Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest TyŚka
Posted

Liczyłam, że mieszkasz bliżej, ale Łuków jest mi znany. :D

Posted

Nie jest tak źle, mam mniej więcej po równo do Warszawy i Lublina :D.

Na tym zdjęciu idealnie widać na jaką głębokość najdalej Kiba wchodzi. Nie wdała się w Czesię :P.

2cdy6b6.jpg

Posted

1.8   :)

Dziękuję za miłe słowa   ^_^. Dzisiaj na woku przedstawialiśmy prezentacje zdjęć, pierwsze zdjęcie było Kiby i moja nauczycielka tak się patrzy i patrzy i nagle stwierdza, że tego psa ktoś już tu pokazywał. Złodzieje są wszędzie   :mellow:.

Cały czas ten obiekty za mną chodzi, zastanawiam się czy zrobić sobie tatuaż czy kupić obiektyw :P

:O Jeny że ludzie tacy są.. Masakra.

Jak będziesz na wystawie porób fotki, z chęcią obejrzę :)

Guest TyŚka
Posted

Ja poproszę o fotki haszczaków :D

Miałam być na wystawie, ale wyskoczyło mi wesele :/

Chodziło mi o to, że ja mam do Ciebie kawałek, a już liczyłam na jakies dogo-spotkania.

Posted

Jak uda mi się zawitać to przywiozę mnóstwo fotek :D. 

Dzisiaj kontynuowałyśmy tydzień zdjęciowy i byłyśmy na sesji z Muffinem. Było przezabawnie, ale to już norma :D. Kiba była bardzo grzeczna jak zwykle zresztą, a co najważniejsze nie broniła "zasobów" przed Muffinem, chyba wreszcie zaczaiła, że to nie jest fajne zachowanie :). W drodze powrotnej odwiedziłyśmy weta, żeby zapuścić kropelki, bo foresto na nią nie działa, młoda jak tylko zaczaiła, że idziemy do weta to zaczęła ciągnąć w drugą stronę, nienawidzi tam chodzić hehe  :lol:. Teraz czekamy aż zaczną kwitnąć wiśnie i jedziemy do sadu na fotki, już nie mogę się doczekać :D.

s3lm6e.jpg

No i Muff 

2ugpaae.jpg

Posted

Na wystawę w końcu nie pojechałam, bo stwierdziłam, że jednak wolę pojechać z Kibą na dog games. Na 99% będzie można nas tam spotkać, a 1% został na utrudnienia drogowe :D.

2nsubya.jpg

Posted

Wróciłyśmy z zawodów około 21, obie padnięte. Kiba była strasznie rozproszona, ale nie dziwię jej się, bo pierwszy raz była na takich zawodach. Było kilka moich kochanych tollerków i whippetów  :wub: . Kiba poznała nowych psich znajomych i z jednym nawet pozowała do zdjęć, aktualnie czekam na jej fotki :D. Oczywiście na zawodach było stoisko z zabawkami i to nie byle jakimi: ażurki, cuzy, chuckity, planetki... dałam się im zwieźć i kupiłam indoor squirrel, mój biedny portfel troszkę oberwał :P. Co do zdjęć to są jakie są, zabrakło teleobiektywu, pięćdziesiątka niestety nie dawała rady, ale pamiątka jest :). 

1ywktg.jpg

Guest TyŚka
Posted

Nie planujesz może spędzić majówki lub wakacji na Roztoczu? :D

https://www.youtube.com/watch?v=fStp5DqzvAM

Posted

Przez Twoje zdjecia moj portfel tez chyba oberwie bo zachcialo mi sie czegos jasnego do focenia. 

Zawsze do usług  :P

Witamy się  :D

Super fotki robisz!  ;)

http://oi62.tinypic.com/2nsubya.jpg<3

Bardzo mi miło :D

Nie planujesz może spędzić majówki lub wakacji na Roztoczu?  :D

Tereny piękne, ale majówkę spędzam w Łukowie, a na wakacje wyjeżdżam nad morze, dokładniej Rowy najprawdopodobniej, ale okaże się dzień przed wyjazdem jak zwykle :D.

Zabaweczka dorwana na dog games prezentuje się tak

2yosar7.jpg

I Kibula z wczoraj

fkbm02.jpg

10 dni wolnego czas zacząć! Jutro zamierzam pojechać z Kibą rowerem nad zalew (w obie strony 10km), a potem zabiorę się do strzyżenia Czesi. Teraz wygląda jak dziwne nieopierzone coś, bo mój tata zabawił się we fryzjera i wyciął jej futro na głowie, aż wstyd wychodzić z nią na spacery :D.

