Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Drakkar + miaukunka Zorka[*]

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogg, bać się, jego?:diabloti: Nigdy w życiu:lol:
M&T, dzięki:cool3:

W najbliższym czasie chce prześwietlić Drakara na dysplazje, więc dzisiaj dzwoniłam (tzn. tata) do Lublina, żeby się umówić na wizytę. Odebrała jakaś facetka, która na wieść, że w ogóle chcemy prześwietlić cocker spaniela, zapytała tylko: "A PO CO?" I rozpoczęła swój wywód, że cockerowi jest to w zupełności niepotrzebne, nie ma co tracić tyle pieniędzy i czasu, można spokojnie rozmnażać bez tego, postraszyła, że pies przez 3 dni przed badaniem nie może nic jeść, a samo badanie bez narkozy się nie obejdzie, co jest zresztą sporym ryzykiem, więc nigdy nie wiadomo...:crazyeye:
A najlepsze było to, że co jeśli wynik nam się nie spodoba i wtedy już z reproduktora nici, bo kto by chciał kryć chorym psem?:mdleje:

I już sama nie wiem, czy mam się z tego śmiać czy płakać?

Posted

ehh...znawczyni się znalazła :shake:

co jeśli wynik nam się nie spodoba i wtedy już z reproduktora nici, bo kto by chciał kryć chorym psem

:mdleje:

powiedzieliście jej coś?

Posted

Hmm ja się nie znam zabardzo, ale często jak oglądam jakieś strony z hodowli spanieli to jest napisane, że rodzice przebadani pod kontem dysplazji. Jeśli to ma zaowocować w postaci szczeniaczków zdrowia, to chyba warto...
Ale to tylko moje zdanie, tak jak mówie, nie znam się na tych rzeczach zbytnio..

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:ze co?:crazyeye:Zero wiedzy o rasie u weta:shake:Dzwon gdzies indziej i nie daj sobie wcisnac kitu ze nie trzeba!Trzeba badac i trzeba miec pewnosc!
Chyba logiczne jest ze jak pies ma dysplazje to repem nie bedzie,no chyba ze ktos woli udawac ze dysplazja nie istnieje i ze nie mamy XXI wieku......:angryy::mad:
Dzieki takim weta zdazaja sie wlasnie chore psy:angryy:
Badaj M@da i nawet sie nie zastanawiaj:p
Do takiego badania chyba wysrczy "glupi jas" a nie narkoza.Chodzi o to zeby pies sie nie wiercil i byl na "luzie"
Przed narkoza glodowka wystarczy 12 czy 24 godz wiec nie wiem skad jej sie wytrzaslo 3 dni:o Chyba zeby was zniechecic:/