drado Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Drodzy miłośnicy dogfrisbee! Mam ogromny zaszczyt i przyjemność zaprosić Was do Wrocławia na Mistrzostwa Europy Dogfrisbee 2007!! W dniach 21, 22, 23 września 2007 rozegramy zawody w następujących konkurencjach: • Quad Europe - Long Distance w formule The Quadruped, oddzielnie w kategorii kobiet i mężczyzn. • Starters – dla debiutantów i początkujących teamów (dwie rundy Freestyle po 90 sekund i jedna runda Toss & Fetch, regulamin USDDN) • Advanced – dla zawodników zaawansowanych (dwie rundy Freestyle po 120 sekund i jedna runda Toss & Fetch, regulamin USDDN) • Young Dog – dla zawodników z psami w wieku 9-18 miesięcy (dwie rundy Freestyle po 90 sekund i jedna runda Toss & Fetch, regulamin USDDN) • Freestyle Quailifier Division (dwie rundy Freestyle po 120 sekund i jedna runda Toss & Fetch, regulamin USDDN. Uwaga, ta dywizja jest dostępna wyłącznie dla teamów, które zdobyły kwalifikację do Finału Krajowego DCDC 2006 lub 2007 • Super-Pro T&F Qualifier Division (dwie rundy Toss & Fetch, regulamin USDDN) Zwycięzca Freestyle Quailifier Division będzie miał prawo noszenia tytułu Mistrza Europy Dogfrisbee 2007. Tytułu z roku 2006 bronić będą Sabine Bruns z suczką Y! Mistrzostwa Europy 2007 będą również kwalifikacją USDDN. Pierwsze 5 teamów w rankingu Freestyle Quailifier Division oraz 3 pierwsze teamy w rankingu Super-Pro T&F Qualifier Division uzyskają prawo udziału w Finałach Międzynarodowych (International Finals) USDDN w Louisville (USA)! Zapraszam na stronę www.dogfrisbee.org, gdzie dowiecie się więcej i możecie już dziś zgłosić swój udział w Mistrzostwach Europy Dogfrisbee! Do zobaczenia we wrześniu we Wrocławiu! Czekamy na Was, Wasze wspaniałe psy, Waszą pasję i entuzjazm! Dariusz Radomski Organizator ME Dogfrisbee 2007 w Polsce Członek Steering Committee USDDN www.dogfrisbee.org Quote
shangri_la Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 super prawie zaraz obok mojego domu :evil_lol: bedziemy na 100% ogladac. ale mam takie pytanko, czy wstęp na ta impreze bedzie platny, czy beda jakies stoiska handlowe no i czy mozna zabrac niezgloszonego psa :razz: ? czy to troche zawczesnie na takie szczegolowe pytania? :) pozdrawiam Quote
stereo Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Już się cieszę na te zawody :multi: drado napisał(a):Starters – dwie rundy Freestyle po 90 sekund Chyba zacznę rozważać Advanced :cool1: Quote
drado Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 wstęp będzie bezpłatny, stoiska handlowe zaprosimy też. Psa można będzie zabrać, oczywiście nie można z nim będzie wejść na płytę, ale na widowni jak najbardziej:-) Quote
drado Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 stereo napisał(a):Już się cieszę na te zawody :multi: Chyba zacznę rozważać Advanced :cool1: to jest bardzo trudna decyzja. Do najwyższej kategorii zapiszemy tylko Finalistów DCDC. Tam trzeba rzeczywiście coś pokazać i w zasadzie jak ktos nie rzuca 20 pkt w mini, to nie ma szans na pierwszą dziesiątkę, nawet piętnastkę, nawet z bardzo dobrym freestylem. W Advanced jest zawsze baaaardzo wysoki poziom - to najczęsciej teamy o wysokich umiejętnościach, które z jakichś względów obawiają się rywalizować w najwyższej kategorii. Starsznie trudno tam się wbić do czołówki. Naszym dwóm dziewczynom - Agnieszce i Marii udało się w zeszłym roku - 3 i 4 miejsce! W Starters jest dość spokojny, piknikowy poziom, ale ZAWSZE znajdą się 3-4 genialni, zjawiskowi debiutanci i też nie jest łatwo wbić się na podium. Nie pozostaje nic innego jak zostać samemu takim genialnym debiutantem:lol: Quote
stereo Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Albo zostać genialnym debiutantem w W-wie i nie mieć już innego wyjścia :eviltong: Zobaczę, jak nam pójdzie w W-wie i wtedy się zgłoszę :lol: Quote
