jo_ann Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 poradzcie mi prosze, ktora karma lamb&rice jest w miare smaczna? tzn zje ja pies, ktory srednio przepada za suchym zarciem :] mam adoptowanego sznaucera sredniego i oczywiscie najbardziesj smakuje mu Chappi i inne frolici /to jadl u innyc ludzi przez 2tyg/ u mnie jest na purinie dog chow z indykiem-zjada, ale bez entuzjazmu, no chyba ze sie poleje troche jogurtem ;) poniewaz mial podraznienia na skorze kiedy do mnie trafil i ma rzadkie kupy:cool3: chce zmienic karme na jakas z jagniecina. mialam kilka paczuszek probek z wystaw, byly tam jakies lamb, ale tych juz w ogole nie chcial ruszyc przez caly dzien ;) bede wdzieczna za wasze doswiadczenia :cool1: Quote
jefta Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 koniecznie lamb&rice? Purina Proplan ma taką karmę sensitive z łososiem i ryżem. Śmierdzi potwornie, ale większość psów lubi takie smrodki:cool3: http://www.telekarma.pl/p70/pro.plan.adult.sensitive.salmon.amp.rice.htm Quote
jo_ann Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 hiehiee, nie wiem , czymusi byc jagniecina ;) ma byc najdelikatniejsza, a forest rybki lubi, polewalam mu tez karme wycisnieta kapsulka omega3 /znaczy olejem rybim, alez po tym sa caluski slodkie:evil_lol: :diabloti: / musze poszukac miejsca, gdzie mozna zamowic/kupic max 3kg lub probke, bo jak zostane z 15kg karmy, ktorej forest nie ruszy ... :mad: :evil_lol: Quote
jefta Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 tu masz 800g: http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_25_84&products_id=3237 w opisie tego nie ma, ale na worku jest napisane: "Naturalna ochrona przez całe życie dla wrażliwych, dorosłych psów." Quote
kalif1921 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 jo_ann napisał(a):poradzcie mi prosze, ktora karma lamb&rice jest w miare smaczna? tzn zje ja pies, ktory srednio przepada za suchym zarciem :] mam adoptowanego sznaucera sredniego i oczywiscie najbardziesj smakuje mu Chappi i inne frolici /to jadl u innyc ludzi przez 2tyg/ u mnie jest na purinie dog chow z indykiem-zjada, ale bez entuzjazmu, no chyba ze sie poleje troche jogurtem ;) poniewaz mial podraznienia na skorze kiedy do mnie trafil i ma rzadkie kupy:cool3: chce zmienic karme na jakas z jagniecina. mialam kilka paczuszek probek z wystaw, byly tam jakies lamb, ale tych juz w ogole nie chcial ruszyc przez caly dzien ;) bede wdzieczna za wasze doswiadczenia :cool1: Moje bardzo chętnie jedzą belcando lamb&rice i res mills leder supreme ( ma on dodatek ryby ale nie śmierdzi tak jak pro plan almon) podaję opisy: http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_151&products_id=1962 http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_177&products_id=2223 Quote
psiuroszczura Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Mojemu paskudowi bardzo smakował Brit i cena jest też przystępna, bo średnio za 15 kg płaci sie 125zł. Quote
jo_ann Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 kupilam 0,8 kg łosowiowej Puriny PP ...pieknie pachnie:cool3::evil_lol: FOrest ja uwielbia!! wrocilam do domu, miska z purina dog chow byla pusta o dziwo, nasypalam mu troche nowej i zjadl od razu. az sie zastanawiam, czy nie poszukac do karmienia na codzien innej , a łososiowa sobie traktowac jak nagrodki :eviltong: a kupa dzis byla piekna! ale to chyba za wczesnie na zbawienny wplyw jedzonka nowego ps. Forest to w ogole troche jak kot jest, uwielbia sie obcierac o meble, nogi, koci grzbiet robic i mruczec przy glaskaniu kolo ogona. Moze mu to rybne zarcie bedzie sluzyc:lol: Quote
jo_ann Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 a zna ktos karme ACANA z lososiem? /nie ukrywam, ze wolalabym cos ponizej 200zl za 15kg ;) / Quote
