Puchatek Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Kiedyś, zapewne z nadmiaru czasu Niewielka suczka poszła do lasu Tutaj jest żabka a tam jest jeżyk Sunia powącha i dalej bieży Wreszcie dotarła w lasu głębiny Pełne zagrożeń dla małej psiny Na tym terenie, pewna przebrzydła "Ludzka istota" zakłada sidła I tak radosny skok przez patyki Skończył się tak, że wpadła we wnyki Nagle ją pętla za szyjkę chwyta Druga za łapkę, liśćmi przykryta Szarpie się w pętli nieszczęsna psina Pętla zaś mocniej dusić zaczyna Im bardziej szarpie, tym bardziej dusi Walka tragicznie skończyć się musi A jednak ciało rwąc na kawałki Sunia zwycięsko wyszła z tej walki A gdy już nad nią kostucha stała I groźnie kosą wymachiwała We krwi leżącą, O dzięki! Cudzie! W lesie znaleźli porządni ludzie A że jechali kąpać się w Nilu Sunia trafiła więc do azylu Tak na swej drodze Potter spotkała Która na imię LEŚNA jej dała I teraz LEŚNA w azylu czeka Na tego swego, swego człowieka Który do domu ją zaprowadzi I do miseczki kosteczkę wsadzi No i pozwoli wejść na poduszkę I drapnie czasem sunię za uszkiem Czy się doczeka? Tego nie wiemy Ale na pewno żarliwie chcemy! Quote
Figa Bez Maku Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Oto jest Leśna,przesłodka psina uśmiechem każdy dzień rozpoczyna:loveu: Grzeczna, przyjazna, ludziom życzliwa ale nadziei na dom ubywa:-( trzeba uparcie sunię ogłaszać czeka na domek Leśna nasza:loveu: Quote
erka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 O ludzie, ależ tu sie talenty na tym forum objawiają:crazyeye: . Toż to nawet juz wstyd coś tu pisać zwykłą prozą:razz: :lol: Quote
ewelinka_m Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Leśna teraz tylko domek czeka, tyle tu wierszowania że ho ho :evil_lol: Quote
Figa Bez Maku Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ależ Erko ....nasza droga:loveu: nie bądź dla siebie taka sroga:cool1: szukaj domku zwykłą prozą gdy na muzę patrzysz ze zgrozą:diabloti: A może dzięki Ewelince domek da ktoś miłej psince?:lol: Quote
DuDziaczek Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 wow no... prosze... to kacik poetycki xD Quote
Figa Bez Maku Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Wpadł(a) do nas DuDziaczek:lol: by swe poparcie zaznaczyć:lol: dla Leśnej ...i podnieść jej szanse:multi: na pierwszą dla Leśnej transfer:loveu: ! Quote
ANETTTA Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 a czy jest jaks szansa zeby została w tym domku co obecnie jest :placz::placz::placz::placz:ona jaest taka piekna __________________ Quote
saga_86 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Leśna jest w przytulisku w Jędrzejowie po opieką Potter, któa tam zajmuje sie ok 4o psami:razz: :crazyeye: Najlepiej by było jakby już znalazła domek ,bo na jej miejsce czeka wiele bid świętokrzyskich:roll: Quote
Figa Bez Maku Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Zachwyciła się Leśną Anettta ( mądra z niej widać kobiettta):loveu: Zjawiła się także...UWAGA! rozsądna, miła Saga:lol: lecz domek waha się jeszcze a ja z nerwów mam dreszcze:nerwy: Quote
Potter Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Puchatek napisał(a):Kiedyś, zapewne z nadmiaru czasu Niewielka suczka poszła do lasu Tutaj jest żabka a tam jest jeżyk Sunia powącha i dalej bieży Wreszcie dotarła w lasu głębiny Pełne zagrożeń dla małej psiny Na tym terenie, pewna przebrzydła "Ludzka istota" zakłada sidła I tak radosny skok przez patyki Skończył się tak, że wpadła we wnyki Nagle ją pętla za szyjkę chwyta Druga za łapkę, liśćmi przykryta Szarpie się w pętli nieszczęsna psina Pętla zaś mocniej dusić zaczyna Im bardziej szarpie, tym bardziej dusi Walka tragicznie skończyć się musi A jednak ciało rwąc na kawałki Sunia zwycięsko wyszła z tej walki A gdy już nad nią kostucha stała I groźnie kosą wymachiwała We krwi leżącą, O dzięki! Cudzie! W lesie znaleźli porządni ludzie A że jechali kąpać się w Nilu Sunia trafiła więc do azylu Tak na swej drodze Potter spotkała Która na imię LEŚNA jej dała I teraz LEŚNA w azylu czeka Na tego swego, swego człowieka Który do domu ją zaprowadzi I do miseczki kosteczkę wsadzi No i pozwoli wejść na poduszkę I drapnie czasem sunię za uszkiem Czy się doczeka? Tego nie wiemy Ale na pewno żarliwie chcemy! Puchatek, Figa bez Maku - jestem pod wielkim wrażeniem :Rose: . Gdyby Leśna umiała czytać, na pewno polizałaby ekran monitora. Faktycznie - aż wstyd pisać tutaj teraz prozą... I niestety azyl to nie jest miejsce docelowe dla psów, które tutaj mam. Ilość miejsc ograniczona, fundusze skąpe, a tyle następnych psów czeka w kolejce :shake: . Quote
