Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Drakkar + miaukunka Zorka[*]

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talagia napisał(a):
Mały wygląda REWELACYJNIE po strzyzeniu!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:
Rzeszów jest wasz! :multi::multi::multi:

Dzięki:cool3::loveu:;)
Zobaczymy, co tam na balkonie zwojujemy:diabloti:

Posted

BBeta napisał(a):
Co fryzjer może mieć do ukrycia? :diabloti: Oczywiście, że pies jest dużo spokojniejszy jeśli nie czuje lub nie widzi właściciela, nie ma się co dziwić, że większość fryzjerów woli zostać z psem sam na sam ;)

Oj kochana, mają i to sporo do ukrycia, m.in. podawanie środków uspokajających (bez konsultacji z wetem), złe traktowanie psa (krzyk, bicie), nieodpowiedni sprzęt (np. podwieszanie psa na wyciągu na suficie zamiast na stole groomerskim - wystarczy sobie wyobrazić co może się stać, gdy pies postanowi zeskoczyc ze stołu) i wiele, wiele innych. :shake:
Poza tym jeśli nie widzisz jak fryzjerka psa strzyże, to przy odbiorze często można się baaardzo zdziwić i psa nie poznać :-o (w sensie negatywnym oczywiście).
Naczytałam się o tym sporo, bo interesowałam się groomingiem, także nigdy nie zostawiłabym psa samego (chyba że fryzjerkę już znam i jej ufam). ;)

Posted

magda_drakkar napisał(a):
Jesteśmy:loveu: Zjadłam 2 pączuchy i ledwo żyję:evil_lol: A Drakuś nie dostał ani jednego:diabloti::shake:
Dzisiaj na spacerze Drakusiek zaprezentował swoje zdolności łowieckie:p:klacz: Najpierw spod nóg wyleciał mi zając i zaczęła się wielka gonitwa:razz: Ale Drakusław darł japę:evil_lol: Straciłam go z oczu, jedno i drugie poleciało w chabazie:razz: A po chwili z tychże chabazi wybiegł... jeleń:lol: Był dosłownie kilka metrów ode mnie:multi::loveu: I ten też został pogoniony przez Drakkara:diabloti: A na dokładkę jeszcze uganiał się za kuropatwami:evil_lol:
Młody wrócił do domu cały mokry, a teraz odsypia:lol:

ale zwierzyniec, zazdroszcze że na spacerze jelenie możesz spotkać :)

a piesiu jest przepiękny , po strzyżeniu wygląda tak dostojnie i ma taki śliczny łepek - wymiziać proszę psiunka od cioteczki :)

Posted

Portercik bombowy :loveu: takie niewiniątko :loveu: Spojrzenie czysto spanielowe "co złego- nie ja" :cool3:

Tak jak pisała Asia- jeśli fryzjera znamy i mamy zaufanie, lepiej psa zostawić, bo rzeczywiście mniej się denerwuje jak nas nie widzi ( gdy koleżanka mi Diune strzygła jak byłam w pokoju, był sajgon, jak wychodziłam spokój). Ale u kogoś kogo nie znamy lepiej nie ryzykować.

Posted

Tera Ci przynajmnie łatwiej go utrzymać w czystości.:loveu:.
( a ja też wolę zostać sam na sam z pieskiem kiedy mam go zrobić :cool3:,
i nie krzycze, nie daje środków i .........nic takiego )