebie. Śmierdzi okrutnie jakby się psuł za życia, ale z zewnątrz wygląda całkiem nieźle. ;) Bywa, że zasypiam z postanowieniem, że kolejnego dnia dziadygę uśpię i nie będę się z nim męczyć, ale jak zobaczę jak strasznie chce żyć, jak czeka na jedzenie, jak radzi sobie z rozgryzaniem twardych przysmaków, jak brnie przez zaspy, wszystko obwąchuje i obserwuje, interesuje się koleżankami, to robi mi się go szkoda. [quote name='Lemoniada']Zawsze kiedy wchodziłam do tego wątku spodziewałam się zdjęć Niki...[quote name='mysza 1']Informacja o Nice w pierwszym poście robi wrażenie :-( Smutno :-( Nie myślałam, że tak bardzo przeżyję śmierć Niki. Gdy jej zabrakło okazało się, że bardzo ją kochałam i niesamowicie mi jej brakuje. Mojej mamie przyśniła się Nika odpływająca na łódce w ciemność - była pogodna i spokojna. Mnie przyśniła się Nika fruwająca, a właściwie tylko jej głowa, ale nie wyglądało to strasznie, tylko naturalnie. Nika patrzyła filuternie i "uśmiechała się", pojawiała się to tu, to tam... Niestety, trzeba się pogodzić z tym, że Niki już nie ma i już nigdy nie pojawią się na wątku jej nowe zdjęcia. Quote
mysza 1 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Nie uśpisz, nie uśpisz, już taka karma ;) Fajne są sny z psami, które odeszły tylko żal, że trzeba się obudzić. Quote
MikAga Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 hop! strasznie przykro,serducho boli,gdy odchodzą maluchy które kochamy-zapewniam Cię,ze mój Oluś czochra ją za uszkiem,napewno. pozdrawiam,pa. Quote
hop! Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 mysza 1 napisał(a):Nie uśpisz, nie uśpisz, już taka karma ;) Fajne są sny z psami, które odeszły tylko żal, że trzeba się obudzić. Uśpię, jak zobaczę, że cierpi i jest źle. A może Gabiszon jest nieśmiertelny? To byłoby straszne. Czasami mogą być koszmarne i przebudzenie jest ratunkiem. MikAga napisał(a):hop! strasznie przykro,serducho boli,gdy odchodzą maluchy które kochamy-zapewniam Cię,ze mój Oluś czochra ją za uszkiem,napewno. pozdrawiam,pa. Dobrze jest wierzyć, że gdzieś tam jest życie po śmierci - beztroskie i cudowne... Quote
asiaf1 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Wierzę, że je spotkam, tam po drugiej stronie, że gdzieś tam na nas czekają. Mam nadzieję, tak to właśnie jest tak zorganizowane... Quote
hop! Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='asiaf1']Wierzę, że je spotkam, tam po drugiej stronie, że gdzieś tam na nas czekają. Mam nadzieję, tak to właśnie jest tak zorganizowane... Dziadzia Gabiszona chyba wolałabym nie spotkać. ;) Zobaczcie jego prawdziwe oblicze... Słodki dziadzio? :evil_lol: I takiego delikwenta trzeba oporządzić, bo się np. upaprze jedzeniem, obsika, oblepi kupą... ;) Quote
monikapf Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Dziadzio jest śliczny. Lubię takie kudłacze. Pozdrawiam psiaka i panią. Quote
hop! Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='monikapf']Dziadzio jest śliczny. Lubię takie kudłacze. Nie zaprzeczę, ale też nie potwierdzę. ;) Kiedyś był dużo ładniejszy i bardzo długo sprawny, ale nadeszła okrutna starość... Tak wyglądał w sierpniu 2007 - czyli miał skończone 12 lat... [quote name='monikapf']Pozdrawiam psiaka i panią. Witam i pozdrawiam miłośniczkę kudłaczy i osobę doceniającą urodę nieznośnego dziadzia. ;) [quote name='mysza 1']Fuj, jakie zębiska ;) Całe życie miał tendencję do odkładania się kamienia na zębach. Miał kilka razy czyszczone zęby pod narkozą. Teraz już nie można, a szczoteczką nie pozwoli, więc zęby są syfiaste. Muszę uważać, żeby mnie nimi nie dziabnął. ;) Quote
Lemoniada Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 O mamo, zęby Gabiszona faktycznie masakryczne, też nie chciałabym zostać dziabnięta:crazyeye: Starość jest niewdzięczna, no niestety, nie każdy umie się z nią pogodzić. hop!, życzę wytrwałości w opiece nad niewdzięcznym piernikiem :) Jak to dobrze, że on ma Ciebie. Quote
hop! Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Kiku z koleżanką Efi, która dzisiaj pojechała do DS. :) Quote
mysza 1 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Ostatnie wariactwa :) Dobrze, że w nowym domu Efi też będą koleżanki :) Quote
hop! Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='mysza 1']Ostatnie wariactwa :) Dobrze, że w nowym domu Efi też będą koleżanki :)[/QUOTE] Bardzo dobrze. :) Kiku straciła super koleżankę, a z Jo nie ma się kto droczyć. ;) Quote
Recommended Posts