Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Kurcze, szkoda, że on tak skacze :cool3:
U mnie w okolicy znalazłoby się pare osób na niego.
Cóż z tego jak wszystkie płotyby przeskakiwał i uciekał :placz:

Posted

rozmawiałam ze specjalista od psich zachowań to stwierdzila że skuteczna metoda dla takich skoczkow to jest zamontowanie ( nie wiem jak fachowo to sie nazywa) zagietych wysiegników. Część osób ogradza dzialke murkiem albo pionowymi sztachetkami na takim ogrodzeniu to psiak nie ma jak sie podeprzec.

Posted

Kasiu właśmie przeczytałam Twoją wiadomość (nie mam netu w domu..przeprowadziłam sie :)
Kurcze wyjeżdżam w czwartek na 10 dni....
Czy onek juz w schronie???:(

Posted

beka napisał(a):

Czy onek juz w schronie???:(

Jeszcze nie.......mamy czas do środy....:shake: :shake:
Ale marnie to widzę bo nigdzie nie możemy znaleźć DT dla Aresa.
Dwoimy się i troimy ale dooopa :-( :-(

Posted

może i sie tu nie zaglada ale sie wie!
sytuacja wygląda tak - Ares ma juz dt
boję się tylko, podobnie jak P.Rafal czy znowu nie zacznie przeskakiwać ogrodzenia, tam jest kojec ale wiemy "co potrafią psy"
ale gdyby go wykastrować to przestalby skakać?
czy Pan Rafal spróbowalby ponownie go przygarnąć, gdyby oduczyc go tych zajęczych skoków ?

Posted

beka i to też się da zrobić. ale gdyby go oduczyć tego "skikania" to może p.Rafal nie zrezygnowal by z niego...
ostatnio też byl problem - oddaję psa...mam go dość i okazalo się, że trzeba bylo pomóc w wychowaniu psa i wszystko się dobrze skończylo
nie wszyscy na początku dobrze sobie radzą, my z reguly mamy psy "po przejściach" dlatego trzeba pomóc nowemu wlaścicielowi...
prośba do kasiprodex - czy jeżeli oduczymy Aresa tego skakania p.Rafal zaopiekuje się nim ?

prosba do kasiprodex - czy możesz mnie skontaktować z p.Rafalem ?

• 3 weeks later...
Posted

Ares nie skacze, zachowuje się tak jakby zawsze tam był, zjednał sobie sympatię domowników....
miskę to on sobie rzeczywiście wykopał - własnołapnie i uważa ją za najlepszą zabawkę...
samo szczęście !

najgorsze jest tylko to, że to miał być dt dla tyfonka.... arsio wszedł tm na chwilkę- szczęście to ogromne, że się ładnie pokazał i że domek znalazl staly ... tylko co ja powiem tyfonkowi ?

• 2 weeks later...
Posted

u Aresika - wszystko gra!
chodzi na spacery i coraz bardziej pokazuje jaki ma wspanialy charakter...
piękny, mądry pies w dobrym, kochającym go domku!
myslę, że to jego skakanie wynikalo z tego, że tamten domek nie byl podobny do domku pierwszego, w którym się wychowal.... świadczy o tym chociażby to, że teraz nigdzie nie skacze i od samego początku w obecnym domku tak szybko się zaklimatyzowal....
a z niego to "jajcarz" jest - chodzi do kurniczka i zajada jajeczka,
no taką bombonierkę sobie znalazl....

Posted

iczing napisał(a):
u Aresika - wszystko gra!
chodzi na spacery i coraz bardziej pokazuje jaki ma wspanialy charakter...
piękny, mądry pies w dobrym, kochającym go domku!
myslę, że to jego skakanie wynikalo z tego, że tamten domek nie byl podobny do domku pierwszego, w którym się wychowal.... świadczy o tym chociażby to, że teraz nigdzie nie skacze i od samego początku w obecnym domku tak szybko się zaklimatyzowal....
a z niego to "jajcarz" jest - chodzi do kurniczka i zajada jajeczka,
no taką bombonierkę sobie znalazl....

Super czytać takie dobre wieści o pięknym Aresiku.

Dzięki za info.....a ciocia Kasia niech szybko śmiga po zagubioną baterię bo foteczki mile widziane :evil_lol: :eviltong:

• 7 months later...
Posted

Kasia...myślisz, że mógł uciec sam :cool1: ?
Może ktoś go ukradł...piekny przecież jest - do pseudo w sam raz :shake:
Pamiętasz jak zwinęli niunia od Beki z działki i znalazłam go prawie 70km od miejsca kradzieży :placz:

Posted

kasiaprodex napisał(a):

ostatnio w tamtych okolicach znika duzo onków wiec .................:placz::placz::placz:

:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: