Yona Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 BIANKA1 napisał(a):Ciociu Yono , a od kiedy siedem jest liczbą parzystą ?:diabloti: Ja tylko namawiam Ciocię do zabrania dwóch, czterech, sześciu... a nie jednego szczeniaczka :loveu: Quote
ronja Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 to do p. Beaty wybiorę najsłabszego - az się boję Quote
Magdarynka Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 esperanza napisał(a):Uwielbiam Was :loveu: Bianka1 wyślij mi nr tel do siebie. Jutro będę nad logistyką pracować. Na razie jak rozumiem musimy gdzieś przetrzymać maluchy do niedzieli, gdyby np. jutro przyjechały lub dobę od soboty do niedzieli, gdyby przyjechały z Danusią. Potem 3 maluchy trafiłyby do 5.08 do AśkiK. A następnie do Bielska 2 i 1 do Wrocławia. Takie rozwiązanie byłoby sensowne, a Ty Asiu nie musiałabyś wtedy jechać do Ostrowi. Jeden maluch już jutro przyjedzie na tymczas do p.Beaty- opiekunki Muni, więc nadal 3 szukamy tymczasu. Uff... Jeśli od jutra do niedzieli, to mogłabym je przetrzymać, ale... w niedzielę wczesnym popołudniem muszę wyjść, więc jeśli ktoś odebrałby maluchy do południa w niedzielę to proszę bardzo. Tak wiem, oszalałam, ale może dam rade z 5 psami :evil_lol: Quote
ronja Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 to już się pogubiłam - esperanza zrób zestawienie kto co zabiera i ile my mamy jutro zabrać szczeniaków?Owieczka coś mi mówiła o jakimś szczeniaku starszym, suce co sie pałęta po Ostrowi, i jeszcze Kinga załatwiła miejsce na sterylke dla Duszki lub innej potrzebującej - wychodzi 7 psów... jaki samochód ma Owieczka?:cool3: Quote
AśkaK Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 No to świetnie! Ja mam właśnie taką kichę że nie mogę maluchów już jutro przyjąć tylko dopiero w niedz. Więc jeśli do niedz. mogą u Ciebie Magdarynko się przechować to problem rozwiązany!:multi: Przyjadę przed południem, mam nadzieję że nr kom masz ten sam: 607 448 ... ? :) Czyli...w niedzielę przejmuję 3 szkraby? 2 dla Herspri i 1 dla BIANKI? Tylko że do Wrocka nie dam rady już pojechać... No i nie wiem jak wyrobię przez tydzień z trzema urwisami...:oops: Herspri, komórkę do córy zapisałam, będę dzwonić w przyszłym tygodniu!:p Maluszki przywiozłabym albo w niedzielę jadąc prosto z W-wy, albo w poniedziałek gdyby okazało się, że w niedzielę późno zajadę (w sob.mam wesele znajomych więc może się zdarzyć, że będę mieć problemy ze wstaniem rano w niedz.;) ). Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 ON-kę bierze Owieczka dla kogoś Duszka lub inna potrzebująca ma miejsce na sterylkę na Tatarku 1 maluch idzie do p.Beaty Powyższe zabieracie na 100% Dla dwóch jest tymczas w Bielsku-Białej i dla jednego we Wrocławiu (tutaj jest jeszcze sprawa do dogrania- będziemy działać jutro) Quote
auraa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 czy został jakiś piesek? Byłam na imieninach a teraz nie mogę sie połapać Quote
AśkaK Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Tak, jeszcze co najmniej trzy maluchy pilnie potrzebują pomocy. Jutro jeśli wszystko dobrze pójdzie ze schroniska przyjadą do W-wy 4 szkraby...Więc jeszcze trzy zostają.:-( Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Witam Mój telefon 604 116 056 ----chyba go sobie wkleje w podpis . Jestem głuchawa i powolna i mam skleroze , dlatego trzeba dzwonić do skutku . Jestem ślepawa , więc nie odpowiem na smsa , bo nie widzę literek :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 auraa napisał(a):i co z Tobą zrobić? :evil_lol: Mam nadzieję , że nie uśpić :diabloti: Quote
Neigh Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Myślę, myślę - a p. Danusia będzie w sobotę w Ostrowi? Tak się zastanawiam.........Będę dopiero po południu, pomyślę. Wy też pomyślcie czy np. tymczas 2 tygodnie dla maluchów Was ratuje...... Quote
esperanza Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Neigt pewnie, że ratuje. Czekam na info ze schroniska. Za 1-2 godziny dziewczyny powinny tam być. Wtedy będę wszystkich obdzwaniać i potwierdzać. Auraa przyjmiesz już dziś 1 malca? Wyprawkę się zorganizuje ;-) Quote
BIANKA1 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Czy mogę tak nieśmiało zapytać , jakiej wielkości była mama ? Quote
esperanza Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Nie mam pojęcia. Jak tylko się czegoś dowiem, napiszę. Quote
auraa Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 tak biorę, dziewczynkę jeśli będzie :lol: Już zamówiłam u Marty. Poproszę instrukcję obsługi. Oby mama nie była olbrzymem. Bo szczeniak będzie ze mną musiał trochę podróżowac Quote
esperanza Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Maluchy mają po około 4 tygodnie. Niestety siedzą z jakąś chorą suczką też szczeniakiem. Ta mała pojedzie na SGGW. Nie wiemy jeszcze co jej jest. Nie wiem, czy maluchy są zagrożone jakąś chorobą, czy nie. Owieczka zabiera na razie całe towarzystwo na SGGW, by wykluczyć wirusówkę. Jeśli ta suczka spoza miotu nie ma wirusa, to i maluchy są zdrowe i do tymczasów muszą szybko iść, by na SGGW się nie zarazić czymś. Quote
esperanza Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Poprawka. Maluchów jest 6. 2 trafią do p.Beaty (Ochota) 1 do auraa (jeśli wet stwierdzi, że sunieczka jest w dobrym stanie) Zostają 3 do rozlokowania. Damy znać, gdzie dziś na chwilkę trafią. Chora suczka zostanie w którejś klinice. Na razie dostała kroplówkę w Ostrowi. Quote
Neigh Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Gdyby można bylo uzyskać jakieś bliższe informacje........jekiej wielkości są te maluchy, przybliżona wielkość docelowa......ja wiem ze to trudne, ale może po wielkości łap....wet coś stwierdzi. Kurcze ................fatalnie ze je władowano do jednej klatki z chorym maluchem...............fatalnie. Miałam pewien pomysł, ale tam już są maluchy...........wiec małe szanse ze ktoś podejmie takie ryzyko. No nic, bądźmy dobrej myśli. Quote
ronja Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 zaraz bedą fotki, maluchy są sliczne - wygladają ja małe niedźwiadki - są zdrowe, mają tylko rozwolnienie (pewnie od jedzenia). są 3 dziewczynki i 3 chłopców. sunka z innego miotu (Sierotka) została na Gagarina - jest odwodniona, wychudzona, musi być teraz dowitaminowana i nawodniona. po kroplówce w ostrowi jakby ożyła. Quote
Recommended Posts