emdziolek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Cześć dziewczyny, wczoraj po południu przelałam 30zł:lol: Quote
manforte Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Serdreczne dzięki w imieniu Leśnej. Właśnie dzisiaj jedzie na operację łapki. Quote
ANETTTA Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 i gdzie ten domek a domków potrzeba miliony zero odzewu:-( __________________ Quote
betel Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 No właśnie ,gdzie ten domek??????????????:cool1: Quote
Figa Bez Maku Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Leśna serdecznie emdziolkowi dziękuje bo kasy na operację potrzebuje ale najbardziej domku szuka znaleźć domek...to jest sztuka.... Quote
Potter Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Wczoraj byliśmy z Leśną u Kwiecińskiego, żeby zrobić zdjęcie RTG chorej łapy (niestetu mój wet w Jędrzejowie jeszcze się nie dorobił takiego sprzętu :roll:). Okazało się, że najprawdopodobniej jeden paliczek łapy został kiedyś zmiażdżony (chyba przez te cholerne wnyki :shake:) i już nie miał szansy się zrosnąć, zanim trafiła pod moją opiekę, tak że ułamek kości się przemieścił i cały czas drażnił tkanki miękkie, wywołując tym odczyn zapalny (i stąd ta opuchlizna i wyciek ropy, pomimo wielu czyszczeń tej rany). Po konsultacji z 2 różnymi weterynarzami okazało się, że jedynym skutecznym sposobem zaradzenia temu jest, niestety, :shake: amputacja paliczka. Ale nie wpłynie to w żaden sposób na motorykę ruchu psa. Poza tym będzie nareszcie święty spokój z tą ślimaczącą się łapą. No i nie można wykluczyć, że ten palec przysparza jej cierpień (bo cały czas kuleje), chociaż jest wesoła i nie daje po sobie nic poznać. Przybliżony koszt amputacji: 100 zł. Quote
Figa Bez Maku Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Cioteczki, kochane cioteczki przetrząsajcie skarpeteczki zbierajcie grosiki i złotóweczki dla cierpiącej sunieczki.. Quote
DuDziaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Matko tylko...czy szanse dla lesnej nie zmiejsza sie przez amputacje :-( tyle nieszczescna raz ... :-( Quote
Puchatek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ale to jest tylko amputacja paliczka nie łapy. Prawie nie bedzie widać a łapa będzie praktycznie pełnosprawna. Quote
Potter Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Pewnie, że nie będzie widać. I będzie w pełni sprawna. Quote
DuDziaczek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 No tak ale jak ja patrze na to jak ludzie wybrzydzaja calkowicie zdrowym,mi psami a nawet i szczeniakami to mnie cholera bierze :angryy: Tylko gdzie ten domek dla lesnej!!:-( Quote
Figa Bez Maku Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Chyba dodawać nie muszę, że u Leśnej to tylko paluszek a liczy się ,że jest miła i grzeczna i to jest prawda bezsprzeczna Quote
betel Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Zgadzam się z Figą Bez Maku, taki zapieg w niczym nie umniejszy zalet Leśnej, wręcz przeciwnie będzie wreszcie całkowicie zdrowa, i będzie hasać bez problemów:lol:. Tylko, gdzie te domki dla niej ?:cool1: Quote
DuDziaczek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Potter byly jakies telefony :roll: Quote
DuDziaczek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 :angryy::angryy::placz::angryy::angryy: Quote
Potter Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Termin amputacji: wtorek 2 października (najprawdopodobniej). Potem, po 10 dniach trzeba będzie zdjąć szwy. Quote
betel Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Trzymam kciuki , z całych sił, żeby wszystko było OK:loveu: Quote
ewelinka_m Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 kciuki zaciśnięte za zabieg i za domek również niech się zgłosi Quote
manforte Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Operacja się uda i Leśna będzie miała zdrową łapkę. Domek też się znajdzie. Quote
Figa Bez Maku Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Leśna niedługo pobiegnie do swojego domu ze sprawną łapką ...... radość da komuś Potter a jak coś na bazarku sprzedam to kasę może bezpośrednioTobie dam? Powiedz jak wolisz ...przyznam Ci rację... chcę łyżwy dziecięce dać na licytację... Quote
manforte Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dzisiaj Potter nie będzie na dogo. Z tego co wiem do tej pory pieniążki dla Leśnej prakazywane były na prywatne konto Potter. Quote
Recommended Posts