Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jestem... chociaż nie mam nic ciekawego do powiedzenia :shake:.

Telefonów po programie nie było (zresztą do żadnego z dorosłych psów, tylko 527 chętnych na szczeniaka... :razz:).
No i dzisiaj również telefon milczy.

Leśna wróciła grzecznie do boksu. Obok, w sąsiednim kojcu już dwukrotnie zdążyła zmienić się obsada (najpierw Bazyl, a potem Hoder - przepiękny mieszaniec ON, którego nawet nie zdążyłam tutaj zaprezentować, bo bardzo szybko znalazł dom).

Nie wiem, jak ten nasz występ w ogóle wypadł i nie odważę się go obejrzeć (chyba że za pół roku). Ale jestem niezadowolona.

Przed programem przeżyłam istny horror - zdążyliśmy do studia chyba tylko cudem, na 3 min. przez rozpoczęciem nadawania.
Wyjechaliśmy z Jędrzejowa z dużym zapasem, bo mieliśmy po drodze jeszcze kilka rzeczy do załatwienia (w tym zawieźć Hodera do domu pod Kraków). W Krakowie, na te cholerne Aleje, wjechaliśmy o 17.00, więc spokojnie - dużo czasu. A tu okazało się, że korek chyba do samego Zakopanego - odcinek 200 m pokonaliśmy raptem w godzinę :angryy::motz:... Myślałam, że eksploduję z wściekłości, szkoda mi było tego całego zachodu logistycznego, najbardziej, że nie pokażę Leśnej, a na dodatek zablokuję miejsce w programie, gdzie mógł być przecież pokazany jakiś inny potrzebujący pies.
Siedzieliśmy jak ostatnie głupki w samochodzie, a tu upływały cenne minuty :talker:. Co to za miasto, ten Kraków! Przepraszam wszystkich krakusów, ale dla mnie - żenada. Studiowałam tam 5 lat, ale nie wyobrażam sobie tam mieszkać - całe życie w korku, w spalinach i nerwach :bad-word:.

W końcu pdjęłam ryzykowną decyzję zjechania z Alei i próby dotarcia do telewizji drogą okrężną, chyba 15 km dłuższą, przez Rondo Grzegórzeckie. Oczywiście też korki, ale mniejsze, więc jakoś dojechaliśmy.
Jakby tego było mało, nie dało się podjechać pod sam gmach TVP, więc zostawiliśmy samochód na rynku podgórskim i pędem przez park, ok. kilometr! Nie wiem, jakim sposobem Leśna, w takim tempie, przebyła ten odcinek, bo cały czas biegliśmy, a ona nadal kuleje na łapę.
Natomiast ja dotarłam do studia ledwo żywa z nerwów, a fizycznie to już zupełnie nieżywa :grab:.

Ledwo zdążyłam usiąść, a program się zaczął. To naprawdę cud nad Wisłą, że zdołałam cokolwiek wydukać, bo ledwo łapałam oddech, a w głowie miałam pustkę, szczerze mówiąc to nie wiem, co ja tam bredziłam.
Obawiam się, że to może być powód dla którego nikt nie zadzwonił, bo przecież sunia wyglądała i zachowywała się dobrze :shake:.

Posted

Obydwie wypadłyście świetnie:loveu:, Leśna ładnie się prezentowała i była bardzo grzeczna. Spodziewałam się ,że po tym, co powiedziałaś i jak serdecznie potraktowała Was redaktorka programu , będzie spory odzew. Dziwi mnie to, że telefon milczy, tym bardziej, że przecież Leśna to ładna sunia. Ale nie martw się , jak mawiają: "Co się odwlecze, to nie uciecze". Leśna musi w końcu trafić do własnego domu i to naprawdę dobrego. Cały czas mam ją na Allegro, więc dodam tam adres do programu z udziałem naszej psiej gwiazy- może to zachęci allegrowiczów do jej adpopcji.:lol:

Posted

Dodałam do Allegro Leśnej taki fragment:

Z powodu swojej niezwykłej historii Leśna stała się 20.09.2007 jedną z bohaterek programu TV Kraków pt."Kundel bury i kocury" oto link do tej audycji: http://ww2.tvp.pl/7400,20070920564309.strona

Tu można na żywo obejrzeć sunię i wysłuchać jej historii opowiedzianej przez jej opiekunkę z przytuliska- osobę , która zrobiła wszystko , by sunia odzyskała kondycję i dobry humor.

:cool3:Może to cos da!

Posted

Robisz , co możesz , a nawet więcej!!! Czasami tak jest ,że coś idzie jak po grudzie , ale jak już ruszy to... ho, ho:lol:
Ps. A mówiłaś bardzo rzeczowo i w ogóle nie wyglądałaś na zdenerwowaną, obydwie zrobiłyście naprawdę dobre wrażenie!!!!!

Posted

Potter, było bardzo dobrze. Wypadłyście najlepiej ze wszystkich zaprezentowanych. W życiu bym nie powiedział że miałaś takie przeboje przed programem. Obejrzyj sobie program bez wahania :-)

Posted

Potter wypadlas swietnie, zupelnie jakbys nie miala tremy. Sensowne zdania , konkretna wypowiedz, mozesz smialo obejrzec :lol: A z korkami to napewno tak jak u nas w Wawie :angryy: Jezdze autobusem i czasem mi sie odechciewa .
Teraz napewno jakis domek sie decyduje na Lesna :loveu: Trzeba czasu.

Posted

i leśna też wyszła super, spokojna ułożona i wpatrzona w CIEBIE jak w obrazek... któż nie chciałby takiego psiaka? dziwie się naprawdę ze nikt nie zadzwonił jeszcze... ona naprawdę jest przecudnym psem...

Posted

a ja to jakaś nieprzytomna oglądałam!! zaczyna sie program... kamera pokazuje całę studio, patrze po lewej stronie - jaki piękny pies!! ..... i po dłuższej chwili dopiero zajażyłam... LEŚNA!!:lol::loveu:
zdjęcia zupełnie nie oddają jej uroku!! wypadła wspaniale!!

Posted

Jest jakaś nikła nadzieja na dom w Kielcach, ale to jeszcze nic pewnego :roll:. Zresztą ten dom zgodził sie wstępnie na Leśną bynajmniej nie po programie w TVP Kraków, ani nawet po obejrzeniu zdjęć w internecie. Po prostu ludzie szukają jakiejś większej suki w typie ON i Erka zaproponowała im Leśną.
Ale wynikł problem chorej łapy, która nadal się nie chce goić i trzeba ją będzie ponownie operować.
Obawiam się, że będę to musiała zrobić jeszcze tutaj w azylu, a pieniędzy w skarpecie Leśnej zostało niewiele (mam jeszcze kilka nierozliczonych faktur, ale teraz nie ma sensu ich wysyłać, bo Tweety z AFN chwilowo nie ma).

Tak więc Leśna nadal prosi o wsparcie finansowe :modla:.