Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogródek ma nową "fryzurę". ;)

Pierwszy raz w życiu skosiłam trawę i chwasty. Szkoda mi było tych bujnych roślin, ale w gąszczu nie mogłam znaleźć kup i psiakom było niewygodnie biegać.

Gabiszon nadal w niezłej formie - oby jak najdłużej.

Lulu woli towarzystwo Gabiszona, niż bieganie z wariatkami (oczywiście mam na myśli Jo, Nikę i Kiku).

Joczuszko ma nową ulubioną zabawkę ogródkową - już nie piszczącego stworka z dziurą w miejscu buzi.

Brakuje tylko Gabiszona...

Kiku jako jedyna lubi wygrzewać się na słońcu...

Posted

[quote name='ronja']dziewczyny bomba:)

Zwłaszcza Nika. :)

[quote name='Lemoniada']Umarłam z zachwytu!!!:loveu:

Nie dziwię się. ;) Nikulina to niezła laska - zgrabna blondyna z pięknymi oczami. :)

Posted

hop! napisał(a):

Kiku jako jedyna lubi wygrzewać się na słońcu...

Bo jako jedyna jest taka blada ;)

Tak jak ludzkie blondynki średnio mi się podobają, tak Nika jest wystrzałowa :)

Posted

Wczoraj znalazłam psa, ale na szczęście miał obrożę z adresówką (o dziwo!). Właścicielka przyjechała po niego w tempie ekspresowym. Długo się nie błąkał - uciekł w sobotę wieczorem. Podobno zwiewa notorycznie. Doradziłam kastrację, ale pani na pewno tego nie zrobi. Ma go bardziej pilnować i uszczelnić ogrodzenie.

Posted

Adresówka to już cud! Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam adresówkę u psa...

W zasadzie Max już też nie nosi, bo zgubił. Jednak skoro wiem, że nie ucieka (chodzi głównie na smyczy), boi się wystrzałów, ale jest o tyle wspaniały, że jak ucieka to tylko do mnie na ręce. ;)
Raz jak zgubił adresówkę, to jakiś życzliwy Pan ją przyniósł o domu, śmiałam się wtedy, że sama wraca do domu, ale za drugim razem zaginęła. :roll:

Posted

[quote name='tamb']Pięknie Gabi wygląda. Nie widać wieku.

[quote name='ronja']dokładnie, ma mlode spojrzenie:)

[quote name='Lemoniada']Piękny jest, o tak, urodę ma taką spanielowatą :)

Wygląda pięknie, ale wiek troszkę widać. ;)

Bardzo się cieszę, że lepiej się czuje. Było już bardzo źle - ledwo chodził, upadał, siusiał pod siebie... W spojrzeniu miał smutek... i taką pustkę. Tak, jakbym widziała w jego oczach czającą się śmierć.

Gabiszon jest grzecznym, kochanym i czystym staruszkiem - czasami nie ma siły, ale bardzo się stara i chce. Chciałabym, żeby jeszcze troszkę pożył.

[quote name='ronja']hop! ale masz ładnie w ogrodku

To część ogródka dla psiaków. Nauczyłam się kosić kosiarką i bardzo mi się to spodobało. ;) Z przodu i z boku domu mam "strażników" - sosny wyższe od budynku. W tej części psiaki nie biegają, bo ogrodzenie jest z prętów, ludzie przechodzą chodnikiem i jest furtka wejściowa.

Gabiszon i Kikulec...

Posted

hop! napisał(a):
Dwie wariatki - Kiku i Jo...

ale jakie zadowolone:)

fajne trzy pierwsze zdjęcia - mogą służyć do zabawy: znajdź 3 szczegóły różniące obrazki:)

Posted

ronja napisał(a):
ale jakie zadowolone:)

fajne trzy pierwsze zdjęcia - mogą służyć do zabawy: znajdź 3 szczegóły różniące obrazki:)

Mogą i raczej łatwo znaleźć te szczegóły. ;)

A czy łatwo zgadnąć, który psiak i gdzie się ukrył na fotce poniżej? ;)

Posted

Lemoniada napisał(a):
To moja Nikunia!:loveu:

Nie. ;)

ronja napisał(a):
to może też być Jo;)

Tak, to czupiradło Jo rozpłaszczyło się za częściowo stratowanymi piwoniami. :lol:

tamb napisał(a):
A ja widzę i Nikulinę i Jo.

To zobaczyłaś o jedną za dużo. ;)

Nikulinka z ukochanym kijem...

Huliganki (czyli Jo, Nika, Kiku) mają schowek za krzakiem z wykopanym dołkiem - tam się ukrywają i znoszą "skarby"...

To były kiedyś kwiatki... ;)

Teraz to są "gniazdka". Siedzi w nich głównie Joczuszko i pilnuje kamieni, które wykopuje z ziemi - jedne są małe, a inne duże (nie wiem, jak ona je udźwignie).

Lulu jest jak z innej bajki - grzeczna i przykładna. :lol:

Posted

wygrałam nagrodę:)
u mnie też kwiatki się nie przyjmują - są zaraz połamane. mam tylko jedne - takie fioletowe, które kwitną we wrześniu, ale w zeszlym roku notorycznie sikał na nie Wiśnia i prawie żaden nie zakwitł...

Posted

[quote name='ronja']wygrałam nagrodę:)

Oto wirtualna nagroda:

NAGRODA

[quote name='Lemoniada']:placz:
To ja chcę nagrodę pocieszenia ;)

I wirtualna nagroda pocieszenia:

NAGRODA

Nagrodę pocieszenia dostaje także tamb. ;)

Czy jesteście zadowolone z nagród? :lol: ;)

Posted

[quote name='hop!']

Czy jesteście zadowolone z nagród? :lol: ;)[/QUOTE]

pewnie :)
a w nagrodę dodatkową można otrzymać zdjęcia rodziny ślimaczków? Maślak pewnie podrósl trochę