Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Drakkar + miaukunka Zorka[*]

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

McDzik napisał(a):

Basia Bonnie - ta co tam wspolne wystawy i gadanie 10 minut bo zamieszanie jest ... ja tu widzie, ze wy z goldenka tez sie na zlot szykujecie :D !!!! Także wypas będzie :D 6 dób razem xD szaleństwo xD

Nera- weź jedź na zlot, co to bez Ciebie będzie xD Przedluzyli termin bo 3 miejsca sa jeszcze wolne i szukają!!! Coś dla Ciebie :D !!!

Ooo, sie bedzie działo:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Też namawiam Nere, a ta nie:mad:

Posted

Ja już się bałam, że jak pojadę na zlot to nikogo nie będę znała, ale przypomniało mi się, że spotkamy się na wystawie w Krakowie, nie? Już gadałam z tatą na ten temat, dostosuję się do Waszych wymagań(chodzi mi o godzinę i dzień) ;)
To już tylko miesiąc i tam kiilka tygodni :lol:

Posted

A z jakiej hodowli jest Drakkar? Ok, już wiem, zerknęłam na pierwszą :cool3: Hodowli w pl jest całkiem sporo. Ostatnio się dowiedziałam, że nawet w moim mieście jest jedna :crazyeye: Dziwne jest to, że czasem te mniej znane/nowe chcą za szczeniaka więcej niż te utytułowane z wieloletnim doświadczeniem :diabloti:

Posted

BBeta napisał(a):
A z jakiej hodowli jest Drakkar? Ok, już wiem, zerknęłam na pierwszą :cool3: Hodowli w pl jest całkiem sporo. Ostatnio się dowiedziałam, że nawet w moim mieście jest jedna :crazyeye: Dziwne jest to, że czasem te mniej znane/nowe chcą za szczeniaka więcej niż te utytułowane z wieloletnim doświadczeniem :diabloti:

BBeta, a jaka hodowla jest u Ciebie? :cool3:
Najbardziej rozwaliła mnie hodowla Rimmel, połowa miotu to pety i jeszcze sprzedają je po 1,5 tys zł. :-o :-o :-o

Posted

Właśnie sie dowiedziałam, że w Gdańsku jest do adopcji spanielka clamber (nie wiem jak to sie pisze :oops:), może później będę miała zdjęcia.
A Drakuś jak zwykle śliczny :loveu:

Posted

jamnicze napisał(a):
Właśnie sie dowiedziałam, że w Gdańsku jest do adopcji spanielka clamber (nie wiem jak to sie pisze :oops:), może później będę miała zdjęcia.

Dzięki jamnicze za czujność, wiemy już o psince (pisze się clumber spaniel). ;) Miała niedawno ciężką operację wycięcia guzów pochwy (ważyły 2 kg :-o), teraz suńka jest na tymczasie, ale nie może tam długo zostać niestety... :shake: Jeśli jakiś domek się szybko nie znajdzie, wróci do schroniska... :placz:

Sorki za zaśmiecanie galerii Drakusia. :oops: ;)

Posted

Nera- napisał(a):
Ja niepojade na zlot niepusci mnie rodzina i niestac mnie na to

Szkoda:-(
basia bonnie napisał(a):
Ooo, sie bedzie działo:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Też namawiam Nere, a ta nie:mad:

:mad::mad:

Asia&gordonisko napisał(a):
Ja już się bałam, że jak pojadę na zlot to nikogo nie będę znała, ale przypomniało mi się, że spotkamy się na wystawie w Krakowie, nie? Już gadałam z tatą na ten temat, dostosuję się do Waszych wymagań(chodzi mi o godzinę i dzień) ;)

Dzień : niedziela, godzina: bliżej nieokreślona:diabloti:

BBeta napisał(a):

Asia & Ginger napisał(a):
Najbardziej rozwaliła mnie hodowla Rimmel, połowa miotu to pety i jeszcze sprzedają je po 1,5 tys zł. :-o :-o :-o

Dołączam się do pytania Asi:)
Może w miocie było mało szczeniąt i chcieli sobie więcej zarobić?:shake:

jamnicze napisał(a):

Dzięki jamnicze za czujność, wiemy już o psince (pisze się clumber spaniel). ;) Miała niedawno ciężką operację wycięcia guzów pochwy (ważyły 2 kg :-o), teraz suńka jest na tymczasie, ale nie może tam długo zostać niestety... :shake: Jeśli jakiś domek się szybko nie znajdzie, wróci do schroniska... :placz:

Sorki za zaśmiecanie galerii Drakusia. :oops: ;)

Jakie tam zaśmiecanie::)

Posted

Nera- napisał(a):
Zaczynam miec wrazenie ze albo tutaj sie ze mnie stroi zarty albo naprawde nierozumie sie kwesti braku funduszy... po co bym mialajechac jak nie mam psa? no zastanowcie sie...

