Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mnie martwi ta cała opcja z collakiem. Wczoraj wysłałam psiaka do Iwony, która jak czułam zareagowała błyskiem. Jest w sumie domek dla niego, jest transport - kochana Rebelia się zgodziła pomóc - jest człowiek który może zabrac jutro psa ze schronu do hotelu - i nagle, gdy wszystko dograne - cos nagle wypada. Pies chory, przewozony do kolejnego schroniska. Nie wiem o co chodzi.
Boję się przewożenia psa do schronisk, każde bowiem schronisko ma własną specyficzna florę bakteryjną która może zaatakowac psa.
Sama nie wiem - o co chodzi.
Później niestety Iwona nie da rady nadzorować sprawy psiaka - bowiem wyjeżdża na urlop. W piątek pies mógł być w domu.

Napiszcie proszę, co się dzieje.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie, słuchajcie ja jakoś zmobilizowałam TZ, że przejdzie prawie 1200km w jeden dzień (dzięki pieniążkom od dziewczyn), ale on też ma taką pracę, że akurat w pt mu pasuje, bo potem w sobotę sobie odeśpi.

Nie rozumiem, czemu pies nagle jedzie do Gdyni do schronu? Jakim cudem nagle "schron" w Wejherowie wydaje psa? Kiedy już wszystko w zasadzie dopinałyśmy na ostatni guzik (jestem z Iwoną w kontakcie, świetna osoba)! Z tego co zrozumiałam pies miał tymczas od jutra do piątku (Iwonka go wyciąga), w piątek byłby już w domu (bo byśmy po niego pojechali i zawieźli do Wołomina)!

Niestety chciałam napisać na Colli, ale za Chiny ludowe tam się nie mogę zalogować.

Posted

Raffka napisała do mnie na priva na forum Collie, że pies jutro jedzie do Ciapkowa i że tam na razie będzie się leczył.
Wkurzona jestem, bo straciłam dzisiaj cały dzień. O telefonach nie wspomnę... Szkoda, że te wieści są tak późno...
Mam nadzieję, że psiak jednak nie jest chory...i mam nadzieję, że nowy dom nie wystraszył się tej "choroby" i że jeszcze czeka.
Mam nadzieję, że Rebelia to osoba o ogromnej cierpliwości :oops:
Mam nadzieję, że mój kolega, któremu od wczoraj zawracałam głowę o hotel i żeby pojechał do Wejherowa po psa...będzie mnie jeszcze lubił jak za moment zadzwonię i powiem, że wszystko odwołuję...

Posted

A ja w każdym razie umywam łapy od takich niejasnych spraw.
Iwonko, sorry że zawracałam Ci głowę - mam nadzieję, że mnie tez bęzie jeszcze lubiła. Wiesz jak kocham collaki i dlatego to wszystko.

Ręce mi opadają. To jest nasze kochane dogo.

Posted

Jestem ciekawa czy schronisko w Gdyni wyda tego psa wobec tego bezpłatnie czy za opłatą adopcyjną, która w wypadku psów rasowych wynosi 100 zł?

I czym dojedzie ten piesek z Wejherowa do Gdyni? (Może ten sam taki szybki i sprawny transport do schronu, również do nowego domku chciałby się wykazać?)

ze zwykłej ciekawości chciałabym wiedzieć

Posted

Nie rozumiem, a ile kosztuje adopcja z Wejherowa?
I ponoc potrzebna jest kasa dla schronsika w gdyni na jego leczenie: mam tylko pytanie - na co jest leczony, co mu jest? Czy jest jakies orzeczenie lekarskie. Bo np. warto wiedziec na co sie płaci.
Tu był zorganizowany DT, transport do domu, dom, w którym pies doszedłby do siebie.
Collaki bardzo cierpią w schroniskach ich "choroby" to często schroniskowa depresja.
Miał szanse na dom od piątku.

Czyzby ktos ten dom mu odebrał.
To zaiste piękne.

Posted

własnie tego nie cierpię na dogo...że co jakiś czas regularnie pojawiają się niejasne sprawy i przekręty. dopiero co brałam udział w przekręcie z chartem de borzoi i Lavinią w roli głównej:angryy: teraz ten collak?

a ja już zaalarmowałam naszą straż dla zwierząt...no i sama proponowałam tymczas w ostateczności...
tak czy siak będę sie uiperać by iotak to Wejherowo sprawdzono...ale co z collie?
już nic nie rozumiem, ręce mi opadają...trzebaby zapytać wolontariuszy z Gdyni...o co chodzi...

Posted

No niestety tego nikt nie wie. Zorganizowano szybka akcję ratunkową, szczęśliwie zakończona nawet domem stałym. Wsztsko łącznie z transportem na spora odległość - załatwione. Collak wydawał się bezpieczny. Niestety.

Powiem Wam, że ja juz boje się angażować na dogo w cokolwiek - bo sporo spraw kończy się niejasno.

