Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Drakkar + miaukunka Zorka[*]

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie...
Mam smutną wiadomość:-( Dziś o godzinie 5. 24 Księżniczka Zorka odeszła za Tęczowy Most..:placz: Od wczorajszego wieczora walczyliśmy o życie Zorci. Od ok. 9 wieczorem zaczęła się dziwnie zachowywać; z trudem chodziła po schodach, kilka razy wymiotowała i nie dawała się dotykać:shake: szybko pojechaliśmy do weta. Z początku myślał, że kotka ma coś z gruczołami okołoodbytowymi, ale potem stwierdził ropomacicze:placz::placz: Uspokoił nas, że są jeszcze naprawdę duże szanse na uratowanie Zorki i nie ma się czego obawiać!!:multi: Podłączył małej kroplówkę, kicia wybudziła się ok 23. 00. Dostała zastrzyk przeciwbólowy, było z nią już nieco lepiej. Wet przepisał antybiotyk, który mieliśmy podawać 5 dni, a potem sterylka. Wróciliśmy do domu chwilę przed północą. Przed 1 w nocy podaliśmy jej antybiotyk. Ja poszłam spać, tata czuwał przy Zorce. Wszystko było dobrze... do 4. 30 nad ranem.:-( Znów do weta, który stwierdził ZAPALENIE OTRZEWNEJ! Z Zorcią źle, bardzo źle. Przestała oddychać. Była reanimowana, ale to nic nie dało...i stało się:placz::placz::placz::placz: Tata wrócił i wszystko mi to opowiedział...:placz::placz::cry::cry: Nie mogę się pogodzić z jej odejściem, nie miała przecież jeszcze 2 lat, w ogóle nie wyobrażam sobie życia bez niej!:placz:

Dziękuję Ci, Zorciu za te wszystkie wspaniałe dni i chwile, które spędziłam z Tobą. Byłaś najwspanialszym kotem na świecie.

Posted

Nie....Ja nie mogę w to uwierzyć....:( tak nagle.....tylko ją na zdjęciach widziałam, a rycze jak bóbr...

Madziu trzymaj się. Ona teraz biega szczęśliwie z innymi zwierzakami, i już nie odczuwa bólu....