hop! Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='Lemoniada']Śmieszny kosmaty cudak :) Trzy cudaki. ;) Quote
mysza 1 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Nie mam czasu na wnikliwe czytanie ;) muszę zgłębić temat szybkiego czytania, to by mi bardzo ułatwiło życie. Tyle o mnie ;) Ale śmieszne cudaki :) a jakie grzeczne na zdjęciu. Na poprzednich zdjęciach Jo wyglądała na kawał cholery ;) Dziadek wygląda bardzo ładnie, jaki wyczesany :) Quote
hop! Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 mysza 1 napisał(a):Ale śmieszne cudaki :) a jakie grzeczne na zdjęciu. Na poprzednich zdjęciach Jo wyglądała na kawał cholery ;) Dziadek wygląda bardzo ładnie, jaki wyczesany :) Grzeczne i skupione, bo trzymam worek z suszonymi szprotkami - to działa magicznie. ;) Zapewniam Cię, że Jo potrafi być słodka i miła, a za chwilę staje się potworem. Podobnie jak Kiku. Wygląd często wprowadza w błąd. ;) Nika ma prostą konstrukcję psychiczną - jest przewidywalna i nieskomplikowana. Zresztą Lulu i Gabiszon również. Gabiszon ma po prostu "wyczesaną" urodę. ;) Quote
Lemoniada Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='hop!']Trzy cudaki. ;) Już patrząc tylko na to zdjęcie można stwierdzić, kto jest w tym towarzystwie damą ;) Aż dziw, że Twoje psy grzecznieją na widok suszonych rybek - mój Mocuś dostaje wtedy ślinotoku, kręci się i wierci z obłedem w oczach :lol: Quote
hop! Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Lemoniada napisał(a):Aż dziw, że Twoje psy grzecznieją na widok suszonych rybek - mój Mocuś dostaje wtedy ślinotoku, kręci się i wierci z obłedem w oczach :lol: Na początku szalały, darły się, skakały, zabierały sobie, ale z czasem nauczyły się, że warto poczekać grzecznie i wtedy po kolei dostanie każda. Jak próbują wariować, torba wraca do szafki i koniec. ;) Dlatego grzecznie czekają - tylko od czasu do czasu przebierają przednimi łapami i zamieniają się miejscami. Quote
Lemoniada Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 O masz, teraz wychodzi, że to ja jestem niepedagogiczna, a nie Mocuś niegrzeczny ;) Quote
hop! Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Lemoniada napisał(a):O masz, teraz wychodzi, że to ja jestem niepedagogiczna, a nie Mocuś niegrzeczny ;) Coś w tym musi być. ;) Quote
hop! Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Stuknięta Jo... ;) Lulczak - baryłka... ;) Quote
hop! Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Dziadek Gabiszon... ;) Gabiszon i trzy cudaki... ;) Dwa cudaki... ;) Quote
mysza 1 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jo naprawdę wygląda jak szalona ;) Wreszcie są zdjęcia Lulczaka, koleżanki Pako :) Quote
Lemoniada Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 hop! napisał(a): Dwa cudaki... ;) Nie mogę z tej ośnieżonej mordy! :megagrin: Quote
hop! Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 mysza 1 napisał(a):Jo naprawdę wygląda jak szalona ;) Wreszcie są zdjęcia Lulczaka, koleżanki Pako :) Gdyby była grzeczna i normalna, to by u mnie nie została. ;) Jak to dobrze, że nie oceniłaś figury Lulczaka, ale na pewno nie chcesz, żeby Pako miał podobne kształty. ;) Lemoniada napisał(a):Nie mogę z tej ośnieżonej mordy! :megagrin: Ośnieżona morda to nic w porównaniu z "koralami" i "kulami" śnieżnymi, z którymi Gabiszon wraca do domu - dźwiga je na łapach. ;) Quote
hop! Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Czas pędzi - Gabiszon w lipcu skończy 17 lat... Jeszcze kilka lat temu biegał jak szalony, aportował, a teraz człapie i dużo śpi. Za to aktywnie upomina się o jedzenie. ;) Quote
Lemoniada Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ale mu się zarosło na stare lata :) Fajny z niego dziadeczek. Quote
mysza 1 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ładniutki jest a jaki był śliczny kiedyś. Piękny :) 17 lat, ale wiek... Quote
hop! Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Gabiszon był kastrowany dopiero w wieku 12 lat (kiedyś kastracja nie była rozpowszechniona), bo miał powiększoną prostatę i torbiel na jądrze. Po zabiegu przybyło mu parę kilogramów i jest teraz Dziadziem - Grubasem. Quote
hop! Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Dzisiaj na łąkach znalazłam martwego kreta... Krety są takie piękne... Bardzo je lubię. U mnie w ogródku mogą kopać ile chcą i są bezpieczne. Oprócz kretów kopią też inne zwierzątka. ;) Quote
hop! Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Królowa dołowiska... Najmniejsza łobuziara... Trzy psotne stwory... Quote
Lemoniada Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Śliczne te Twoje dziewczyny i wszystkie brodate :) Mogłabyś je w cyrku pokazywać, zwłaszcza Joko i Kiku mają zadatki na artystki ;) Quote
mysza 1 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Liczyłam na zdjęcia Gabiszona po czesaniu ;) na dowód, że jeszcze żyje ;) A Ty martwego kreta ;) U mnie chyba nie ma kretów, przychodzą za to wiewiórki i jeże :) Psiaki teraz mają najfajniejszy czas, słońce, nie pada, idealnie :) Ogródek jest wielką zaletą :) Quote
hop! Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Lemoniada napisał(a):Śliczne te Twoje dziewczyny i wszystkie brodate :) Mogłabyś je w cyrku pokazywać, zwłaszcza Joko i Kiku mają zadatki na artystki ;) Jo i Kiku do cyrku, a Nika na budowę - zamiast koparki. ;) A co z Lulu i Gabiszonem? mysza 1 napisał(a):Liczyłam na zdjęcia Gabiszona po czesaniu ;) na dowód, że jeszcze żyje ;) A Ty martwego kreta ;) U mnie chyba nie ma kretów, przychodzą za to wiewiórki i jeże :) Psiaki teraz mają najfajniejszy czas, słońce, nie pada, idealnie :) Ogródek jest wielką zaletą :) Zapewniam Cię, że żyje. Jak zobaczył, że robię zdjęcia, to błyskawicznie zwiał do domu. ;) Mnie odwiedzają jeszcze ptaki - z przodu domu wróble, sikorki, synogarlice, a z tyłu wrony, sroki i szpaki. Wiewiórki skaczą po sosnach, ale teraz ich nie ma. Kiedyś przyszły ropuchy i raz widziałam myszkę. Poza tym jak wszędzie jest dużo różnych robali i ślimaki. Jeża nigdy nie widziałam. Quote
Recommended Posts