wendka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 stereo napisał(a):Albo zostać genialnym debiutantem w W-wie i nie mieć już innego wyjścia :eviltong: I jak powiedziala, tak zrobila :cool2: Quote
stereo Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Dzięki :oops: Ale: drado napisał(a):Tam trzeba rzeczywiście coś pokazać i w zasadzie jak ktos nie rzuca 20 pkt w mini, to nie ma szans na pierwszą dziesiątkę, nawet piętnastkę, nawet z bardzo dobrym freestylem. I tu mamy problem... :cool1: Quote
drado Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 jeszcze masz czas żeby poprawic MD! codziennie jednak trzeba ćwiczyć w cyklu np 30 rzutów bez psa - 5-6 z psem, 30 bez psa - 5-6 z psem. W pełnym rozluźnieniu, bez uzycia siły, pracując wyłącznie nad szybkością ręki, dobrym spinem i kątem wypuszczenia dysku. Quote
drado Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 stereo napisał(a):Albo zostać genialnym debiutantem w W-wie i nie mieć już innego wyjścia :eviltong: Zobaczę, jak nam pójdzie w W-wie i wtedy się zgłoszę :lol: Prorok jakiś czy co?:evil_lol: Quote
drado Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Witam! Jutro w piątek 14.09.2007 o 23:59 zamykam listy startowe Mistrzostw Europy Dogfrisbee 2007! Status na dzisiaj: Long Distance - QUAD EUROPE - 27 zgłoszeń Young Dogs - 12 zgłoszeń Starters - 10 zgłoszeń Advanced - 17 zgłoszeń Freestyle Qualifier Division - 28 zgłoszeń Super-Pro T&F Division - 33 zgłoszenia http://dogfrisbee.org/e_lista.html Szczegółowy plan godzinowy zawodów zostanie ogłoszony 15.09. Do zobaczenia we Wrocławiu!!! Quote
Anza&Hacker Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Już po ME - to może ktoś poda wyniki? :razz: ...albo wstawi jakieś fotki, czy filmy? :loveu: Quote
Neo&Anti Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 kilka fotek mojej produkcji. Fotki sa z niedzieli. http://antibes.republika.pl Quote
gonek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 A tu moje fotki (trochę dużo :evil_lol:) Quote
gonek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 jeszcze raz: http://picasaweb.google.pl/piesyme/MistrzostwaEuropyDogfrisbee2007 Quote
shangri_la Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 to i ja wstawie pare fotek ktore zrobil moj TZ :p tu jest zdaje sie Sabine i Y ( wygrali :cool3:, wogole sabine i markus wzieli pierwsze 4 miejsca w tym freestyle division costam :evil_lol: tylko z roznymi psami ,ehh niezli sa ci niemcy :razz:) cd :razz: pozdrawiam Quote
shangri_la Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 jeszcze raz ja :lol: tutaj dalej Sabine z Y a tu juz Marcus Wolff i Cato :p [FONT=Verdana][SIZE=2] :cool3: :evil_lol: pochod wszystkich uczestnikow :lol: i wszyscy razem ( troche małe :roll: ale pewnei neibawem ktos wrzuci pelna wersje :razz:) pozdrawiam [/FONT] Quote
bellatriks Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Super! A jakieś filmiki może macie? :cool3: Quote
Monisia92 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Moje tutaj: http://www.dogfrisbee.fora.pl/dcdc-07-oraz-me-dogfrisbee-07-od-strony-6-zdjecia-t100-75.html początek gdzieś na dole, a koniec... uhuhu kiedyś będzie napewno:evil_lol: Quote
wendka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Monisiu92 :diabloti: : przepiekne foty! Quote
Monisia92 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 No co, pseudonim artystyczny:evil_lol::lol: (mała kontynuacja na stronie 7 i trochę 8 ;) ) Quote
shangri_la Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 niewiedzialam gdzie wstawic a tutaj mam filmik pokazu tanca z psem prezentowanego podczas mistrzostw :cool3: tu link http://www.youtube.com/watch?v=YjDNxzeeoSA pozdrawiam Quote
Regis Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Super impreza była :) Gratuluję wszystkim startującym :) Pora na pierwsze moje zdjęcia: Quote
Recommended Posts