Potter Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Aha, i jeszcze małe ogłoszenie o koledze Leśnej z boksu obok: Kosztowało mnie to trochę zachodu i czasu, ale w końcu udało się: BAZYL ZOSTANIE ZAPREZENTOWANY W TVP KRAKÓW, W PROGRAMIE "KUNDEL BURY I KOCURY", 6 WRZEŚNIA, W CZWARTEK, O GODZ. 18. 40 :multi: :multi: :multi: [SIZE=2]. Jeśli ktoś ma możliwość, to proszę oglądać Bazylka i trzymać za niego kciuki. He, he... no i nie zwracać uwagi na mnie, bo nawet jeśli nie zamdleję :mdleje: :shocked!: :nerwy: , to na pewno się zbłaźnię, palnę jakiś głupotę, siądę na kocie albo przewrócę się o smycz :razz: ... Quote
betel Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Jakos dopiero teraz dotarłam do wątku Leśnej , może dlatego , że jak historia się zaczęła to mnie nie było i nie miałam dostępu do netu. Bardzo fajna sunia ( choć rany miała straszne). Jak skończy Wam się żródełko ogłoszeń mogę ją wystawić na allegro i na 4 łapach, bo rozumiem ,że chwilowo ogłoszen ma pełno , a Puchatek ułożył(a) prawdziwy poemat na jej temat. Trzymam za nia kciuki, żeby tarafiła do dobrego domu ( co najmniej tak dobrego jak Chawcia, która też sporo przeszła, a teraz ma super);) Quote
Puchatek Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 betel napisał(a):Puchatek ułożył Jak to miś a nie misiowa. ;) Quote
erka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Potter , jak będziesz juz w tej telewizji z Bazylem, to może mogłabyś powiedziedzieć o Leśnej i pokazać jej zdjęcia. Dobrze by było te z okropnymi ranami i teraz po leczeniu. Oczywiście trzeba by to było wcześniej uzgodnić z p. Hejdą, ale myślę,że sie zgodzi. Quote
Figa Bez Maku Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Oj tak popieram Cię Erka:loveu: ( w tej prośbie do Potterka):cool3: Bazyl się nie obrazi (tak czuję) gdy i Leśną zaprezentujesz:lol: a my kciuki będziemy ściskać potrójnie za Psiaki i ...Potterunię:diabloti: Quote
Potter Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Tak, myślałam o Leśnej już wcześniej pod kątem telewizji, ale nie wiedziałam, jak będzie z tymi ranami (miała je dokładnie w miejscach, gdzie obcierałaby ją obroża i szelki) i czy w związku z tym nadawałaby się do prezentacji. A zdjęcia mogę wziąć. Zresztą tak sobie po cichu myślę, że jeśli z Bazylem się wszystko uda :razz: , to może częściej będę jeździć z różnymi bidami do Krakowa - o ile oczywiście będzie to możliwe. Quote
Potter Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Aha, i obawiam się, że Leśna nie ma teraz allegro :shake: . Quote
Potter Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Leśna i Bazyl - najlepsi przyjaciele: Leśna wpakowała się dzisiaj do budy Bazylowi: "Hmmm, jak tu przestronnie. U mnie jest ciaśniej!" Quote
ewelinka_m Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Leśna jutro Twój przyjaciel w TV:loveu: oby i Tobie się domek znalazł ten wyśniony... jak ona wyładniała, zupełnie inna sunia aniżeli na początku :loveu: Quote
betel Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Allegro dla Leśnej: http://allegro.pl/show_item.php?item=241573271 Puchatku - wykorzystałam Twój "poemacik" w tekście ogłoszenia:B-fly: Quote
Figa Bez Maku Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Taką nadzieję mam, że ..może Leśną wypatrzy ktoś w telewizorze:p znajdzie dom miły kolega Bazyl i Leśna także opuści azyl:multi: Quote
Potter Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Betel - świetne allegro :loveu: . Quote
Puchatek Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='betel']Allegro dla Leśnej: http://allegro.pl/show_item.php?item=241573271 Puchatku - wykorzystałam Twój "poemacik" w tekście ogłoszenia:B-fly: Jeśli pomoże a nie zaszkodzi ;-) to wykorzystuj gdzie Ci się żywnie podoba. Dobrze że wspomniałaś o Bazylu. Może ktoś się skusi na obydwoje skoro się tak lubią. :lol: Quote
Recommended Posts