Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej!
Dopiero teraz dostalm login i haslo wiec zaraz wrzuca ja na forum collie. To schronisko jest w strasznym stanie - psy na lancuchach, glodne - koszmar. Staralam sie zrobic na maxa zdjec. Wszystkie psy sa w takim stanie ze wygladaja na 6 lat wiecej niz maja... Ten na oko mial okolo 4 lat...

Posted

Przepiękny, zawsze marzył mi się collie marmurkowy.................
ale miejsce w domu zajęte przez astkę;)
Będę podnosić..... Tylko tyle mogę
Ale przydałoby się więcej informacji o psie:oops:

Posted

Rafka napisał(a):
Hej!
To schronisko jest w strasznym stanie - psy na lancuchach, glodne - koszmar. Staralam sie zrobic na maxa zdjec. Wszystkie psy sa w takim stanie ze wygladaja na 6 lat wiecej niz maja... Ten na oko mial okolo 4 lat...

Rafka

Gdzie jest to "schronisko" :-( ?

Czy to nie jest czasami to prywatne "schronisko" prowadzone przez
Anne Katna, pod schyltem
Europejskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt
Dąbrówka- gmina Luzina- 70 km od GDAŃSKA
tel 601554701 Anna Kątna

Wczesniej, przed przeprowadzka do Dabrowki

Bieszkowice 39,
84-206 Nowy Dwór Wejherowski,
tel. (0-5:cool: 672-82-16 do schroniska,
677-57-92 niehumanitarne traktowanie
tel. kom. 0 601 554 701 dotyczący schroniska i niehumanitarnego traktowania zwierząt
Adopcje: pon-sob. 8-16

To "schronisko" omawiane bylo wczesniej na dogo, rok temu,
warunki przebywajacych tam zwierzat byly tragiczne

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28533

Cytuje:

" Około setka psów oraz koty przebywa w schronisku pod Wejherowem w fatalnych warunkach, dosłownie ?smażąc się? na słońcu - zaalarmowali nas mieszkańcy wsi Dąbrówka i Gowino, gdzie od niedawna powstaje schronisko dla bezdomnych zwierząt.
- Pani Anna Kątna, szefowa Europejskiego Towarzystwa Opieki nad
Zwierzętami, bez zgody powiatowego lekarza weterynarii, sanepidu,
nadzoru budowlanego i wójta gminy Luzino, na teren byłego zakładu
produkcyjnego sprowadziła około 120 zwierząt - alarmują mieszkańcy. - Nie ma tam wody, prądu i kanalizacji. Przy 32 stopniowym upale psy są uwiązane na krótkich łańcuchach, przy budach z dykty. Zwierzęta nie mają
możliwości schowania się w cień i są bez dostępu do wody. Cały obiekt nie jest ogrodzony. Psy, nawet ras uznanych za niebezpieczne, biegają po
okolicy. Obawiamy się o bezpieczeństwo naszych dzieci i nas samych.
Anna Kątna, prezes ETOZ nie zgadza się z zarzutami mieszkańców. Jej zdaniem psy mają zapewnione właściwe warunki bytowania.
- Zwierzęta przebywają w odpowiednich warunkach, mają dach nad głową, picie i jedzenie - mówi Kątna. - Co do wyglądu schroniska, jesteśmy w trakcie urządzania się i dopiero się organizujemy. Już niedługo teren będzie ogrodzony i wykonamy wszystkie inne niezbędne prace. Co do wszystkich pozwoleń na funkcjonowanie obiektu - są one w toku. Nie będzie to jednak typowe schronisko, a ośrodek dla zwierząt połączony z rekreacją dla osób z zewnątrz. Anna Kątna zapewnia też, że zorganizuje spotkanie z okolicznymi mieszkańcami, podczas którego wyjaśni im plany dotyczące funkcjonowania tego obiektu.

http://wejherowo.naszemiasto.pl/wydarzenia/625878.html "

Posted

Ss napisał(a):
Piekny collie... Wstawiłam go już na wątek ogólny collaków... Oby długo nie musiał tam czekac:-(

Dzięki :p
On jest prześliczny, powinien szybko znaleźć dom.............

Posted

jesli to nie jest samiec to może ...nie wiem to szaleństwo, zabiją mnie, ale może mogłabym jakoś ratować, DT czy coś, tlyko trochę daleko- swinoujście i nie mogę jechać.

napiszcie mi więcej o tym schronisku...kurcze jestem przybyszem w Trójmieście i dopiero uczę się co gdzie i jak nie gra w okolicy:/

Posted

Betbet

Przeczytaj post numer 9 jak rowniez wejdz w linki, ktore podane sa w tym poscie jezeli chcesz wiedziec wiecej na temat tego "schroniska" :shake:

Posted

Próbujemy się dodzwonić do pani - "szefowej schroniska", bo chcieliśmy już dzisiaj go z tego...schroniska :angryy: wyciągnąć - ale niestety, nikt nie odbiera :shake:
Mam prośbę...od rana nie działa forum Collie, a była tam pani z Wołomina, która chciała psiaka zaadoptować. Nie mam do niej żadnego maila ani telefonu...może ktoś z Was ją kojarzy?
Transport jest wstępnie załatwiony, tylko muszę mieć pewność, że na pani go wezmie...

Pozdrawiam!
Iwona

Posted

Alder, jak będziesz odezwij się do mnie w kwestiach już czysto organizacyjnych. ;) na spokojnie wszystko powyliczałam i mam parę pytań, a nie wiem czy tak publicznie dawać :)

Posted

AlderaanBC's;6444405 napisał(a):
Próbujemy się dodzwonić do pani - "szefowej schroniska", bo chcieliśmy już dzisiaj go z tego...schroniska :angryy: wyciągnąć - ale niestety, nikt nie odbiera :shake:
Pozdrawiam!
Iwona

Mam inne numery tel.tefonow, podam na PW

Posted

przeczytałam wszystko i może ta kobieta miała dobre chęci, ale ta działalnośc nie mieści mi się w głowie. jaka działalność połączona z rekreacją? chybna najpierw buduje się ośrodki typu agroturystyka czy coś(bo to chyba o to chodizło???!) a potem zdobywa zwierzątka..tymczasem 150 psów o mokrym chlebie? matko jedyna!

bardzo mi przykro, ale czekamy tlyko na mundury...i ktoś tam się od nas powinien zjawić w tym schronisku i zacząć działać. to nie może tak być

Posted

Na forum Collie jest napisane, że piesek się rozchorował. Nie mogę się tam zalogować, czy może osoby stamtąd piszą na dogomanii :( Zmartwiła mnie ta wiadomość bardzo, bo wyczuwam nosem "tajemniczą chorobę", która się pojawia w prywatnych schronach przy zainteresowaniu jakimś psem.