Posted

wlasnie rozmawialam z Rafką

Rafka ma kontakt z osobą, ktora ma zabrac collaka do wołomina, jutro wyciagaja go do ciapkowa, bo Rafka dostala wiadomosc ze "collak jest osłabiony".onbawiala sie, ze to "osłabiony" to znaczy w bardzo złym stanie i postanowila jutro wyciagac go interwencyjnie. przewieziony zosttanie ok 14 do Ciapkowa, tam czeka na niego zarezerwowany boks. gdyby ktos mogl psa zabrac stamtad odrazu to byłoby idealnie- tak twierdzi także Rafka.
nie wiem kto bedzie wiózł psa do tego wołomina ale dogadujcie sie ebzposrednio z Rafką, bo przez posredników wychodzą cuda. kto ma dosteop do forum collaków niech ot przekopiuje tam.

do Rafki mozna dzownić, ale prosiła żeby o ludzkich porach, no ja niestety teraz ją obudzilam, za co przepraszam, ale to już była ostatecznosc, bo siedzimy wszyscy na gg i probujemy ustalić co tak naprawde sie dzieje z psem... numer Rafki:

698 669 553

mysle, ze sytuacja jest opanowana i z collakiem bedzie ok. to jest kwestia bezposredniego kontaktowania sie z osobami zwiazanymi z danym psem...

Posted

Zostaje mi tylko napisać: dziwne. Nic nie rozumiem. W każdym razie ja umywam ręce, za duzo bałaganu i niejasności. Na forum collaków brzmiało to wszystko niestety zupełnie inaczej.

Posted

Do Wołomina psa miałam wieźć ja, jako osoba współpracująca z Iwoną, nie z Rafką. Miałam jechać po psa do kolegi Iwony, po czym zabrać go Wołomina i wrócić do domu. Koszty przejazdu były w gestii Iwony i mnie ten etap absolutnie nie dotyczył (zresztą nawet nie zdążyłyśmy dokładnie się umówić)

Przepraszam Was bardzo, ale w tej historii jest dla mnie na tym etapie za dużo niejasności.

Dlaczego zwija się psa sprzed nosa?

Jeśli trafi do Ciapkowa to kto wyda i komu psa w Gdyni?

Za darmo czy za pieniądze (szanuję pieniądze dziewczyn z colli i dlatego pytam, zwłaszcza że po kosztach sam transport kosztuje nie mało!) ?

Skoro colli jest chory to czemu (i czy) można go będzie od razu zabrać?

Kto go weźmie? (pojedzie specjalnie i kiedy?)

Już nie pytam o transport w piątek, bo to w razie czego dogadam z nieśmiertelną chyba dzisiaj Iwoną.

Amen.

Posted

Teraz to ręce supełnie mi opadły.
Pies jest chory, ale można go od razu zabrać...no...100 zł. się tylko należy... :crazyeye:
Przecież napisałam na forum Collie, że wszystko jest załatwione! Wszystko oprócz...psa..., którego nie wiem czy teraz uda się dowieźć do domu, który na niego czeka :-(
Jeżeli Raffka go jutro zabierze do Ciapkowa w Gdyni, to ja wymiękam...

Rebellia...bardzo Cię przepraszam za zamieszanie...

Posted

dla mnie to też dziwnie wyglada, ale staram sie do końca wierzyć, że to tylko nieporozumienie. Rafka napisała na collakach, że psa można dziś darmowo zabrać z Wejherowa. jeśli nikt z Was tego nie zrobi, to ja po powrocie z pracy uderzam do znajomych z okolicy i może ktoś ją stamtąd wyciągnie...

Posted

Ja proponuje, żeby JEDNA osoba, najlepiej rebelia skoro miała wieźć psa zadzwoniła do Rafki i do Ciapkowa. Przecież to nie takie trudne. Niech zapyta tu i tu dokładnie o wszystko i sprawa będzie jasna.

W takich sprawach trzeba się kontaktować bezpośrednio, nie za pomocą forum!

Czy Ty rebellio rozmawiałaśw cześniej osobiście z Rafką i ustalałyście mozliwosc zabrania psa, dogrywałyście sprawę transportu?

Posted

Betbet napisał(a):
dla mnie to też dziwnie wyglada, ale staram sie do końca wierzyć, że to tylko nieporozumienie. Rafka napisała na collakach, że psa można dziś darmowo zabrać z Wejherowa. jeśli nikt z Was tego nie zrobi, to ja po powrocie z pracy uderzam do znajomych z okolicy i może ktoś ją stamtąd wyciągnie...

BetBet - ja mam wszystko z Iwoną ustalone, w razie czego już nic teraz nie rób, bo się namiesza na maxa.

Posted

NIGDY NIE ROZMAWIALAM Z RAFKą Cały transport dogaduję od samego początku z Iwoną i tak też dalej zamierzam.

Jestem w stałym kontakcie telefonicznym z Iwoną. Jesli będą konkrety to ja to tu napiszę.