Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż łza się w oku kręci, że tak można traktować przyjaciela :( Mogłabym wziąć chudzinkę do siebie, tylko te koszty i transport...  W każdym razie będę kibicować ślicznotce.

Posted

Aż łza się w oku kręci, że tak można traktować przyjaciela :( Mogłabym wziąć chudzinkę do siebie, tylko te koszty i transport...  W każdym razie będę kibicować ślicznotce.

Szafirko,to może określ się konkretnie,jakie proponujesz warunki,bo kojec i buda odpadają.

Posted

Nie nie, oczywiście, że buda i kojce odpadają. Dzięki zaufaniu Anuli i innych cioć jest u mnie Maksiu, dziadziuś jamniczek. Jako hotelik i dom tymczasowy proponuję warunki domowe. Psiaki uczestniczą w naszym codziennym życiu. Posiadam duży dom ze sporym ogrodem i lasem niedaleko. Traktuję pieski hotelowe i teraz Maksia jak swoje.

Posted

Ja napisałam o budzie i kojcu aby Tiffani nigdy nie trafiła do budy albo kojca gdyby na horyzoncie pojawił się jakiś DT.Mamy u szafirki jamnisia i jest to jeden z bardzo dobrych DT,polecam.

Posted

Nie nie, oczywiście, że buda i kojce odpadają. Dzięki zaufaniu Anuli i innych cioć jest u mnie Maksiu, dziadziuś jamniczek. Jako hotelik i dom tymczasowy proponuję warunki domowe. Psiaki uczestniczą w naszym codziennym życiu. Posiadam duży dom ze sporym ogrodem i lasem niedaleko. Traktuję pieski hotelowe i teraz Maksia jak swoje.

brzmi bardzo obiecująco!!! a powiedz coś więcej... jakie koszty wchodzą w grę?
Posted

Mogłabym zaproponować 10 zł. za dobę + wyżywienie + weterynarz. Wszystko, co dotyczy psa i wąże się z kosztami ustalam na forum lub z osobą decyzyjną. Pomogę w organizowaniu transportu, a gdy psinka dojdzie do siebie, w szukaniu nowego właściciela. U mnie nie ma bud, ani klatek kenelowych. Pieski mają swój pokój, ale wędrują też po całym domu.

Posted

Uważam,że płatne DT są BARDZO nie fair. Zwyczajowo schronisko zapewnia zwrot kosztów wyżywienia i leczenia w większości DT i to już powinno wystarczyć. ALBO POMAGAM ALBO ZARABIAM........Zresztą czy warto suńce fundować kolejny stres związany z przenosinami do DT skoro w schronisku ma dobrą opiekę i tak ładnie dochodzi do siebie? Czy nie lepiej ją jeszcze odchuchać i poczekać na dobry domek-taki NA ZAWSZE?

• Upvote 4
Posted

Uważam,że płatne DT są BARDZO nie fair. Zwyczajowo schronisko zapewnia zwrot kosztów wyżywienia i leczenia w większości DT i to już powinno wystarczyć. ALBO POMAGAM ALBO ZARABIAM........

Dokładnie!

Posted (edited)

Za takie domwe DT rozumiem,że trzeba zapłacić bo dodatkowy pies w domu ,to jednak jakieś dodatkowe sprzątanie,pranie mycie.Nie rozumiem jedynie płatnych kojców. No,ale to też niekiedy jedyny ratunek dla psa.Są sytuacje ratujące  mu życie i kojec to jedyne wyjście.

Edited by arim
Posted

Dogo u mnie szaleje(już nie mam do niego siły) Samo  przestawiło wielkość liter.Nie mogę edytować treści i poprawić.Przepraszam ,za te malutkie literki,ale to nie ja.  Masakra  :)  Buźiek tez nie mogę wstawić.

Posted

Ja przestałam wspierać takie DT, w których płaci się za kojec w zamian za kojec w schronie, ale jeśli to domowy DT z łóżeczkiem, głaskaniem, spacerami i zaopiekowaniem to jestem jak najbardziej za. 

Posted

Dziękuję za zaproszenie na wątek suni - jestem :)

Tiffany - co za imię. Piękne.

Dobrze, że jest już w godziwych warunkach, na podstawie zdjęć uważam, że warunki w tym schronisku są godziwe i mam nadzieję, że inne psy przebywają w podobnych. Boks w pomieszczeniu, ogrzewany, miękkie posłanie no i przede wszystkim czysto. Czysta podłoga w boksie to pierwsze co mi się rzuciło w oczy.

Pomogę trochę finansowo w odkarmieniu/utrzymaniu Tiffany ale dopiero za parę dni (jak skończę remont i ureguluję rachunek)

Posted

I ja dotarłam, też przeleję pieniążki, a jak będą jakieś wydatki na weta, to sunia może na mnie liczyć.

bardzo dziękujemy:) żeby niunia wiedziała, że tyle ma cioteczek, które ją wspierają:)
Posted

Jestem na zaproszenie. Matko ale z niej szkielet :( nie mam pojęcie jak można psa do takiego stanu doprowadzić :(

Jak widać - są ludzie, którzy nie mają co do tego skrupułów!! Dziękuje, że jesteś z nami :)

Posted

Jak widać - są ludzie, którzy nie mają co do tego skrupułów!! Dziękuje, że jesteś z nami :)

Dla mnie to nigdy będą ludzie tyko bestie!!