Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzecie podejście do założenia galerii, wedle zasady "do trzech razy sztuka" powinno się udać  :P .

A więc przedstawiam wam Chersi zwaną również Czesią i owcą. Mieszanka pudla i labradora, wiek: 5 lat. Pies, który nie przepuści żadnemu zbiornikowi wodnemu i bynajmniej nie wchodzi tam, żeby sobie pochodzić lub się ochłodzić, ale po to żeby sobie popływać. 

of0emf.jpg\

I najmłodsze dziecię, Kiba, moje oczko w głowie. Głąb jakich mało, ale najkochańszy na świecie  :D. Mój osobisty mistrz sztuczek i frisbee, glizda i gnom. W kwietniu skończy 2 lata  :).

2j43vp5.jpg

Posted

Bardzo ładne futrzaki, ciekawa mieszanka genetyczna i świetne zdjęcia.

Pies, który nie przepuści żadnemu zbiornikowi wodnemu i bynajmniej nie wchodzi tam, żeby sobie pochodzić lub się ochłodzić, ale po to żeby sobie popływać. 

Mój też nie przepuści, to charakterystyczna cecha dla labradorów i mieszanek.

Posted

Właśnie wróciłyśmy ze wsi. Kiba szalała po lesie, a potem pogoniła kota babci, wredota  :angry:. Podczas grania w tenisa na świetlicy wujek chciał ją nastraszyć paletką, ale młoda nie daje sobie w kaszę dmuchać i szczeknęła na niego ze dwa razy, a potem do końca gry go bacznie obserwowała  :P. 

vnnfyv.jpg

6i4cpg.jpg

2ijn58h.jpg

Posted

Ależ masz śliczny duecik. Piękne dziewczyny Ci się trafiły. 

Piękne i charakterne  :D. Dziękujemy  :).

Dzisiaj Chersi stuknęło 5 latek i ciągle głowię się jak to możliwe. Nawet kilka razy sprawdzałam w książeczce czy na pewno urodziła się w 2010r  :huh:.

Posted

No to dużo dużo dużo zdrówka i jak najwięcej wspólnych lat życzymy!!! :) :) Ja też czasem nie wierzę, że moja Żaba ma 12 lat, dałabym jej więcej...

Posted

Cudne dziewczyny z Chersi i Kiby, tylko zdjęć mało! 

Mało, bo dawno nie robiłam  :(. A poza tym Kiba ma babeszjozę, jak co roku wszystkie kleszcze się jej czepiają i żadne preparaty na nią nie działają.

Mogę wstawić jedynie stare fotki i przedwczorajsze domowe.

vsou14.jpg

34si5mw.jpg

20r5qur.jpg

2rpqyky.jpg

Posted

Dzisiaj już Kiba czuje się świetnie (co objawia się szczekaniem, ciągnięciem na smyczy, bieganiem i skakaniem w skrócie) i dlatego poszłyśmy z jej koleżkami na spacer także mam foty  :D.

2zgyp6x.jpg

2dtoiee.jpg

Więcej jutro, bo już mi się odechciało dodawać tu zdjęcia haha  :cool1:.

• 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy za życzenia :). Nie miałam kompletnie czasu tu wchodzić, ale teraz już raczej będę tu zaglądać  ^_^.

Wczoraj z Kibą wybrałyśmy się rowerkiem nad zalew, jakieś 10km pewnie będzie i młoda pięknie zasuwała równo ze mną i ta pogoda, coś wspaniałego. A dzisiaj po obiedzie jedziemy na wieś, pogoda co prawda mniej fajna, ale przynajmniej dziewczynom będzie chłodniej.

35lssgw.jpg

jr67pk.jpg

nvs8c4.jpg

5maj2v.jpg

Posted

olla - czym focisz? Bardzo ładne zdjęcia, nie ma to jak słonko..

Nikon d5100, a obiektyw najczęściej 50mm, ale zdarza się też 18-105mm 

Proszę państwa, stał się cud. Chersi po rzuceniu piłeczki przynosi ją od razu do mnie, a nie leci na bok, żeby pogryźć  :D.29e28ax.jpg

ng3wc6.jpg

A tak się ganiały jak Kiba dorwała zabawkę  :P

28sbwb8.jpg

Posted

1.4 czy 1.8?

1.8  :)

Dziękuję za miłe słowa  ^_^. Dzisiaj na woku przedstawialiśmy prezentacje zdjęć, pierwsze zdjęcie było Kiby i moja nauczycielka tak się patrzy i patrzy i nagle stwierdza, że tego psa ktoś już tu pokazywał. Złodzieje są wszędzie  :mellow:.

Guest TyŚka
Posted

Dopytałabym się kto to... i powiedziała kilka słów... Podpisuj swoje zdjęcia, innej opcji nie widzę.

Ty chodzisz jeszcze do szkoły? :o

Posted

Problem w tym, że ona już nie pamięta kto je miał. Pozostaje tylko sprawienie sobie znaku wodnego, może brat pomoże, w końcu informatyk  :cool1:.

Tak się składa, że jestem w 1 klasie liceum  :D.

Wczoraj byłyśmy z Kibą na sesyjce jej koleżki. Cały ten czas, gdy robiłam mu zdjęcia grzecznie sobie leżała i tylko obserwowała  :). A potem na komendę "daj buzi Rayowi" lizała go po pyszczku, nie ma chyba słodszej sztuczki  :D. A w niedzielę wystawa w Lublinie, może tym razem uda mi się skombinować transport.

289ht8j.jpg

Guest TyŚka
Posted

Czekaj, czekaj... Ty z lubelskiego? I prawie moja rówieśnica? Jaki ten świat mały :D

Ozzik :) Piękności.