Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może zrobić cegiełkową aukcją allegro. Nasza Luna miała taką i cegiełki bardzo szybko się sprzedały. Zebraliśmy potrzebną sumę i mogliśmy sfinansować leczenie suni.

Posted

Fiona.22 napisał(a):
A może zrobić cegiełkową aukcją allegro. Nasza Luna miała taką i cegiełki bardzo szybko się sprzedały. Zebraliśmy potrzebną sumę i mogliśmy sfinansować leczenie suni.

Gdyby ktoś był chętny poświęcić czas na zrobienie takiej aukcji, to bardzo proszę. Szczerze mówiąc, mam zbyt krótki dostęp do netu w tygodniu i zbyt mało czasu, aby się tym zajmować.

Dzisiaj o 18-tej jedziemy z Leśną na zabieg - chcę połączyć operację na chorej łapie ze sterylizacją (jedna głodówka przedoperacyjna, jedna narkoza i w ogóle cały ten cyrk związany z logistyką). Leśna bardzo się poprawiła na zdrowiu, biega, szczeka, merda ogonem (chociaż na wszelki wypadek na początek chowa się do budy, kiedy wchodzę do kojca :roll: ). Tak więc, sterylizacja nie powinna stanowić jakiegoś podwyższonego zagrożenia dla jej życia.
Zobaczymy, jak to wszystko się uda.

Posted

to już dziś sterylizacja? trzymamy kciuki. dzisiaj będzie jeszcze jeden bazarek dla niej wieczorem. też nie mam konta na allegro :roll: czy jest ktoś chętny?

Posted

ewelinka_m napisał(a):
jeśli ktoś mi będzie w stanie wytłumaczyć jak zrobić takie allegro nie ma problemu, popołudniu coś pokombinuje może się uda :oops:

Ewelinko, jeśli podejmiesz się zrobienia takiej aukcji, poproszę Anię, żeby wytłumaczyła Ci jak to się robi cegiełkowe allegro. :razz:

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Ewelinko, jeśli podejmiesz się zrobienia takiej aukcji, poproszę Anię, żeby wytłumaczyła Ci jak to się robi cegiełkowe allegro. :razz:

Jeśli tylko będzie wstanie mi wytłumaczyć chętnie zrobię, co prawda nie mam własnego konta, ale zawsze korzystam ze znajomego, który nie ma nic przeciwko ;)

Posted

[quote name='ewelinka_m']Leśna na pierwszą

Fiona a może jednak Ania zrobi to allegro?
ja sobie tam podpatrzę co i jak i jakoś się nauczę, ja się boję że mi nie wyjdzie co jest niezwykle możliwe

Ewelinko ja już nie mogę prosić Ani o kolejne allegro, ponieważ jeszcze nie rozliczyłam poprzedniego, które Ania robiła dla Luny. Jęśli chcesz zerknąć jak to wygląda, zajrzyj do allegro Lunki.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=208873932

Posted

Leśna już po operacji.

Z łapy wydłubano kawałek metalu, ranę oczyszczono i pozostawiono do zagojenia bez szwów (dzisiaj zresztą sprytna Leśna zdążyła już zedrzeć opatrunek :mad: ).

Sterylizacja też się udała, aczkolwiek sunia miała podobno jakieś nieciekawe zmiany w macicy. Dlatego zabieg się przedłużył i był ciężki. Weterynarz, już po wszystkim, powiedział mi, że trochę się o nią bał. Ale się wybudziła i dzisiaj rano sama poszła do kojca. Schowała sie w budzie i nie chciała z niej wyjść przez cały dzień. Chyba jednak ją boli, pomimo że to twarda bestia i nic nie piszczy.

Niestety, nie posiadamy tu jeszcze szpitaliku z prawdziwego zdarzenia (pieniądze!), więc po zabiegach nasze psy umieszczane są w pomieszczeniach administracyjnych (ogrzewanych w zimę). Kiedy dochodzą do siebie - trafiają z powrotem do kojca.

A co do cegiełek na Allegro, to zerknęłam na aukcję Luny i to faktycznie świetna sprawa :grins: .

Zabieg u weta kosztował 150 zł + koszt pierwszej wizyty (opatrzenie ran) - nie wiem jeszcze ile.
Kiedy suczydło dojdzie do siebie, oczywiście niezbędne będzie odrobaczenie, odpchlenie, zaszczepienie...
Tak więc potrzebne pieniądze.

Posted

Rany Leśnej ładnie się goją, oprócz miejsca, gdzie miała zdartą skórę z łapy - tam się jeszcze ślimaczy.

Martwi mnie ten brak zainteresowania Leśną i jej historią :shake: , nie widzę też na AFN jej skarpety...

Posted

Potter napisał(a):
Rany Leśnej ładnie się goją, oprócz miejsca, gdzie miała zdartą skórę z łapy - tam się jeszcze ślimaczy.

Martwi mnie ten brak zainteresowania Leśną i jej historią :shake: , nie widzę też na AFN jej skarpety...

Potter, może dziewczyny nie zrobiły jeszcze rozliczenia ?
A zainteresowanie rzeczywiście niewielkie :shake:

Posted

małe zainteresowanie... ale początek na pewno będzie niedługo bo z bazrków jak na razie jest 72 zł (jeżeli dobrze policzyłam a dogo tak muli,że jeszcze nie sprawdzałam. pierwsze pierwsza wpłata na pewno poszła, zaraz będzie następna bo stopnowo bazarki dobiegają końca (jest zawsze tydzień od pierwszej oferty).no nie jest to dużo ale zawsze coś na dobry początek.

PROSIMY O POMOC FINANSOWA NA LECZENIE RAN TEJ PANNY GAGATKI!!
przyda się każdy grosz!!