Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piłki ze sznurka z uchwytami to jest to. :lol:

Fakt, Joko i Nika są jak siostry. :evil_lol: Upodabniają się do siebie - nawet Joko zaczęła jaśnieć. :-o
Poza tym naśladują się nawzajem i mają wspólne zainteresowania. :diabloti:

Staram się je czesać regularnie, ale to jest tak, że po uczesaniu nie widać, że były czesane. ;) Same pracują nad swoimi fryzurami. Można się otrzepać, poocierać, poprawić łapą... W efekcie uzyskują bardzo "naturalny" i "dziki" wygląd. Preferują artystyczny nieład. :eviltong:
O trymowaniu poczytałam tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trymowanie_sier%C5%9Bci
Nie wiem, czy byłyby zadowolone z takiego zabiegu.
Obydwie są raczej "rzadkowłose". U Joko dopiero zaczęły zarastać okolice oczu, noska, główki...

Posted

jakby co hop! to mogę Ci dac namiary na salon-czy do strzyżenia czy do trymowania-doskonała specjlalistka robi psy-od lat w zawodzie, na wystawy szykuje również.
Dzisiaj miała klienta-jasny gwint....przyszedł właściciel prawie we łzach z Wodołazem-pół roku nie czesanym:crazyeye:jakby z Krzyczek wyszedł....zostawił po dopieką siostry-oczywiście był karmiony, wychodzony ale.....ani razu go nie wyczesała -spędził ponad 6 godzin u niej-oczywiście odpowiednio zapłacił-nieprawdopodobne dredy kołtuny wszystko....

Posted

oktawia6 napisał(a):
jakby co hop! to mogę Ci dac namiary na salon-czy do strzyżenia czy do trymowania-doskonała specjlalistka robi psy-od lat w zawodzie, na wystawy szykuje również.

Dzięki Oktawio. Jakby co, to będę o tym pamiętać. ;)

Posted

Rybc!a napisał(a):
Hop!, to, że są szczęśliwe, nie zawdzięczają tylko mi-przede wszystkim Tobie-bo ty je do siebie przyjęłaś! :)

Dobra, niech będzie - zawdzięczają NAM. ;)

Zdaję sobie sprawę z tego, że byłyby szczęśliwsze w domku z ogromnym ogródkiem. Niestety, nie mogę im tego zapewnić... :sad:

Posted

W kuchni u mojej mamy "wybuchł" szybkowar... Na szczęście ofiar w ludziach i psach nie było...
Za to było straszne sprzątanie...
Niestety, trzeba zrobić malowanie, wymienić kuchenkę, lampę sufitową...
Wszystkie psiaki są oczywiście u mnie.

Pada deszcz... Pada i pada... Trudno, psy trzeba wyprowadzać.

Na początku wszystkie psiury bardzo chciały iść.
Najpierw wyprowadziłam Joko.

Oto ona po spacerku...

I co? I nagle chętnych do wyjścia zabrakło...
Lulu w sekundzie "zasnęła", a Gabiszon w momencie zgłodniał.
Nika schowała się za Joko...

W tej sytuacji "obudziłam" Lulu.
Po powrocie nie wyglądała na szczęśliwą...

Posted

Nika po spacerze - mokra i obrażona...

Na końcu wyszedł Gabiszon.
Też się obraził. Nie wiem, czy za to, że wyprowadziłam go na końcu, czy za to, że zmókł...

Posted

Jak chronić własny nos? Może tak? :evil_lol:

Jak zdobyć taką super ochronę?

To proste. Trzeba pogryźć plastikowego Shreka i odebrać mu przyłbicę z zasłoną. Potem wystarczy założyć ją na własny nochal... I już można spokojnie spać...

Posted

hop! napisał(a):
Ogłaszam konkurs na "SUPERNOCHAL"! ;)

1.

2.

3.

4.

Można głosować do 31 maja.
Ogłoszenie wyników 1 czerwca.

Proponuję rozpisać konkurs w dwóch kategoriach: nochale czarne i nochale brązowe;)

Posted

dorota1 napisał(a):
Proponuję rozpisać konkurs w dwóch kategoriach: nochale czarne i nochale brązowe;)

:hmmmm:

Może jednak lepiej nie wprowadzać podziału. Za mało nosów do wyboru. ;)

Dlaczego nikt nie głosuje? :niewiem:

A póki co - Joko... :eviltong:

Posted

Przy całej mojej sympatii do Nikuni...:oops: Głosuję na nos numer 2, mój Mocuś (z avatarka) też ma taką jaśniejszą plamkę, tylko w innym miejscu, ostatnio chyba się nawet powiększyła.

Posted

hop! napisał(a):

Zdaję sobie sprawę z tego, że byłyby szczęśliwsze w domku z ogromnym ogródkiem. Niestety, nie mogę im tego zapewnić... :sad:

Ja też swoim psom domu z ogrodem zapewnić nie mogę, ale wiem, że są kochane przez nas i szczęśliwe-a to najważniejsze.
Zdjęcia piękne, ale ja nie głosuję, bo zdecydować się nie mogę-wszystkie takie piękne i miluśkie, prosto do całowania. :loveu:

Posted

Konkurs na "SUPERNOCHAL" trwa. ;)

Nochal nr 1 - 1 głos

Nochal nr 2 - 4 głosy

Nochal nr 3 - 1 głos

Nochal nr 4 - 1 głos

Można głosować do 31 maja.
Ogłoszenie wyników 1 czerwca.