Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj byliśmy z Leśną u Kwiecińskiego, żeby zrobić zdjęcie RTG chorej łapy (niestetu mój wet w Jędrzejowie jeszcze się nie dorobił takiego sprzętu :roll:). Okazało się, że najprawdopodobniej jeden paliczek łapy został kiedyś zmiażdżony (chyba przez te cholerne wnyki :shake:) i już nie miał szansy się zrosnąć, zanim trafiła pod moją opiekę, tak że ułamek kości się przemieścił i cały czas drażnił tkanki miękkie, wywołując tym odczyn zapalny (i stąd ta opuchlizna i wyciek ropy, pomimo wielu czyszczeń tej rany).
Po konsultacji z 2 różnymi weterynarzami okazało się, że jedynym skutecznym sposobem zaradzenia temu jest, niestety, :shake: amputacja paliczka. Ale nie wpłynie to w żaden sposób na motorykę ruchu psa. Poza tym będzie nareszcie święty spokój z tą ślimaczącą się łapą. No i nie można wykluczyć, że ten palec przysparza jej cierpień (bo cały czas kuleje), chociaż jest wesoła i nie daje po sobie nic poznać.

Przybliżony koszt amputacji: 100 zł.

Posted

Zgadzam się z Figą Bez Maku, taki zapieg w niczym nie umniejszy zalet Leśnej, wręcz przeciwnie będzie wreszcie całkowicie zdrowa, i będzie hasać bez problemów:lol:. Tylko, gdzie te domki dla niej ?:cool1:

Posted

Leśna niedługo pobiegnie do swojego domu
ze sprawną łapką ...... radość da komuś
Potter a jak coś na bazarku sprzedam
to kasę może bezpośrednioTobie dam?
Powiedz jak wolisz ...przyznam Ci rację...
chcę łyżwy dziecięce dać na licytację...