Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja Hopku jestem:loveu:tak właśnie czekałąm na nowe foty bo wiem wszystko że Brego jestz Tobą-czyli teraz masz 4 psiule razem z nim?
P.S. ta kanapa odważna jest wspaniała i z tyłu ten obraz-też w takich donośnych kolorach pięknie wygląda na zdjęciu!:lol: To imitacja skóry mam nadzieję?:oops:

Posted

[quote name='tamb']Zaglądam na wątek i mówię dobranoc. Psiaki prześliczne.:loveu:
Dziękuję za odwiedziny. Tak, wiem, że psiaki prześliczne. :lol:

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja Hopku jestem:loveu:tak właśnie czekałąm na nowe foty bo wiem wszystko że Brego jestz Tobą-czyli teraz masz 4 psiule razem z nim?
P.S. ta kanapa odważna jest wspaniała i z tyłu ten obraz-też w takich donośnych kolorach pięknie wygląda na zdjęciu!:lol: To imitacja skóry mam nadzieję?:oops:

Do wyprowadzania mam 5 "psiuli", bo moja mama ma problem ze stawem kolanowym (wkrótce operacja) i nie może za dużo chodzić. 2 psiaki (Lulu i Gabiszon) są w tej chwili u mamy, a 3 (Nika, Joko, Brego) u mnie.
Kanapa jak kanapa. Czerwona. :lol: Oczywiście, że ze sztucznej skóry. Z tyłu "instalacja" - materac okryty poszwą ze znanego sklepu IKEA.

Posted

oktawia6 napisał(a):
Boziu a na pierwszym zdjęciu co taka zahukana mordka?:placz:
takie pięknoty i czego ona się tak boi? że z aparatem nad nią stoisz?

Joko boi się obcych psów. Pojawienie się Brego było dla niej dużym stresem. Dzisiaj już jest lepiej.
Joko urodziła się w schronisku i przebywała tam do 8-9 miesiąca życia. Była gryziona przez inne psy (miała ślady m.in. na głowie). Ona się wszystkiego bała - uciekała i warczała. Nie brała jedzenia z ręki - musiałam położyć i odejść, żeby zjadła. Nie potrafiła chodzić na smyczy - stała, siedziała, potem pełzała. Ze strachu sikała pod siebie - teraz też jej się zdarza. Joko to typ pieska - podlizuska, który całuje i chce się przypodobać. Nika ją chroni. W momencie, kiedy pojawił się Brego i Nika się nim zainteresowała, Joko poczuła się odrzucona i straciła poczucie bezpieczeństwa.
Joko jest nieufna wobec ludzi - nie pozwala się głaskać obcym. Niestety, czasami jest tak, że boi się nawet mnie.

Posted

oktawia6 napisał(a):
a mieszkasz gdzieś przy lesie jak ja? przy terenach gdzie jest wyjśc spokojnie z psami?

Mieszkam w pobliżu Parku Szczęśliwickiego.

Posted

biedna sunieczka:placz:
czyli masz gdzie chodzic z pieskami na spacery:lol:
a ja bym ją fajnie ostrzygła na lato:eviltong:jest dobra do ostrzyżenia akurat na upały-tylko zdolny groomer-nie sztuka wziąc maszynkę i zgolic psa na zero-są i tacy-ale fajnie wyprofilowac ją:razz:

Posted

oktawia6 napisał(a):
biedna sunieczka:placz:
czyli masz gdzie chodzic z pieskami na spacery:lol:
a ja bym ją fajnie ostrzygła na lato:eviltong:jest dobra do ostrzyżenia akurat na upały-tylko zdolny groomer-nie sztuka wziąc maszynkę i zgolic psa na zero-są i tacy-ale fajnie wyprofilowac ją:razz:

Oktawio, nie płacz (nawet wirtualnie). :lol: Joko jest u mnie i nic jej nie grozi. Z czasem będzie coraz lepiej.
Mam gdzie chodzić na spacery, ale nie wszystkie pieski chcą spacerować. Zdecydowanie najgorzej jest z Niką - najczęściej po paru krokach chce zawracać do domu. Dla niej wymarzonym miejscem, byłby dom z ogrodem, a wokół cisza i spokój.
Oktawio, nie ostrzygę Joko. :eviltong: Wolę jak wygląda naturalnie i niesfornie. Ona od skóry ma jasne włosy, a na końcach brązowe.
Moja fryzura też jest naturalna. Nie lubię chodzić do fryzjera - od czasu do czasu ścinam tylko końce włosów. Niestety, teraz mnie to czeka. :smhair2: Farbowanie, trwałe, pasemka i takie tam to nie dla mnie. ;) Paznokcie obcinam krótko. Jak tylko pomyślę, o długich polakierowanych pazurach, tipsach to... :eek:
Jestem chyba "półdzika" jak Nika i Joko... :lol:

Posted

Ale że co? Że Brego zostaje u Ciebie na stałe?:crazyeye: Czy to tymczas tylko? hop! wydaj go!

hop! napisał(a):

Jestem chyba "półdzika" jak Nika i Joko... :lol:

Ja akurat lubię lakierowane pazurki i farbowane włosy (niestety osobiście nie mogę sobie pozwolić na jeszcze większe zniszczenie moich nędznych piórek:(), ale czasem tak sobie myślę, że chciałabym żyć w pogaństwie.

Posted

Lemoniada napisał(a):
Ale że co? Że Brego zostaje u Ciebie na stałe?:crazyeye: Czy to tymczas tylko? hop! wydaj go!

