dogo234 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Witam pytam w imieniu mojej koleżanki jej piesek ma stwierdzoną alergie pokarmową jest 3 tyg na nowej nie dostał żadnych nowych wyprysków ani nic takiego jak to miało miejsce po poprzednich karmach moje pytanie kiedy może nastąpić ustąpienie świądu bo jeszcze się drapie ..... jest 3 tyg na nowej karmie wszystkie pasożyty itp wykluczone ma teraz 6 miesięcy a drapie się jak miał 2,5 miecha .... Quote
dogo234 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 czy mógł by ktoś napisać mniej więcej kiedy może taki świąd ustąpić ? Quote
dogo234 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 powiedzmy dostaje ćwiartkę calcortu co 4-5 dni ale nie cały czas już nie wiadomo co robić buja się po najlepszych dermatologach i nic ... Quote
Delph Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Co najmniej 6-8 tygodni na nowej diecie bez dodawania jakichkolwiek innych karm, smakołyków, resztek ze stołu itp. Quote
dogo234 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 jest w sumie od 3tyg dopiero chodzi o to że te wypryski co miał to mu wszystko blednie nie ma już wykwitów które miał na łapach tylko się strasznie wygryza na udach liże napletka szczególnie te włoski no i się drapie na spacerze jest całkowity spokój czyli na efekty aby stwierdzic czy to aby napewno alergia pokarmowa trzeba czekać 6-8 tyg nic oczywiście nie dokarmia jeszcze jedno bo jadł wcześniej karmę z jagnięciną i tak go wywaliło po 2 dniach że masakra teraz je totw pacyfic z łosiosiem i ziemniakami wcześniej na bazie drogiu a później jagnięcina ryż to była masakra ... a tak aby się uspokoić czy te drapanie występuje tak długo ? te min 6tyg przynajmniej ? chodzi mi dokładnie o to czy jeżeli to pokarmówka i powiedzmy w 7 tyg minie mu to to że teraz do 7 tyg będzie się dalej drapał ? Quote
Recommended Posts