Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia_zg napisał(a):
Witaj Mona :)
Kolekja storczyków imponujaca, zauważyłam ogromną hoje na oknie kwitnie Ci też ??
Hihi Koralik łobuziak oj ciekawa jestem jak on wyglada po strzyżeniu :)
Pozdrawiamy

Kasiu hoja kwitnie od marca do listopada,,czasem ma i 20 kwiatostanow,obrywam je i zostawiam tylko 5 .bo zapach jaki wydzielaja w nocy jest tak slodki ze nieda sie wytrzymac.

Patikujek napisał(a):
Monisia ty wiesz że skoro będziesz miała Koralika u siebie to i mnie też:evil_lol:
Nie przepuszczę okazji zobaczenia go:loveu:

pati przeciez on miszka ulice dlalej:lol:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mona ty fachowiec jak widze od kwiatków. :lol:

1,5 roku temu dostałam kwitnący kwiat CYMBIDIUM. Wtedy mial piekne 4 lodygi z kwiatami. Więcej nie zakwitl. Są tylko liście. Co robić by kwitł ...

Ja lewus do kwiatów.:evil_lol:

Posted

Mona4 napisał(a):

koralik wazy 1.100 jest to zakapior jakich malo,wszedzie go pelno,na desce do prasowania,na parapecie,pod prysznicem, wszedzie wejdzie:evil_lol:a gdy wychodzi na spacer slyszy go cale osiedle.Pare dni temu mial pierwsze strzyzenie,dwie osoby go trzymaly abym mogla bo obciać.
Tego diabla widze dziennie na spacerku ,ale zawsze jestem bez apatatu:mad:

A to on gdzies obok Ciebie mieszka?
To co Ty ciotka fotow zadnych nie dajesz jak codziennie widujesz :mad:

Posted

AnkaG napisał(a):
Mona ty fachowiec jak widze od kwiatków. :lol:

1,5 roku temu dostałam kwitnący kwiat CYMBIDIUM. Wtedy mial piekne 4 lodygi z kwiatami. Więcej nie zakwitl. Są tylko liście. Co robić by kwitł ...

Ja lewus do kwiatów.:evil_lol:

Rośliny należy nawozić do końca sierpnia nawozem o wysokiej zawartości azotu, a później nawozem pobudzającym kwitnienie.Mozna go uprawiac w ogrodzie od maja do pazdziernika.Do zawiązania pączków wymagają one chłodu nocą i znacznej różnicy temperatur (około 16°) między nocą a dniem.

Z Forum orchidarium- cymbidium-Inicjowanie kwitnienia Chłodne noce (od 10-14 stopni) pobudzają cymbidium do tworzenia pędów kwiatowych dlatego od kwietnia (po ustąpieniu przymrozków) wystawiamy na zewnątrz i wnosimy spowrotem dopiero pod koniec pazdziernika lub przed pierwszymi przymrozkami.

To nietaki prosty w uprawie storczyk:shake:ale za to jaki piekny:loveu:

Zapraszam na nasze forum. www.orchidarium.pl tam sie dowiesz wszystkiego.

Posted

Pati to zaparaszam ,miejsce w kojcu zrobimy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A ja dopiero wrocilam z Wroclawia.jak rano o 5 wyjechalam to wrocilam 30 minut temu,wymeczona,wymanglowana,glodna brudna i zla.

Od niepamietnych czasow jechala pociagiem,myslalam ze konfort jazdy bedzie taki jak rachunek za bilet. 56 zl O zgrozo stwierdzilam ze nasze PKP to sredniowiecze brud kila i mogila:angryy: pociag pospieszny w Wroclawie do krakowa opuzniony o 30 minut,brudny,cuchnacy,brawo PKP:angryy:

Posted

Dzięki Mona za info o kwiatku.

A ja jestem w szoku. Za bilet na samolot do Sztokholmu i z powrotem z Poznania dla syna zapłaciłam 157 zł. Oczywiście tanimi liniami. Ale porównajcie to do PKP.

Posted

[quote name='Mona4']Kasiu hoja kwitnie od marca do listopada,,czasem ma i 20 kwiatostanow,obrywam je i zostawiam tylko 5 .bo zapach jaki wydzielaja w nocy jest tak slodki ze nieda sie wytrzymac.
/quote]

To tak jak u mnie Monisiu...hoja ostatnio wariowała latem to wynosiłam ją na dwór na noc bo nie dało rady wytrzymac z zapachem ale i tak uwielbiam tego kwiata...storczyki również miałam ale pewnego dnia przyszła znajoma mamy zaczeła tak sie zachwycac kwiatami ze od jej wizyty zaczeły padac i nie mogłam ich uratować i teraz jakos sie boje kupić...
Jejciu to Wasze maleństwo jest przeurocze a jakie ma ładne M4 :)
Pozdrawiami i przyjemnej nocki zyczymy :loveu:

Posted

t_kasiek napisał(a):
Mona - wiem, ze sie powtarzam, ale jestem pod wrazeniem twoich kwiatow !!!!! sa jak z bajki :)

Kasiek dziekuje, jak bede robic sadzonki dto ty i mama dostaniecie w prezecie.:loveu: Ale z tym musze jescze poczekac do Maja

Posted

tigrunia napisał(a):
Bry wieczór Mona .. jak maluszek ? :loveu:

No właśnie?

I pokazuj nam wreszcie obciętego Koralika:loveu: Ciotki dawno go nie widziały, a on przecież wychował się prawie na forum.

Kwiatki śliczne!

Posted

Kochane cioteczki, ja tak posze jak popadnie bo ostatnio ciagle w drodze jestem,normalniesama juz niewiem jak sie nazywam:shake:. Koralik bedzie umnie jutro!!!!!!!!!!! wiec sesje zdjeciowa bede robic.

Dzis odrana siedzialam w Operze w Bytomiu bo moi mlodzi startowali do poprostu tancz:cool3:. Z Marnym skutkiem,ale przygoda fajna.
mam pare fotek,to wkleje

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...