Jest u mnie czasowo. Bez obaw. Na pewno nie zostanie na stałe. ;)

Posted

ja jestem półdzika ale do fryzjera chodzę regularnie-pozory mylą:megagrin:paznkocie mam krótkie-kiedyś miała tak długie ja tipsy i pomalowane-jednak ścięłam i noszę regularnie króciutkie by psom nie zawadzic, w swoje kudły ścięłam i jestem wolna-miałam do pasa- kiedyś-potem je sprzedałam na kilogram w sklepie perukarskim-cala torba-teraz jakby mi ktoś zapłacił nie zapuściłabym kudłów:errrr:

Posted

oktawia6 napisał(a):
swoje kudły ścięłam i jestem wolna-miałam do pasa- kiedyś-potem je sprzedałam na kilogram w sklepie perukarskim-cala torba-teraz jakby mi ktoś zapłacił nie zapuściłabym kudłów:errrr:

A to można? Mam gdzieś w szafce swój dosyć długi warkocz sprzed 8 lat...

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja jestem półdzika ale do fryzjera chodzę regularnie-pozory mylą:megagrin:paznkocie mam krótkie-kiedyś miała tak długie ja tipsy i pomalowane-jednak ścięłam i noszę regularnie króciutkie by psom nie zawadzic, w swoje kudły ścięłam i jestem wolna-miałam do pasa- kiedyś-potem je sprzedałam na kilogram w sklepie perukarskim-cala torba-teraz jakby mi ktoś zapłacił nie zapuściłabym kudłów:errrr:

Oktawio, ja 15 lat temu miałam włosy do pasa i ogoliłam się na łyso. Byłam łysą pałą. Jak sobie to przypomnę, to umieram ze śmiechu. :lol: Bywałam u różnych fryzjerów i nigdy nie ścięli mi tak, jak trzeba. Poza tym mam włosy trudne do ułożenia. Przy krótkich lub dłuższych włosach, ale ścieniowanych jest problem - po nocy robią się "gniazda", sterczą na wszystkie strony i trzeba fryzurę doprowadzić do ładu.
Teraz mam długie, proste, bez grzywki (jak mam grzywkę to mi w jednym miejscu sterczy) i święty spokój. Umyję, uczeszę i tyle. W zimie jest cieplej, a w lecie można zrobić kucyka, warkoczyk lub upiąć. :eviltong:

Posted

Lemoniada napisał(a):
A to można? Mam gdzieś w szafce swój dosyć długi warkocz sprzed 8 lat...

Można. Tylko w jakim stanie jest ten warkocz sprzed 8 lat? :lol:

Posted

hop! napisał(a):
Można. Tylko w jakim stanie jest ten warkocz sprzed 8 lat? :lol:

Dokładnie w takim samym jak osiem lat temu na mojej głowie, może tylko bardziej rozczochrany;) Komu, komu?:cool3:

Posted

Lemoniada napisał(a):
Dokładnie w takim samym jak osiem lat temu na mojej głowie, może tylko bardziej rozczochrany;) Komu, komu?:cool3:

Ja dziękuję. :lol:

Posted

[quote name='hop!']
Oktawio, ja 15 lat temu miałam włosy do pasa i ogoliłam się na łyso. Byłam łysą pałą. Jak sobie to przypomnę, to umieram ze śmiechu. :lol: Bywałam u różnych fryzjerów i nigdy nie ścięli mi tak, jak trzeba. Poza tym mam włosy trudne do ułożenia. Przy krótkich lub dłuższych włosach, ale ścieniowanych jest problem - po nocy robią się "gniazda", sterczą na wszystkie strony i trzeba fryzurę doprowadzić do ładu.
Teraz mam długie, proste, bez grzywki (jak mam grzywkę to mi w jednym miejscu sterczy) i święty spokój. Umyję, uczeszę i tyle. W zimie jest cieplej, a w lecie można zrobić kucyka, warkoczyk lub upiąć. :eviltong:

temat włosów jeszcze pociągnę:evil_lol:po prostu nie trafiłaś na dobrego fryzjera! ja mam świetną babkę-podstawowy błąd fryzjerów jest taki że robią kogoś tak jak jemu się podoba nie tak jak będzie mu dobrze i nie biorą pod uwagę gatunku włosa.
Ja te długie włosy znajdowałam dosłownie wszędzie: w wannie, w pościeli (pojedyńczo-nie liniałam jak pies) i jak po pół roku facet mi czyścił wannnę - nie wiedziałam czemu woda nie ścieka!:hmmmm:i wyjął garśc kudłów ze szlamem to myślałam że .....TZ musiał stale uważac by ich łokciem nie przygnieśc, mnie gorąco-bo jednak w lato kudły grzały-mimo że związane-potem po ściściu poczułam się jakby mi ktś podarował drugą młodośc-poczułam się wolnym człowiekiem-miec odwagę zrobic sobie fajny fryz-i odjąc sobie 10 lat-kobiety noszą długie włosy myślac że wyglądają naturalnie, dziewczęco ale to było fajne jak miały lat 15 nie po 30-tce czy więcej-to jest sedno! i jak je zetną to...no właśnie to co to coś się stanie?

nie umiem kopiowac w linkach ale to zdjęcie z tymi japami jest powalające:
(nawet tutaj widzę że czekoladka jest nieśmiała tak jakby z boczku-od razu mam ochotę ją ukochac jak jest takim cielątkiem)