Magot Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 2 portreciki na dobranoc :cool3: I po strzyżeniu ;) Quote
Izuuus Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Piękny :loveu: Jak na dobranoc, to dobranoc :lol: Quote
akira Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Jak ślicznie jest obszczyżony :):loveu: Quote
Magot Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Trzymajcie jutro kciuki o 14.30, Drakkar będzie miał robiony zabieg :kciuki: Quote
Izuuus Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 No to trzymamy kciuki ;) A co to za zabieg? :oops: Quote
akira Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Trzymajcie jutro kciuki o 14.30, Drakkar będzie miał robiony zabieg Ja trzymam. A jaki zabieg? na co? Quote
Magot Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Izuuus, akira : [quote name='Izabela124.']Hej Ap ropo smrodka, nadal mu tak z pyszczka brzydko pachnie? [quote name='Magot'] Tak, chociaż przemywam mu wargi po każdym jedzeniu i piciu i wycinam tam włosy, to na niewiele się to zdaje :shake: Mam nadzieje, że uda nam się pozbyć tego na feriach operacyjnie ;) :scared: Quote
Coffee&Nera Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Magot napisał(a): :scared: Ale co oni beda mu robic? Bo z tego ze mu czuc z pyszczka to operacji chyba niema chyba ze cos z faflami jest nie tak- nieznam sie na faflowych psiakach :eviltong: Quote
Magot Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Nera- napisał(a):Ale co oni beda mu robic? Bo z tego ze mu czuc z pyszczka to operacji chyba niema chyba ze cos z faflami jest nie tak- nieznam sie na faflowych psiakach :eviltong: Chodzi właśnie o fafle - zrobiły się w nich 'kieszenie', z których strasznie śmierdzi :roll: Zabieg polega na wycięciu 'zbędnych' fragmentów warg żeby pies miał równo pod faflami, a bakterie nie miały się gdzie rozwijać ;) Quote
Coffee&Nera Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Magot napisał(a):Chodzi właśnie o fafle - zrobiły się w nich 'kieszenie', z których strasznie śmierdzi :roll: Zabieg polega na wycięciu 'zbędnych' fragmentów warg żeby pies miał równo pod faflami, a bakterie nie miały się gdzie rozwijać ;) Poważny zabieg? Bedzie mial po tym jakas rekonwalescencje czy odrazu bedzie mogl normalnie spozywac pokarm? Quote
Magot Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Nera- napisał(a):Poważny zabieg? Bedzie mial po tym jakas rekonwalescencje czy odrazu bedzie mogl normalnie spozywac pokarm? Z tego co wiem, to zabieg jest dość prosty i po kilku dniach można zdjąć szwy A o pokarm nie pytałam :hmmmm: Quote
Lucky. Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 A ile taki zabieg kosztuje ? Moja sunia też ma takie wargi z których tak śmierdzi,że wytrzymać nie można :mad: Quote
akira Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Aha. To życze Drakkarowi szybkiego powrotu do zdrowia i udanego zabiegu Quote
Magot Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Lucky. napisał(a):A ile taki zabieg kosztuje ? Moja sunia też ma takie wargi z których tak śmierdzi,że wytrzymać nie można :mad: Ok. 200 zł ;) akira napisał(a): Jak się ma Drakkar? Zabiegu nie było :cool1: Mamy doleczyć wargi, dostaliśmy nową maść i antybiotyk, za tydzień idziemy do kontroli i jeśli będzie to dobrze wyglądało to robimy zabieg, a jeśli nie - to następny tydzień leczenia i znowu do kontroli ;) Quote
akira Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Magot napisał(a):Ok. 200 zł ;) Zabiegu nie było :cool1: Mamy doleczyć wargi, dostaliśmy nową maść i antybiotyk, za tydzień idziemy do kontroli i jeśli będzie to dobrze wyglądało to robimy zabieg, a jeśli nie - to następny tydzień leczenia i znowu do kontroli ;) Aha :loveu: a nie da się tego jakoś wyleczyć nie robiąc zabiegu? Quote
Sweet Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Madziu witamy sie:D hm.. to jak miał byc zabieg to ja nie kapuje dlaczego nie bylo... cos nie tak miał z tymi faflami i nie mógl miec zrobionego?? Quote
Magot Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 akira napisał(a):Aha :loveu: a nie da się tego jakoś wyleczyć nie robiąc zabiegu? Da się, ale efekt nie jest długotrwały, bo wargi dalej są zawinięte, dalej gromadzi się w nich ślina i bakterie Sweetaśna napisał(a): Madziu witamy sie:-D hm.. to jak miał byc zabieg to ja nie kapuje dlaczego nie bylo... cos nie tak miał z tymi faflami i nie mógl miec zrobionego?? Nie tak jest to, że stan zapalny jest teraz za duży Quote
Sweet Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 hej:D madzie dawaj fotki Drakusia:cool3: i co u was?:D Quote
Magot Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Sweetaśna napisał(a):hej:D madzie dawaj fotki Drakusia:cool3: i co u was?:D Może w weekend jakieś zrobie :eviltong: ;) Quote
Izuuus Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Kiedy jakieś foteczki? :cool3: Do weekendu daleko jeszcze :evil_lol: Quote
Magot Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Fot ni ma :siara: Aparat wzięli rodzice na urodziny wujka czy coś takiego.. :cool1: Wczoraj mieliśmy zabieg - mały wygląda i czuje się bardzo dobrze :loveu: Wczoraj chodził jak naćpany i obijał się o wszystko, ale dzisiaj nawet kołnierz już tak bardzo mu nie przeszkadza ;) Zrobiliśmy też prześwietlenie na dysplazje. I nie jest dobrze :placz: Dysplazje Drakara weterynarz ocenia jako C - czyli nie jest tragicznie, ale sam fakt, że to dysplazja mnie nie pociesza... Szkoda mi go po prostu, chociaż do tej pory nie dawał żadnych objawów i oby pozostało tak jak najdłużej (tfu, tfu!) Quote
Recommended Posts