Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lemoniada napisał(a):
Pobojowisko! Jak Ty nadążasz ze sprzątaniem?

Często rezygnuję ze sprzątania. ;)

Dzisiaj jak wróciłam, to dopiero było... :lol: Przywitały mnie trzy radosne potworki, a wszędzie ślady dobrej zabawy. Pozytywne jest to, że od jakiegoś czasu nie niszczą niczego oprócz zabawek.

Uwielbiają gryzaki z juty...

Para Lulu - Gabiszon bawi się zupełnie inaczej. Grzeczniej i mniej destrukcyjnie. ;)

Posted

To niestety był ważny dokument - leżał na stole... Mogłam schować. Zeżarły, a raczej zeżarli (Brego też brał w tym udział, bo miał łapy i japę w tuszu) trzy długopisy. Potem było sprzątanie, mycie debili i lęk, czy nie będą chore. Nikę bolał brzuch i mruczała... Joko, która rozgryza na drobne kawałki i połyka, haftowała plastikowymi fragmentami...
Brego nie miał żadnych objawów. Dobrze, że szykuje mu się domek, bo jakby dłużej pomieszkał z tymi chuligankami, to nabrałby złych nawyków i stałby się niegrzeczny.

Śliczna? ;)

Posted

nadrabiam zaległości spore:oops:ile fot! moją faworytką jest czekoladka-widzę ją w pełni gotowości zabawowej:lol:nareszcie poszła na żywioł i się otworzyła

reszta towarzystwa również w rozkwicie-a co z tym tuszem? to bardzo szkodliwe-no chyba bardziej może byc tusz z baterii-nie do przeżycia.
obyło się bez płukania żołądka?

czytałam jakie perspektywy ma Brego! oby miał tak mądrą właścicielką jak Ty i tyle czułości co u Ciebie to jestem spokojna:sg168:

Posted

oktawia6 napisał(a):
nadrabiam zaległości spore:oops:ile fot! moją faworytką jest czekoladka-widzę ją w pełni gotowości zabawowej:lol:nareszcie poszła na żywioł i się otworzyła

reszta towarzystwa również w rozkwicie-a co z tym tuszem? to bardzo szkodliwe-no chyba bardziej może byc tusz z baterii-nie do przeżycia.
obyło się bez płukania żołądka?

Czekoladka (czyli Joko) ma dużo z gremlina. :eviltong:
Nie wiem skąd ona ma tyle energii i zapału... Lubi się bawić, lizać, gryźć i rozgryzać...
Na początku reaguje lękiem, ale z czasem nabiera odwagi i rozkręca się na całego...
Jak zobaczyła pierwszy raz Brego to posikała się ze strachu i zwiała. Po dwóch dniach już nie było problemu i Brego stał się kumplem do zabaw.
Na widok Brego w kołnierzu też się posikała i uciekła... Już następnego dnia obgryzała mu ten kołnierz.
Gryźć i rozgryzać potrafi prawie wszystko: drucik przy rowerze, klapek, okulary... Zresztą nie ma sensu wyliczać.
Wczoraj obudziłam się z obgryzionym rękawem... To była moja najlepsza piżama. Wszędzie szukałam odgryzionych kawałków materiału, ale nie znalazłam. Doskonale wiem gdzie się podziały - Joko je połknęła. Ona połyka prawie wszystko, co rozgryzie.

Tusz im nie zaszkodził. Obyło się bez płukania żołądka.