Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Drakkar + miaukunka Zorka[*]

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magda_drakkar napisał(a):
Tak, ale skoro psiak ma ładny długi ogonek, to po co udawać, że jest kopiowany?;)

No właśnie nie wiem od czego to zależy, że jedni trzymają tak, a inni inaczej. Od budowy ogona? :roll:

Posted

Hey:cool3:

Asia & Ginger napisał(a):
No właśnie nie wiem od czego to zależy, że jedni trzymają tak, a inni inaczej. Od budowy ogona? :roll:

Jak kto woli. Takie zawinięcie ogona trochę skraca optycznie psa. Drakuś jest wprawdzie troche za długi, ale równie dobrze mogę go ustawić pod lekkim kątem od sędziego i już wydaje się krótszy:diabloti:

Posted

Hey:cool3:

Jak kto woli. Takie zawinięcie ogona trochę skraca optycznie psa. Drakuś jest wprawdzie troche za długi, ale równie dobrze mogę go ustawić pod lekkim kątem od sędziego i już wydaje się krótszy:diabloti:

o!! nie wiedzialam o tym sposobie! Tpsca tez jest lekko za dluga.

a co poradzilabys na za wysokie ledzwia? poprostu odstawic nogi do tylu? ale czy nie bedzie za duzego kątowania?

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
doczytały doczytały, ale jak przypomnę sobie ortalionową kurtkę - to jak w saunie się w niej czułam , stąd moje obawy :(

otóż to. Ja wiem, że psy przez skórę się nie pocą, ale jak pomyślę o założeniu ortalionu, to od razu gorąco mi się robi :evil_lol:

Posted

betty_labrador napisał(a):
o!! nie wiedzialam o tym sposobie! Tpsca tez jest lekko za dluga.

a co poradzilabys na za wysokie ledzwia? poprostu odstawic nogi do tylu? ale czy nie bedzie za duzego kątowania?

Ja bym raczej rozstawiła szerzej tylne łapy, sama tak robie przy Drakkarze i od razu dupka idzie ładnie do dołu:loveu:;)

Pimpek napisał(a):
Hej :cool3:
No i wreszcie - będę w Kraku :lol:

Super, zapraszamy jutro o 10: 15 pod ring III:cool3:

jamnicze napisał(a):
otóż to. Ja wiem, że psy przez skórę się nie pocą, ale jak pomyślę o założeniu ortalionu, to od razu gorąco mi się robi :evil_lol:

Spokojnie, przecież nie zamierzam mu zakładać tego kubraka w upał 30-stopniowy:evil_lol:

Posted

10:15 ? Jak Wam super.. myśmy dziś o 14 byli, choć planowo miało być 13:20, ale to i tak mordęga w tym upale dla psa, na hali duchota, gorzej niz na zewnatrz chyba.. a przyjechalismy o 8, pies był padnięty i przegralismy :( .. oby Wam lepiej jutro poszło :) trzymam kciukasy :) !

Posted

Ach to takie buty. :p Niektórzy sędziowie i hodowcy rzeczywiście preferują krótkie, zwarte psy. ;)

Posted

hehehe Pimpek a co Ty o 8 na kompie jeszcze robisz??? Ja o 8 to wczoraj juz w Kraku bylam, znowu zamierzacie na sam koniec przyjsc i to w ostatni dzien? :P

Madziu powodzenia, szalej tam z Drakkarem!!!

Posted

A ja się spotkałam z Magdą i wiem jakie Drakuś ma wyniki :eviltong::eviltong:
Ale nie powiem :diabloti:
(bo jeszce coś przekręcę i będzie :roll:)

Posted

Nie dam, bo nie jestem pewna do końca...
Mam nadzieję, że mi wybaczycie...
Po prostu na hali był wielki hałas, z Magdą bardzo mało rozmawiałam i boję się, że coś przekręcę, a nawet lepiej jeśli Magda poda ostateczne wyniki ;)

Posted

McDzik, o 8 na kompie byłam dlatego, że ja już w Krakowie byłam xD U cioci, więc śpieszyć się nie musiałam. Ja Magdę pod koniec złapałam, wiec wyników nie znam, ale nie jestem pewna czy im dobrze poszło.