Guest TyŚka
Posted

Ej, ja mam wolne tylko do 6ego, 7mego idę do szkoły... nie lubię Cię :p

Smieszna ta zabawka :D

A o wyjeździe pomyśl, chętnie Was oprowadzę ;p

Posted

Zawsze możesz sobie wolne wydłużyć :P. Może kiedyś wpadnę na Roztocze, jak będę miała prawko, ale na chwilę obecną raczej nie ma szans ;).

Dzisiaj nic nie wyszło z rowerowania, bo co chwilę pada deszcz, ale poszłam na pola na przeciwko mojego domu, tam gdzie jest mnóstwo kleszczy. Chciałam wypróbować nowy sposób na te wredne małe łajzy, a mianowicie napar z czystka i o dziwo działa :D. Jedynie nie spryskałam Kibie pyska i tam trzy kleszcze złapała, ale jestem w szoku. Zawsze jak w te krzaki młoda się wpakowała dosłownie na 2 minutki to potem przez kolejne 30 wyjmowałam jej dziesiątki kleszczy, a teraz do domu nie przyniosła nic  ^_^.

Posted

Jednak Czesia nadal nieobcięta, ale jutro już się za to zabiorę :D. Natomiast wczoraj z Kibą byłyśmy na frisbee w parku, na początku była fajnie nakręcona, co prawda jakoś dyski jej często wylatywały z paszczy, no ale okej zdarza się :D. Ale gdy radośnie do mnie hopsała zobaczyła pieska, wypluła dysk i siup do niego, po drodze zawróciła, ale odwiedziła krzaczki i zabrała się za wąchanie. Po chwili wróciła i była gotowa do dalszej zabawy i lepiej jej szło niż wcześniej, no ale myślałam, że mamy to już dawno za sobą, a tu okazuje się, że problem wrócił i trzeba się spiąć i to wypracować. Przynajmniej mamy co robić przez te dni wolne :P. Po frisbee zabrałam się za robienie zdjęć i baaardzo się cieszę, że Kiba nie broniła żarcia przed Rayem i tak chętnie z nim pozowała, przynajmniej bronienie zasobów mamy z główki :).

2zxuxrk.jpg

262y1i8.jpg

2n6avqq.jpg

A tu niedobry Ray nie chce, żeby Kiba przyszła do pańci hahaha :D.

zt6gix.jpg

Guest TyŚka
Posted

Zazdroszczę Wam ozzikowego towarzystwa :(

Weźcie, ja się przeprowadzam do Was :D

Posted

Każde psie towarzystwo jest dobre, o ile psy są ogarnięte :D.

W niedzielę byłyśmy na spacerze z Muffinem, na którym Kiba wytarzała się w odchodach, calutki pysk był brązowy, a Muffin jej to zlizywał mniam mniam  :lol:. Wczoraj z kolei pojechałyśmy z Julitą i Rayem nad zalew rowerami, 10km+ kilka tam po polach i lasach. No i Kibę ogoliłam z racji tego, że musiałam ją umyć z tego gówienka, a Czesię golę dzisiaj, zaraz. Wieczorkiem idziemy na sesję na pola, a jutro z samego rana jedziemy na zdjęcia do sadu wiśniowego. Żyć nie umierać :D.

5jsbpz.jpg

2ahrtc.jpg

Prawe uszko we krwi, bo przy zabawie Ray ją za mocno złapał, żadnego rozcięcia na szczęście nie ma :).

Guest TyŚka
Posted

Fajnie korzystacie  z wolnego :) Chyba kiedyś się do Was wybiorę ;)

My niestety zmagamy się z pokleszczówką, a taka piękna pogoda za oknem...

Fakt, każde psie towarzystwo jest dobre, o ile jest ogarnięte. Szkoda, że u nas takie nie istnieje :D I zadajemy się z białą krową, która nie ma mózgu.

Pokaż Chersi o goleniu. I takie moje pytanie - masz może dziewczyny zestawione jakoś razem? Bo chciałabym zobaczyć czym się różnią, bo na chwilę obecną je nie rozróżniam. Może to głupie, ale dla mnie jedno w barwach pszeniczych i drugie :D. Jedno kudłate i drugie ;D

• 3 months later...
Posted

Dawno mnie tu nie było  :P. Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze. W te wakacje byłyśmy nad morzem, na seminarium frisbee z Paulą Gumińską, fotospacerze w Lublinie, wystawie w Łukowie, u babci, na Dog Games Sopot...no działo się sporo, jestem naładowana pozytywną energią, ciekawe na jak długo  :D. Jakiś czas temu powstał filmik ze sztuczkami: https://www.youtube.com/watch?v=krbyS98Go3I

2zjde9i.jpg

b8pgg6.jpg

29f2uc7.jpg

15po9jl.jpg

• 2 months later...
  • 1 month later...