Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzien Pierwszy Wiernej Czytelniczki Fotobloga:
- usatysfakcjonowana :p

( a już chciałam napyszczyć: GDZIE te czerwone kanapy? GDZIE te szorstkie psy? GDZIE te malarskie koty? - no i właściwie nie mogę... ostatecznie na koty mogę poczekać ;))

hop! - swoją drogą, zazdroszczę psów - modeli; moje - z wyjątkiem śp Drachmy - bernardynki, która i tak całe życie przespała, więc było jej obojętne, czy ktoś mierzy jej w pysk obiektywem, czy nie - zachowują się na widok aparatu jak największe dzikusy po przejściach - strach, trauma, chowanie się po kątach, słowem - poruta, wstyd i hańba :oops:

Posted

Moje też nie lubią być fotografowane. Jak zauważą, że mam w ręku aparat i pstrykam przestają się bawić, robią głupie, przestraszone albo smutne miny... Tylko śpiące psy mogę spokojnie focić i to nie zawsze. ;)

Joko - rasowa modelka... :lol:

Posted

[quote name='hop!']
Joko - rasowa modelka... :lol:

Nie wytrzymałam i zciulałam się ze śmiechu :evil_lol: Ale Joko jest jeszcze młoda, trzeba jej wybaczyć. Całe szczęście, że ma starszą i bardziej doświadczoną koleżankę, po prostu rasową damę:
[quote name='hop!']

To jest uśmiech gwiazdy filmowej:loveu:

Posted

Lemoniada, Jo potrafi rozśmieszyć do łez. :lol: Zdradzę Ci, że ulubienicą tamb jest Nikulinka.

Postanowiłam zamaskować czerwoną kanapę. Szczelnie "opakowałam" ją w narzutę. Nowa wersja kanapy spodobała się tylko Gabiszonowi...

Natomiast dziewczynki postanowiły "uwolnić" swoją ukochaną czerwoną kanapę. Najskuteczniejsza okazała się Jo, która stopniowo odzyskiwała czerwoną powierzchnię...

Posted

[quote name='hop!']Lemoniada, Jo potrafi rozśmieszyć do łez. :lol: Zdradzę Ci, że ulubienicą tamb jest Nikulinka. [/QUOTE]
Zawsze uważałam tamb za mądrą kobietę, teraz tylko się w tym upewniłam. Kto by nie kochał Nikulinki?

Narzuta bardzo mi się podoba, nie było takiej, tylko z kocimi wzorami?

Posted

[quote name='Lemoniada']Zawsze uważałam tamb za mądrą kobietę, teraz tylko się w tym upewniłam. Kto by nie kochał Nikulinki?

Narzuta bardzo mi się podoba, nie było takiej, tylko z kocimi wzorami?[/QUOTE]
Kto by nie kochał Nikulinki?
Każdy (może przesadziłam - na pewno są wyjątki takie jak ja :lol:) kto musiałby ją wyprowadzać na spacery w centrum miasta. ;)

Widziałam takie narzuty (właściwie pledy) w tygrysie wzory, ale odradzam kupno. Wyglądają ładnie, ale nie można ich w pralce wirować, a poza tym po praniu "łysieją".

• 1 month later...
Posted

hop! napisał(a):
Kto znajdzie dwa szczegóły, którymi różnią się zdjęcia? :lol:

dwa szczegóły????
raz zamknięte, raz otwarte
jedno oczko... drugie oczko... razem dwa, a że oczka malutkie jak guziczki to można je uznać za szczegóły :cool3:

Posted

Camara napisał(a):
dwa szczegóły????
raz zamknięte, raz otwarte
jedno oczko... drugie oczko... razem dwa, a że oczka malutkie jak guziczki to można je uznać za szczegóły :cool3:

Wspaniale. :lol: ;)

Posted

Vitka napisał(a):
Ja wiem! Ja wiem! :D:D:D
NICZYM! :D

dorota1 napisał(a):
Ja też wiedziałam, że niczym.:eviltong: Ale to miała być zagadka dla Lemoniady:razz:

Brawo! Zdjęcia nie różnią się niczym, ale... :lol:

Lemoniada napisał(a):
A ja się nie zgodzę! Na jednym Nikunia jest przepiękna, a na drugim prześliczna:lol:

Lemoniada... Bardzo błyskotliwa i dowcipna odpowiedź. :lol: ;)

• 2 weeks later...
Posted

Przeżyliśmy! :multi:

Wróciłam ze spacerów z psami. Teraz jest cichutko, pusto i biało. Pięknie. Wspaniale, że wszystko przykrył śnieg, ale też niebezpiecznie, bo pod białą i puszystą kołderką ukrywają się szklane "potwory". Czyhają na psie łapy...

Posted

hop! napisał(a):
Przeżyliśmy! :multi:

Wróciłam ze spacerów z psami. Teraz jest cichutko, pusto i biało. Pięknie. Wspaniale, że wszystko przykrył śnieg, ale też niebezpiecznie, bo pod białą i puszystą kołderką ukrywają się szklane "potwory". Czyhają na psie łapy...

My też przeżyliśmy, ale z trudem. Powtórzyła się historia sprzed roku, tzn. sikanie w domu. Nawet hydroksyzyna od weta nie pomogła. To sikanie zdarzyło się po raz pierwszy od roku:shake: U nas nie pada śnieg, lecz deszcz i jest ogólnie paskudnie, ale też byliśmy na spacerze na działce, bo inaczej nie dałoby się załatwić tego, co potrzeba;)

Posted

Mogę powiedzieć, że w tym roku było znacznie lepiej, niż w tamtym. Bardzo się bałam. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Jo, Gabiszon i Lulczak to ekipa, która ma gdzieś strzały i huki. Za to Nika i Miki bardzo się boją. Na szczęście już po wszystkim, chociaż jeszcze czasami gdzieś puknie.

Posted

Vitka napisał(a):
Jest w schronisku u nas podobne psisko jak Jo... :(

Vitka, nie trzeba płakać, tylko trzeba ogłaszać psisko.
Macie przepełnienie w schronisku, a w związku z tym jest sporo pogryzień i zagryzień. Poprawa warunków bytowania psów w schronie to bardzo ważna sprawa, ale musicie większy nacisk kłaść na ogłaszanie i szukanie domów psiakom. Lokalne adopcje to za mało.

Posted

Biedna Nikunia, Miki zresztą też :( Mój Mocuś też strasznie panikował jak co roku, aż mu łzy z oczu leciały, ciężko go uspokoić :(
Tyle pieniędzy poszło z dymem, i po co to? Po urwane ręce, ogłuszone, spanikowane zwierzaki, zniszczone mienie i hałas w środku nocy? Czysta głupota...

Posted

Lemoniada napisał(a):
Biedna Nikunia, Miki zresztą też :( Mój Mocuś też strasznie panikował jak co roku, aż mu łzy z oczu leciały, ciężko go uspokoić :(
Tyle pieniędzy poszło z dymem, i po co to? Po urwane ręce, ogłuszone, spanikowane zwierzaki, zniszczone mienie i hałas w środku nocy? Czysta głupota...

Masz rację... Niestety, nie mamy na to wpływu.

Vitka, jak będziesz miała zdjęcia psiska "jokopodobnego", to wstaw na tym wątku zdjęcia i informacje.