sporyszka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 jo_ann napisał(a):a zna ktos karme ACANA z lososiem? /nie ukrywam, ze wolalabym cos ponizej 200zl za 15kg ;) / purina pro plan 15 kg worki a zdarzaja sie tez promocje 18 kg chodzą na allegro pinżej 160 zl Quote
jo_ann Posted July 29, 2007 Author Posted July 29, 2007 forest od 4 dni je zmieszana stara dog chow z purina pro plan z lososiem /mniej wiecej pol na pol/ i pierwszy raz od kiedy jest u mnie ma juz 2 dni normalne kupy... moja radosc nie zna granic:lol: Quote
Tilia Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Moje dwie suki po reakcji alergicznej na Bento (wystąpiła nagle, po którymś worku) przestawiłam najpierw na Pro Plana z Rybą a potem Acanę z rybą. Acanę jedzą już pół roku (nie jedzą samego suchego) i nadal bardzo im smakuje- o dziwo, bo suche to nie jest ich ulubione jedzenie ;) W każdym razie skończyły się problemy z łupieżem, bardzo ładnie odrasta im włos po trymowaniu (gęsty, błyszczący), wszystko ok. Quote
Klaudia i Dino Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Pro Plan z łososiem jest super,sierść też była piękna,ale mojemu niejadkowi o wiele bardziej smakował Hill's z łososiem;) Quote
moth Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Klaudia i Dino napisał(a): Hill's z łososiem;) Hill's jest z tuńczykiem. Quote
jo_ann Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 kupy wrocily do normy po kolejnym, zmasowanym odrobaczeniu....:p wiec karma ani zla, ani dobra nie byla tego powodem. ale przerobilismy w tym czasie nieduze ilosci: Purina pro plan z lososiem-faworyt!! tlusciutkie granulki, zapaszek, forest kocha nawet jako nagrodki Nutra nuggets lamb&rice - dosc male granulki, chyba troche za male jak na sznaucera sredniego;) mniej tlusta, forest konsumowal bez problemu purina dog chow lamb&rice- forestowi smakuje bardziej niz PDChow z indykiem, ale ogolnie ani ja ani on zachwyceni nie jestesmy :cool1: teraz czekamy na Brita lamb&rice i Acana l&r-zobaczymy... w kazdym razie z lososiowym PPP na pewno sie nie zegnam na dlugo:) Quote
Therion Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 To ja polecem Nutre Gold z łososiem, moje znajome bokserki uwielbiaja ja i sa w swietnej kondycji, tylko cena karmy spora. Quote
Aten@ Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 moja amstaffka również bardzo chętnie wcina proplana z jagnięcinką (ale wersja athletic), a sznaucerka mini wcina również jagnięcinkę, a od czasu do czasu dostaje łososia - o tego łososia, to zabić się chce :lol: ogólnie z proplana jestem bardzo zadowolona, mimo upływu czasu i kolejnych worków karma się sukom nie nudzi :D Quote
leszekpw Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Acana Salmon wydaje sie byc jednak lepsza dla psa alergika niz Purina Pro Plan Salmon. Acana nie zawiera pszenicy i kukurydzy a Purina niestety tak. Quote
Viris Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 leszekpw napisał(a):Acana Salmon wydaje sie byc jednak lepsza dla psa alergika niz Purina Pro Plan Salmon. Acana nie zawiera pszenicy i kukurydzy a Purina niestety tak. Po Purinie moja sucz zgubiła 1/3 sierści, a drapała się niemiłosiernie. Ale niestety Acany nie rusza. Nawet nie chce na nią patrzeć. A to dziwne bo jakiekolwiek kulki zawsze ją "jarały" jak były "nowe". Quote
Marek Kurski Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 niezla jest ta: http://www.1stchoice.com.pl/pl/nourriturepourchiens.adultes.agneauriz.php i ta http://www.1stchoice.com.pl/pl/nourriturepourchiens.adultes.toutesraces.php mieliśmy próbki z moim psiakiem, który jest bardzo wybredny. Quote
IMMNESS Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Viris -a próbowałaś może PROFormance Lamb&Rice? :razz: Jeśli nie to wypróbuj - polecam! :) Quote
Recommended Posts