Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lemoniada']Jaka ta Kiku jest śmieszna! Pyszczek ma trochę jak pekińczyk:lol:

Faktycznie paszczkę ma plaskatą, ale całą resztę kundelkową. Łapki ma krzywe - z przodu iksowate, z tyłu - prostowane na beczce. ;)

[quote name='Vitka']Kiku genialna! A to imię jakby dla niej stworzone! :D

Prawdziwe Kiku z "genialnymi" pomysłami... Od kiedy jest u nas Kiku funkcjonuje powiedzenie: Gdzie diabeł nie może, tam Kiku pośle. ;)

[quote name='ronja']sezon kopania dziur rozpoczęty;)

Kopią krety, kopią psy... W końcu ogródek jest dla nich. :)

Posted

Zabrałam do prania "opakowanie" ich materaca, bo było usyfione. Paskudy zostały same - może na na pół godziny. Wracam i co widzę?

"Śpią"...

Po moim okrzyku przerażenia, Nika uciekła. Natomiast Jo i Kiku próbowały mnie przekonać, że nie mają nic wspólnego z tym, co się stało...

Tylko skąd wzięło się to:

Posprzątałam, ponarzekałam i wybaczyłam. ;)

Posted

[quote name='Vitka']Ale paskudy. :D
Masz dobre serce... ;)

Nie mam dobrego serca. :diabloti:

Po prostu nie mam wyjścia. :lol: Jestem szczęśliwa jak banda psoci i bałagani umiarkowanie. Powiedzmy tak:

;)

Posted

Vitka napisał(a):
Jeeejku, ale czad! :D
Czy prócz czerwonej sofy w pokoju są jakieś meble?:evil_lol:

Nie. :lol:

Ogólnie mam bardzo mało mebli. Ostatnio wpadłam na pomysł, że będę spać w śpiworze, bo już mam dość owłosionej, dziurawej pościeli (nowa pościel szybko staje się ażurowa). Poza tym ciągle marznę, bo zwalają się na kołdrę i ściągają ją ze mnie. Pół mojej poduszki zajmuje Kiku - jak się obracam na drugi bok, to trafiam nosem w jej pupsko. Próbowałam nie wpuszczać hołoty do sypialni, ale wtedy chodziłam niewyspana. Dyżurowały pod drzwiami - słyszałam westchnienia, jęki, pomruki, piski, zawodzenia, drapanie w drzwi (solistką jest Kiku). :diabloti: ;)

Posted

[quote name='ronja']ladnie dmuchają mlecze:)

Mlecze to jedne z moich ulubionych roślin. Fajne są ich słoneczne kwiatki i dmuchawce. Kojarzą mi się z dzieciństwem... Potrafiłam nawet grać na łodyżkach - teraz mi to nie wychodzi. ;)

Ślimaki bardzo lubią liście mleczy. Codziennie mają świeżą dostawę. :)

[quote name='Lemoniada']hop!, mogłaś oszczędzić Gabiemu zdjęć w tak intymnej sytuacji ;)

Lemoniada, czy Ty musisz wszystko zauważyć? :evil_lol:

Chciałam mu zrobić fotki, a on nagle... Kiku dzielnie go zasłaniała. :lol:

Gabiszon w piątek miał pobieraną krew. Kilka razy był kłuty - tak się stresuje, że nie leci krew. Wyniki nie są dobre. Za tydzień badania będą powtórzone.

Posted

Joczuszko z ukochaną piłeczką...

Ulubiona zabawa Jo, to wrzucanie piłki do dołka, albo w największe chwasty, a potem "ratowanie" biednej piłeczki. I tak w kółko. :lol:

Lulu - Grubalina...

Lulu uwielbia jeść. Dostaje mniejsze porcje, ale wciąż waży tyle samo.

Nikulinka...

Nika jest teraz w sam raz. Wcześniej była za szczupła. Nareszcie odżyła - jest odważniejsza i pewniejsza siebie. Prawdziwa królowa ogródka żyjącego własnym życiem. ;)