Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Nie no, czuję się rozczarowana!

Cavecanem, ja się obawiam, że ktoś może nie doczytać albo nie zrozumieć komentarza i jeszcze gotów wziąć to na serio ;)

Posted

Jest niejaka szansa, że po tym kursie ktoś nauczy się liczyć do dwóch tysięcy, skoro tyle słów może zawierać pisemna pracka - zawsze to jakiś efekt nauki.

Sorry, takich mamy trenerów, jakie szkółki dają im świadectwa.

Tego rodzaju "egzamin praktyczny" zdałaby moja sąsiadka, która potrafi przed blokiem prowadzić na smyczy 13-letnią maleńką suczeńkę, puścić na sikanie, przywołać i zapiąć na smycz. Ale chyba nie miałaby dość kasy na dyplom, za to na pewno dość rozumu, aby nie proponować nikomu swoich usług.

• Upvote 1
Posted

Jeśli interesuje Cię frisbee to tutaj masz bardzo pomocne filmy:

https://www.latajacepsy.pl/akademia/wideo 

Możesz je też potraktować jako dobre wskazówki do tego jak się bawić i jak nakręcać psa na zabawkę - przydatne w nagradzaniu zabawą.

PS: Taki egzamin praktyczny jak na filmie powyżej robiliśmy po najzwyklejszym kursie posłuszeństwa w psiej szkole. Tylko, że psy czekające były blisko i trzeba było jeszcze zrobić trasę truchtem, pies miał oglądane zęby - chyba tak jak się robi na PT tylko, że bez aportu.

Posted

Ten egzamin to takie mocno pocięte OB0, chodzenie jest tylko połowa trasy każdego, bez aportu i przeszkody, zostawanie połowę krótsze.

Nie wiem co fajniejsze: "piękny kontakt" z ręką trzymaną na szyi(może to jakaś wariacja na temat obi brytyjskiego i ich bolących wyrostków :P ) czy to że do egzaminu można podejść z psem nie swoim a każdym czyli w sumie można pożyczyć psa od kogoś kto trenuje i się jest trenerem...

jowita10503 a jakoś konkretniej o jakie szkolenie ci chodzi? O sporty czy bardzie prace behawioralną z psami?

Blog Magdy Łęczyckiej i jej filmiki do tekstów (najlepiej się to czyta jednocześnie oglądając) http://www.teamspirit.waw.pl/blog

Ostatnio zmieniałam laptop więc wszystkie zapisane filmidła poszły w las ale ten typ samokontroli mi się bardzo odpowiada https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc&feature=youtu.be

Posted

Ten egzamin to takie mocno pocięte OB0, chodzenie jest tylko połowa trasy każdego, bez aportu i przeszkody, zostawanie połowę krótsze.

Nie wiem co fajniejsze: "piękny kontakt" z ręką trzymaną na szyi(może to jakaś wariacja na temat obi brytyjskiego i ich bolących wyrostków :P ) 

O właśnie, oglądałam kiedyś obi z Cruftsa i wszystkie panie szczypały swoje bluzki - to tak można na zawodach?

Posted

O właśnie, oglądałam kiedyś obi z Cruftsa i wszystkie panie szczypały swoje bluzki - to tak można na zawodach?

Z tego co kojarzę to u nich to jest w regulaminie jest jakoś nawet opisane. Ogólnie można i jest to u nich normą. Ale oni inny regulamin mają niż my. U nas raczej by nie przeszło(a na pewno by poleciały punkty).

Posted

Podczas treningu w rączce jest jedzonko - potem pies idzie "na kontakcie" z ręką trzymającą smakołyk.

Bez rączki też się tak da, było parę osób co to "pluło" jedzeniem trzymanym w ustach za kontakt :p

W Anglii ogólnie jest taka maniera żeby tak rękę trzymać i oni wszyscy tak robią. A to jak uczą to chyba indywidualna sprawa zawodnika. Choć w przypadku zamieszczonego filmiku widać że haszczak się bardzo ożywia na widok ręki i nagle ma dużo lepszy kontakt. Tylko jakoś nie z przewodnikiem a ręką...

Posted

Dance_macabre, chodzi mi o szkolenie sportowe, głównie obedience, filmiki Łeczyckiej obejrzałam milion razy, tak samo Joanna Hewelt i Ditte Anderson, poza tym inne filmiki trenerek ze Szwecji, Norwegii:) Coś jescze polecicie? Mogą być też takie z pracą ze szczeniakiem, pracą nad motywacją, skupieniem:)

Posted

Oo, dance_macabre dzięki, tych nie oglądałam:) To proszę o więcej, mogą być sztuczki też, coś wyczynowego z psem ala gimnastyka z psem, bo mam psiaka bardzo ruchliwego, rally-o też może być:) A co do obi lubie filmiki, na któych widać nie tylko efekty ale też urywki pracy:) Bardzo mi odpowida styl pracy Ditte. :)