Ok, wyluzuj, ale żeby jechać na zlot, nie trzeba mieć psa;)

Dzisiaj Drakkar napędził mi niezłego stracha. Normalnie leżał sobie na legowisku aż nagle zaczął kłapać zębami, a z pyska zaczęły lecieć mu kropelki krwi. Szybko zajrzałam w pysk, niby nic tam nie było,tylko jeszcze lekko zakrwawione dziąsła, aż w końcu znalazłam... przebitego kleszcza:angryy: Nie wiem jak się tam znalazł, ale Drakuś najwyraźniej musiał przebić zębami tego małego krwiopijcę:angryy::roll:

Posted

Nera- napisał(a):
Sorki za moje uniesienie ale mam straszne klopoty rodzinne. Teraz jeszcze Mc na mnie na miescie czeka a ja niemoge przyjechac i niemam jej jak poinformowac...

Oby wszystko szybko wróciło do normy:calus:
psiulka napisał(a):
Witanko :)

No to Drakki Cię nieźle wystraszył. Zastanawiam się tylko, gdzie on miał tego kleszcza? o.O

Hej:)
Nie wiem, jeszcze raz całego go przeszukałam i już na szczęście nic nie znalazłam:roll:

Posted

magda_drakkar napisał(a):
:)
McDzik -Dobry pomysł:cool3:

No to super :multi: No to w jedną strone z tatą Twoim, a spowrotem z moją mamą :) Ja już wszystkie opłaty uregulowałam :) ej, a kupujemy koszulki zlotowe? :D Jak nie, to kupmy sobie zwykle t-shirty takie najtansze bez nadruku i same sobie zrobmy tam na zlocie nasze nicki czy cos xD ale taka koszulka to fajna sprawa, bo potem bysmy pisaka wziely i kazdy by nam sie podpisal, a to dopiero pamiątka!!! Jak myslisz, zamawiamy? :)

PS - what a horrible story with the stick xD ! (czy jak to się tam pisze xD)

Asia&gordonisko napisał(a):

Ja też będę w Krakowie jak coś :) !

Posted

Jakiś Słoneczny Orszak :cool3: w pobliżu jest jeszcze z Żywieckiej Rudzy no i oczywiście hodowla Cockermanki ;)

Posted

McDzik napisał(a):
No to super :multi: No to w jedną strone z tatą Twoim, a spowrotem z moją mamą :) Ja już wszystkie opłaty uregulowałam :) ej, a kupujemy koszulki zlotowe? :D Jak nie, to kupmy sobie zwykle t-shirty takie najtansze bez nadruku i same sobie zrobmy tam na zlocie nasze nicki czy cos xD ale taka koszulka to fajna sprawa, bo potem bysmy pisaka wziely i kazdy by nam sie podpisal, a to dopiero pamiątka!!! Jak myslisz, zamawiamy? :)

Koszulki zlotowe podobne są do tych dogomaniackich, tylko zamiast napisu z przodu "Dogomania" mają napis "VI Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków Sieraków 2008". Wkrótce zapodamy na wątku projekt koszulki. ;)

BBeta napisał(a):
Jakiś Słoneczny Orszak :cool3: w pobliżu jest jeszcze z Żywieckiej Rudzy no i oczywiście hodowla Cockermanki ;)

Dobrze, że nie Anielski Orszak. :evil_lol:
Z Żywieckiej Rudzy i Royal Antidotum znam. :multi:
Ale masz tam wybór. :cool3:

Koło mnie najbliżej jest hodowla, z której pochodzi Drakuś. :cool3: :multi:
Następne we Wrocławiu i Poznaniu. Jeszcze gdzieś mi się obiło o uszy, że jest jakaś hodowla w Lesznie, ale nie wiem czy to prawda. :roll:

Posted

Dobrze, że nie Anielski Orszak. :evil_lol:
Z Żywieckiej Rudzy i Royal Antidotum znam. :multi:
Ale masz tam wybór. :cool3:

Koło mnie najbliżej jest hodowla, z której pochodzi Drakuś. :cool3: :multi:
Następne we Wrocławiu i Poznaniu. Jeszcze gdzieś mi się obiło o uszy, że jest jakaś hodowla w Lesznie, ale nie wiem czy to prawda. :roll:

Wybór jest spory, ale nie skorzystam :diabloti: Mam inne plany :cool3:

Widzisz, Ty też masz w czym wybierać :cool3: