hop! Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Dzisiaj, na widok pluszowego pieska mojego syna, Joko posikała się ze strachu. Potem go obszczekała. W końcu odważyła się do niego zbliżyć... Wkrótce Nika nadeszła z pomocą... Były bardzo rozczarowane, gdy odebrałam im tego pieska. ;) Quote
Rybc!a Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Ooo, widzę, że Lulince się baaaardzo dobrze powodzi ;) Boczków to ona dostała, ojj ! ;) HOP!, u nas wszystkie psy są tak odrobaczane i szczeniaki szczepione, że zdychają na parwo i tyfusa, a robale ZAWSZE są, nawet u dorosłych psów. Quote
Lemoniada Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='hop!']Gabiszon i Joko po kąpieli... No, nie mogę:lol::lol: Ten wzrok mówi "Za to, co mi zrobiłaś, umrzesz we śnie!":diabloti: Quote
hop! Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Rybc!a napisał(a):Ooo, widzę, że Lulince się baaaardzo dobrze powodzi ;) Boczków to ona dostała, ojj ! ;) HOP!, u nas wszystkie psy są tak odrobaczane i szczeniaki szczepione, że zdychają na parwo i tyfusa, a robale ZAWSZE są, nawet u dorosłych psów. Oooo, taaak! Lulinka to krągła panienka - trzeba kontrolować jej wagę. Wetka pozwoliła jej ważyć 10,5 kg a ona doszła do 11 kg. Na zdjęciu wygląda na grubszą niż jest w rzeczywistości, ale to sprawa bujnej fryzury. Rybc!a, tak właśnie pomyślałam, że wpisy w książeczce to fikcja. Gdyby zastosowano na początku lutego PARATEX + STRONGHOLD, to w kupach nie powinno być ani jednego robala. Zastanawiam się, czy nie zaszczepić Joko mimo tego, że ma wpisane aktualne szczepienie. Zapytam wetki, czy tak można zrobić. Quote
zdrojka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Na wszelki wypadek powinno się, ale zapytaj koniecznie, czy jej to nie zaszkodzi... Quote
hop! Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Gonitwa napisał(a):Widzę, że rodzina się powiększyła;) Gonitwa, co za spostrzegawczość! ;) Quote
Gonitwa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Wybacz kochana ale wieki mnie nie było, przyznaję bez bicia... U mnie też nowa"córeczka":) Tylko zdjęć jej nie mam bo kabel od telefonu posiałam... Cudaki po prostu! Quote
hop! Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Gonitwa napisał(a):Wybacz kochana ale wieki mnie nie było, przyznaję bez bicia... U mnie też nowa"córeczka":) Tylko zdjęć jej nie mam bo kabel od telefonu posiałam... Cudaki po prostu! Wybaczam. ;) Twoją "córeczkę" zobaczyłam oczami wyobraźni... Może Rybc!a strzeli jej parę fot. :cool3: Masz rację, u mnie cudaki i to pod każdym względem. :lol: Quote
hop! Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Joko bardzo się zmieniła na plus. :lol: Stała się odważniejsza, wesoła, śmielsza wobec obcych ludzi i psów. W mig pojęła do czego służą zabawki - preferuje sznurki i piłki. Szybko nauczyła się od Niki obgryzania i mamlania różnych rzeczy, które nie powinny być w ten sposób używane. ;) Na spacerach biegnie, podskakuje, wącha, przygląda się, poszukuje różnych resztek i śmieci... Niestety, dotąd ani raz nie załatwiła się na zewnątrz - podłoga i psie posłania są odpowiedniejsze niż trawniki... Zanim się przełamie i pojmie o co chodzi, musi minąć trochę czasu (z Lulu było podobnie - bardzo długo sikała tylko w mieszkaniu). Joko jest bardzo wrażliwa - nawet na słowo "fuj" reaguje lękiem i ucieczką... Quote
hop! Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Dzisiaj małe jokowate brzydactwo zaraz po długim spacerze wysikało się i wykupkało na świeżo wyprany drybed a potem, zanim zebrałam balasy, porwało jeden z nich i uciekło na łóżko. To miała być zabawa. :diabloti: Duże nikowate brzydactwo nie chciało wcale iść na spacer, tylko się zapierało i uciekało do domu. :diabloti: Stare gabiszonowate brzydactwo usiłuje od wczoraj "gwałcić" głowę nikowatego brzydactwa. :diabloti: Za to księżniczka Lulinka jest :loveu:. Quote
Rybc!a Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Przperaszam, że się tak dopominam, ale Joko jest zadłużona 75zł.. :( Niezręcznie mi, ale muszę się wywiązać, bo następnym razem tata może nie pomóc mi w takiej akcji.. Zdrojka: 30zł nie przeszło na nasze konto, są dwie wpłaty 50zł. Quote
hop! Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Rybc!a, nie masz za co przepraszać. To przykre, że musisz się upominać. Nie byłoby problemu, gdyby kilka osób się zrzuciło... Quote
Rybc!a Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Jest już trochę lepiej, bo według moich obliczeń brakuje 40zł. Zdrojka, ale te 30zł nie wpłynęły na nasze konto.. Jeszcze raz dzisiaj wszystko sprawdzę.. Quote
hop! Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Życzę... Kwadratowych jaj... Zajączków puszczanych lusterkiem... Baranków ze złotym runem... Życzę niepowtarzalnych świąt... Quote
hop! Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Przebieranki za baranki. No, dobra, mogę być... Aaaaaaaaaaaa... Już nie chcę... Bycie barankiem jest takie nudne... To mi się chyba nie podoba... Na pewno mi się nie podoba! Quote
hop! Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Nie chcę być barankiem! Mogę być zajączkiem... Czekoladowym zajączkiem... Quote
Lemoniada Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Mina Gabiszona powala, suuper! Ten wytrzeszcz oczu jest niesamowity:loveu: A Nikunia to anioł cierpliwości, o:) Quote
Recommended Posts