Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rybc!a']Hop! Jesteś wspaniała . :loveu:

[quote name='Vitka']Niezastąpiona, kochana i opiekuńcza! :loveu:

Chyba wpadnę w samouwielbienie. :eviltong:

Proszę o słowa krytyki... Oczywiście pod moim adresem. ;)

Jo i Nika - prawie zawsze razem...

Posted

Słowa krytyki już kiedyś były:diabloti: Na temat pluszowych maskotek :loveu:
Poza tym szczegółem ja jeszcze nie mam się do czego przyczepić :roll:

Posted

[quote name='Lemoniada']Z takim długim jęzorem na pewno dotrą w każdy zakamarek:lol:
Na pewno. Za to jest inny problem...

Kto mi umyje drugie ucho?

[quote name='Vitka']A na drugim planie jaki zdechlaczek :evil_lol:
Ja Ci dam zdechlaczka! :mad:
To śpiąca Filifionka. ;)

Posted

A jak twoje potworki reagują na nowych lokatorów? :cool3: Tak ogółem wiem, że są przyjaźnie nastawione, ale czy podchodzą z dystansem i "nowy" musi się wkupić jakoś do stadka, czy tak po prostu jakby nigdy nic? :lol:

Posted

[quote name='Vitka']A jak twoje potworki reagują na nowych lokatorów? :cool3: Tak ogółem wiem, że są przyjaźnie nastawione, ale czy podchodzą z dystansem i "nowy" musi się wkupić jakoś do stadka, czy tak po prostu jakby nigdy nic? :lol:
Reagują bardzo różnie. ;)
Na początku wcale nie jest łatwo...
Nika lubi dominować... Potrafi burczeć i atakować - czasem bez powodu. Joko ją naśladuje... Z czasem Nika akceptuje lub toleruje nowego lokatora.
Tosia się nie poddaje, powarkuje i czasem dochodzi do spięć. Podczas mojej nieobecności muszą być w osobnych pokojach. Podobnie jest z Filifionką.
Lulu zwykle nie akceptuje zmian i nowych lokatorów, ale jakoś dziwnie zgadza się z Gabiszonem.
Można powiedzieć, że stworzyły się dwie grupy: Jo - Nika i Lulu - Gabiszon, które się wzajemnie tolerują...

[quote name='Lemoniada']Aaaaaa! Jaka ona piękna!:loveu:Ja umyję to cudne ucho, ale już nie językiem:evil_lol:

Ta piękna potrafi zamienić się w bestię...

Posted

Pięknie się bawią!:loveu:

Nigdy nie pisałaś chyba o żadnych większych spięciach i ja myślałam, że się ładnie dogadują, a tu proszę! ;)

Posted

Vitka napisał(a):
Nigdy nie pisałaś chyba o żadnych większych spięciach i ja myślałam, że się ładnie dogadują, a tu proszę! ;)

Nowych lokatorów trzeba wprowadzać powoli. Dopiero z czasem zyskują prawa...
Ze wszystkim można sobie poradzić i zażegnać spory, ale to wymaga pracy i czasu.

Posted

Ja chciałabym drugiego psiaka, ale mój Jarek się nie zgadza, więc na razie odpada, ale największy problem byłby chyba z Małą... Nawet Chojraka, krótego uwielbia, którego zna, jak przychodzi do nas, goni, warczy, potrafi ząbki pokazać, jak podchodzi do miejsca, gdzie stoi normalnie miska, to zapomnijcie o przyjaźni. Nie wiem, czy przyjęłaby nowego domownika...

Posted

zdrojka napisał(a):
Ja chciałabym drugiego psiaka, ale mój Jarek się nie zgadza, więc na razie odpada, ale największy problem byłby chyba z Małą... Nawet Chojraka, krótego uwielbia, którego zna, jak przychodzi do nas, goni, warczy, potrafi ząbki pokazać, jak podchodzi do miejsca, gdzie stoi normalnie miska, to zapomnijcie o przyjaźni. Nie wiem, czy przyjęłaby nowego domownika...

Prędzej czy później przyjęłaby nowego domownika.
Jeszcze wczoraj Nika i Joko przeganiały Filifionkę, a dzisiaj już jest wszystko w porządku. ;)

• 3 weeks later...